Tisk heatmapy ve vyšším rozlišení

22 nepřečtených
  • Charles2k

    Chtěl bych pro sebe a pro pár známých co hodně jezdí, vytisknout heatmapu jízd v lepším rozlišení. Použil bych heatmapu co přebírá statshunters ze stravy, ale dotaz platí obecně. Jde o to, že monitor mám „jen“ s 4K rozlišením a ten tisk bych chtěl na velikost cca A3 a aby bylo podrobnější, je třeba mít zdrojové rozlišení alespoň v 8K. 8K TV/monitor nemám a neznám nikoho, kdo by měl. Jde nějak virtuálně rozšířit okno ve Windows (7/10/11) na vyšší rozlišení než má fyzicky monitor a následně z něj v tom vyšším rozlišení udělat kopii obrazovky? Tuším, že to nějak šlo ve Win XP s AMD kartami, ale s novými revizemi Windows to v AMD Software již není. Našel jsem ještě nějaké programy co rozšíří celou plochu, ale ne vlastní okno prohlížeče. Nevíte někdo jak na to?

    0 0
    • novas752  

      Udělat více kopií obrazovky na větším přiblížení mapy a v nějakém fotoeditoru je poskládat.

      1 0
      • Charles2k  

        Jasně, ale to je dost pakárna, aby bylo úplně přesně, potřebuji to pro více lidí. Plus by se mi hodilo znát ten postup i na jiné věci.

        0 0
        • novas752  

          V tvých požadovaných rozměrech ani ne, 8k po 4k monitorech, to máš 4 snímky (je potřeba trochu překryv, takže to bude o maličko menší), to je práce na chvilku. Já jsem si tak 8 let zpět dělal klidně něco jako 6×4 snímky a ještě proložené do mapy.cz manuálně = nasnímat ještě mapy.cz, obojí pospojovat a pak sloučit vrstvy. :-)

          Ale poslední roky jsem se na to vykašlal a koukám do heatmapy online na mobilu, umí to i ukázat polohu a signál je alespoň v oblasti kde se já pohybuju skoro všude.

          0 0
        • Radek Broz  

          Je to přibližně stejně práce, jako si o tom psát na fóru.

          4 2
          • Charles2k  

            Ne tak docela, jelikož by se mi to hodilo na spoustu jiných tisků

            0 0
    • DePaX  

      Velikost A3 pro tisk v rozlišení 300 DPI: 3 508 × 4 961 px

      0 0
      • Charles2k  

        jj vím, ten výsledný formát jsem uvedl A3 spíše jen jako minimální velikost, může být větší. Ovšem stejně při 300DPI 4K nestačí.

        0 0
    • Tomcat  

      A nepřesahuje pak rozlišení přesnost/chybovosti GPS ?

      0 0
      • novas752  

        To by musel mít fakt hodně přiblížené. Tam kde je dobrý signál/výhled na nebe se v heatmapě dají odlišit strany silnice – 2 svazky čar v jednom a druhém směru, takže tam je to přesné fakt hodně aby to bylo zbytečné.

        Navíc, a to se týká hlavně průzkumu těch méně využívaných cest a stezek, při menším přiblížení je ostrost těch dat snížená. Což je zase nepříjemné hlavně v těch místech s méně kvalitním signálem.

        0 0
        • Tomcat  

          Otázka kde je to přesnost GSSN a kde je to dopočítány a vyhlazený pomocí software. To kam se těleso pohybuje a jakou rychlostí je software záležitost. Výpočet na základě množiny statických údajů o poloze. Stejně trajektorie vykreslena v mapě má taky nějaká pravidla záznamu vykreslení.

          Spousta software lepí na cestu i když jste vedle.

          0 0
          • novas752  

            Jenže tohle funguje i na cesty co nejsou jinak v žádných mapách. „Vyhlazením“ je heatmapa samotná – gausovo rozložení hromady ne moc přesných záznamů ukáže skutečný tvar a polohu.

            0 0
      • Charles2k  

        To nepomůže, protože až od určité podrobnosti rozlišení se na heatmapě začnou zobrazovat určité cesty. Ty si AI nedopočítá.

        0 0
        • J1RKA  

          muzes sem hodit nejakej odkaz nato co potrebujes, dneska mam graficky okynko v praci …

          0 0
      • LM  

        Bacha, pro stažení upscalovaného obrázku většího než 4000px chtěj zaplatit $9,90 (******, taky to tam mohli napsat hned na začátku).

        1 0
    • jannk  

      Ja tohle dělal před casem tak, ze jsem si stopy vykreslil do mého prázdného obrázku, ale úmyslně jsem neměl mapové pozadí (s tím by to šlo taky). Ale kód k tomu nebyl úplně dobre napsaný plus ted přesně nevim kde je – ale obecne to není moc práce

      0 0
    • Feďa  

      Uložit heatmapu pomocí jejich nástroje pro ukládání „save heatmap as“ a vyzkoušet různá rozlišení (podrobnosti) nebo zkusit vyexportovat jako KML a pak převést do pdf jako křivky (nezkoušel jsem)…

      0 0
    • Feďa  

      Tady se to řešilo před lety na redditu – pomocí nástroje pro vývojáře ve Firefoxu – screenshot v rozlišení 10000×10000

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse