• JoeSverige

Mechanici BF, please, pomoc. Po výměně řetězu se mi na střední převodník řetěz přilepuje a celý se to rozkmitává. Občas při řazení z malého na prostřední mi to udělá vlnku, řetěz nesklouzne a zadrhne se to až o smyk. Co je špatně? Byl tady podobnej thread, doporučovalo se brousit zuby, to jsem udělal, ale je to stále stejné. Jaké jsou vaše servisní rady? Díky

0 0
    • mato tope  

Co jsi aplikoval za převodník a na jaké kliky?

0 0
    • Veeteck  

Jestli ses to pokousel resuscitovat brousenim a nepohlo to, asi nepomuze uz nic jinyho, budes muset vymenit placku.

0 0
    • MlokCZ  

Řešilo se to ve více threadech a bylo to tam i napsané. Pokud nepomůže opilování, tak je prostě ten převodník v háji. Vyměnit.

0 0
    • multib  

Nepoužils užší řetěz, než třeba, Jaký máš řetěz, jaké kliky?

0 0
      • JoeSverige  

Kliky XT, řetěz SRAM 971

0 0
        • MlokCZ  

A kolik jsi na těch XT převodnících najel? Já když jsem prohlížel prostřední převodník na obou kolech co tu mámě doma, tak oba vypadají na výměnu po výměně řetězu. Jeden má 2500 km, druhý 3000 km. A to já jezdím způsobem, že mi vždy vše vydrží dlouho. Kamarád u LX klik musel měnit prostřední převodník už po 1500 km.

0 0
        • JoeSverige  

JO ještě co kdo doporučujete za převodník? Je to asi jedno co?

0 0
          • MlokCZ  

No tohle se tu taky docela řešilo a jediný, co se zjistilo, že téměř všechny převodníky jsou úplně stejný bláto. A když už nějaký mají jasně lepší výdrž, tak jsou zase o dost dražší.

Třeba já to neřeším a teď jsem na obě kola kupoval zas XT převodník. Ono to občas s některými alternativními převodníky o něco málo hůře řadí. A když ty ostatní stejně nemají o moc větší výdrž, tak beru XT, ať nemám každý jiný (a malý a velký u mě příliš neodchází). A při ceně 600 za ten XT to není tak strašný.

Ostatní ti třeba zase doporučí nějaký jiný.

0 0
        • o.ndra3  

XT převodníky nemají rády řetězy SRAM, zkus tam dát SHIMANO řetěz, mě to pomohlo.

0 0
    • pop  

Stejně to dělalo kámošovi na 8kolu. Řetěz myslím PC58-novej. Předtím jezdil Shimana. Se nasral a vyměnil ho za novej KMC a má klid.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.