• Ivoch

    Mám dotaz. Před 4 dny jsem prodělal operaci pupeční kýly. Operace byla klasická, mám 4 stehy. Doktor říkal, že můžu začít sportovat po 6 týdnech. Jinej říkal, že kolo můžu zařadit už po 4 týdnech. Teda jen rovinky, žádný terén, ani kopce. Jaký je váš názor? Kdy kolo (silnička a pomalé najíždění kilometrů), kdy běh a kdy posilovna (ruce, ramena, záda a i břicho)? Nechci sedět doma na zadku těch 6 týdnů. Spíš by mě zajímal váš názor kdy můžu zařadit něco z toho, co jsem uvedl.

    0 0
    • simon111  

      Nejsem žáden doktor, moc se v tom nevyznám.. Ale, když jsem byl ja po laparoskopii, tak jsem měl taky 6 týdnů utrum, od jakéhokoliv pohybu. Doma jsem si spíš cvičil protahovací cviky. Břicho jsem nenamáhal vůbec. Ono je pravdou, že doktoři většinou ty sportovní pauzy po operacích dělají delší, než by bylo třeba, ale raději jsem se tím řídil. Myslím, že když je člověk dlouhodobě fyzicky aktivní, tak ho těch 6 týdnů nezabije, ikdyž to fakt hodně chybí. Do normálního režimu se pak dostaneš relativně rychle. Ale jak říkám, tak to bylo u mě, u Tebe to může být úplně jinak :) Tak čau a rychle se uzdrav

      0 0
    • vlkouš  

      Trošku delší povídání máš v mejlu. V.

      0 0
    • smith22  

      Já sem měl asi před 5 lety odoperovanou tříselnou kýlu a to sem chodil shrbenej jak dědek.Jak mě to táhlo tak mě to nedovolilo se narovnat aniž by to nebolelo.V tříslech je to přece jenom citlivější.Po dvou týdnech už to bylo trochu lepší a po třech týdnech sem už jezdil na motorce.Ale to sem asi neměl tak uspěchat protože jak sem házel tu motorku na stojan tak mi to asi při tom povolilo a musel sem na to jít znovu.Nebo nevim jestli to bylo zrovna s té motorky ale jak mě trochu otrnulo tak sem dělal všechny věci co před tím a moc sem se nešetřil.Sem myslel že se z toho zblázním.Tak sem šel podruhe na kudlu a to už teda byla vetší rána než prve.Potom sem to měl ještě dva roky v tom místě tvrdý jak kameň a pořád sem cítil jak mě tam něco táhne,pichá a já nevim co ještě.To že to je tvrdý to je běžná věc než se to vstřebe ale mě to tam furt táhlo jak prase a když sem něco zdvihal a ani to nebylo nějak moc těžký tak sem to cítil.Ale postupem času se to vstřebalo a ted to vůbec necítím a ani jizva nejde vidět.Možná jen když zvednu něco težšího tak to trochu cítím ale jinak nemám problém.A taky je docela sranda když máte po operaci a někdo se vás snaží rozesmát nebo třeba jen něco nechtěně řekne čemu se musíte smát, tak to se fakt nedá.A ted ještě jedna věc.Mě to dělali na jednodenní chirurgii v Brně.Dojdete tam svlíknete se, lehnete si,uspí vás,odoperují a asi po 2h se proberete z nárkózi a vstávat.Musíš slezt se zašitým břichem,nasoukat se do hader a deš dom.Sám bych se dotěch hader nenasoukal,mě musela máti obouvat ponožky.A taky když sem slezl z toho lůžka tak sem byl ještě trochu pod vlivem narkózy a byl sem jak ožralej,sotva sem pletl nohama.Mě tam museli přidržovat,měli strach abych sebou někde nesekl.Na tu jednodenní chirurgii mě poslala dětská doktorka a už v životě bych to tak neřešil.Normálně ste s tím to asi tři dny a někdy i víc v nemocnici.Ale tříslo funguje zatím dobře takže není co řešit.

      0 0
      • simon111  

        Jo jo, já byl zase v Třinci na jednodenní chirurgii a naopak.. Mi to vyhovovalo víc.. Přišel jsem tam v 9:00, v 10:00 jsem byl na sále ve 13:00 mě propleskla sestřička a 13:30 jsem byl na cestě domů. Naopak, ocenil jsem, že jsem tam nemusel trávit další dva, možná tři dny. Ale každému sedne něco jiného :)

        0 0
        • smith22  

          No jako na todle to bylo dobrý že sem tam nemusel trčet a mohl sem se v pohodě zotavovat doma.To jako jo,není nad domácí pohodlí kde tě nikdo neotravuje když nemáš náladu.Ale myslel sem to tak že když by byly nějaký komplikace tak tě nemá kdo zkontrolovat.A taky mě sralo jak mě rychle vylifrovali.Naš­těstí sem žádný komplikace neměl.

          0 0
    • Martinkaa  

      Ja bych udelala kompromis – 5 tydnu :-) Myslim, ze treba plavani, chuze, lehce kolo po ceste by mohlo byt v pohode klidne i po 3 tydnech – mesici. Ze sveho rehabilitacniho pohledu bych se posilovne bud uplne vyhnula, nebo cvicila jen cviky s malou zatezi (rotoped…). Taky se urcite vyhni vsem silovym cvikum a pohybum, kde se zvysuje nitrobrisni tlak (kliky, sedlehy, zvedani tezkych veci, slapani ve stoje a v sede na tezky prevod…), protoze prave pri nich kyla rada vznika. Kdyz uz budes brisaky zapinat, tak je dobre si tu jizvu ze zacatku pridrzet jakozto misto nejmensiho odporu :-)

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.