• Gizmo

    Zdar lidi, potřebuju poradit, jestli někdo znáte sjízdnost po silnici. Konkrétně trasa ve fotce. Minulý víkend jsem si dal Frýdlant pak kolem Šancí a pak po modré na Visalaje a pak dolů přes Krásnou. Po té modré to byl maras ten povrch a tomu se chci vyhnout :-). Navíc kus cesty kolem Krásné je rozkopaný, což taky nebylo nejpříjemnější.

    Kdyby měl někdo nějaký tip na fajn kolečko po kvalitní silnici v oblasti jak na obrázku plus mínus 15–20 nebo více km okolo, bylo by to fajn. Doteď jsem jezdil Beskydy spíše bajk a do Jeseníků se mi v tomhle pekle moc nechce ať neodpadnu cestou… Délka tak 50 max 60 v tom hyce, převýšení kilák třeba?

    0 0
    • ms82  

      Ze strany Frenstatu to neznam. Kdybys chtel Jablunkovsko (je to na vlaku), neco Ti naklikam.

      0 0
    • pocestny  

      No z pusteven na ráztoku udělali nový povrch, moc fajn. ale jinak ty hlavní cesty – vadil by mi provoz.

      0 0
    • standoslav  

      Za mne, ten okruh dost o hubu, pokud chceš letět na silničce, nejet po stezce. Rožnov -Becva provoz jak cyp, sjezd z Pusteven je o život. Jinak asfalt tam všude OK.

      0 0
      • Gizmo  

        Hmmm, to mě nenapadlo, rychlé sjezdy mi nevadí (třeba Vidly-Jeseník to je labůžo!), ale brutální provoz je odbré vzít do úvahy, dík. Mrknu na jinou možnost… Zase ale chci jet v sobotu dopoledne než začne žhnout peklo, tak to by zas většina lidí po pařbě mohla spát ještě :-).

        0 0
    • standoslav  

      Ta spojnice Roznov-Slovensko, to je státní, tam je provoz furt, ale prý ji lemuje cyklostezka, tu ale neznám. Sjezd z Pusteven je plný !!! turistů, kolobezkari a na kolech. /// Když už, tak bych se z Becev dal na Soláň, Bystřičku, Dušnou a tam tím směrem.

      0 0
      • Žíža  

        Tak osobně to většinou jezdim v opačném směru a je to vcelku bez problémů. Pokud by ti na hlavní od horní Bečvy vadily auta, tak to vem po stezce (ale kvanta turistů) nebo odboč na Hutisko a vem to tama.

        0 0
    • Singlespeed  

      O víkendu je to lepší jet opačně. Sjezd z Pusteven do Ráztoky by sis určitě neužil (moc lidí), naopak, sjezd do Prostřední Bečvy je naprosto v pohodě, navíc taky nový hlaďoučký asfalt. Z Prostřední Bečvy do Rožnova vede cyklostezka paralelně s hlavní cestou nebo můžeš jet přes Vigantice. Z Rožnova do sedla Pindula je možné jet taky mimo hlavní po úzké asfaltce přes krásné sedýlko pod kopcem Chlácholov (viz obr.). Z Pinduly už to shrneš z kopce po hlavní bez problémů.

      0 0
      • jIrI___  

        Dá se jet i po druhé straně přes Sladské, na hlavní silnici se napojíš u Jánsštíka a po pár metrech z ní zase uhneš a závěrečné stoupání jedeš stejnou cestou jako v tvém návrhu. Tu moji variantu mám raději, protože je to menší zajížďka :)

        0 0
    • jIrI___  

      Cesta z Fenu do Rožnova se v úseku mezi odbočkou na Trojanovice a Pindulu opravuje = kolony. Mezi Rožnovem a Bečvou bych zcela jistě využil cyklostezky i přesto, že o víkendech bývá dost frekventovaná. Silnice je hlavní tah na Slovensko a bývá na ní dost velký provoz. Cesta z Pusteven do Trojanovic má pěkný nový povrch, ale využívá i poměrně dost turistů i cyklistů, takže je lepší nenechat se unést a jet opatrně :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.