• krokus

    Měla by při jízdě na MTB být záda rovná, nebo prohnutá? Mám na mysli sportovní posed (kolo s rovnými řidítky umístěnými znatelně níže než sedlo).

    K této otázce mě inspirovala tato fotka J. Hrušky. Uvědomil jsem si, že takto narovnaná záda rozhodně nemám:-) Jsem méně ohnutý ve spodní části zad, záda jsou celkově kulatější. Možná je to chyba, mívám problémy s bolestí zad.

    Jak by to mělo být správně? Mají mít záda v různých situacích různý tvar (jízda po rovině nebo do kopce, sjezd…)? Mělo by se lišit prohnutí zad na MTB a na silničce?

    Případně můžete přikládat fotky ukazující, jak to být má, resp. nemá.

    0 0
    • maajkee  

      Já myslím, že by určitě měla být spíš rovná, jinak se ku*ví páteř. Každopádně dost z nás má ty záda poměrně dost prohnutý, třeba tady jeden nejmenovanej bajker z HK :)

      0 0
    • funkatron  

      http://kpo.cz/…ziologie.htm

      cast posed na kole

      podla mna by chrbat mal byt ohnuty, nie rovny…nicia sa tym kolena, chrbtica, ramena…

      0 0
    • blaza84  

      Mírně přirozeně ohnutá záda jsou v pořádku, ta fotka pana Hrušky je momentka, kdy je přikrčen nad řidítky. Mít záda rovná jak prkno je možné jenom na dvou věcech – na koni a na enduro motorce. A moc ohnutá záda je zas druhý extrém a vypoví něco o nevhodně velkém kole.

      0 0
      • Ruprt2  

        Nejlepší je to tak jak to dělá Hruška. Takový cyklosexuál jako je on by nedělal něco co menšinová záležitost :-)

        0 0
      • blaza84  

        btw při tak extrémně závodním posedu jak na fotce bych ujel asi 10 km a umřel bych na bolest za krkem, nebo bych musel jet s periskopem ;)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.