• Gad

    Zdravím všechny a prosím o radu, pokud někdo bude vědět. Koupil jsem garáž a chtěl bych si na vrata dát pohon na otevírání s dálkovým ovládáním s tím, že bych si to rád namontoval sám. Poptal jsem několik firem, které pohony prodávají, vesměs se dozvídám, že pro tyto vrata pohon neexistuje, jen jedna firma mi pohon nabízí. Samozřejmě mi nabízejí komplet výměnu vrat, což nechci. Máte s tím někdo zkušenost?? Vrata jsou 260cm široká a 200cm vysoká. Díky za každou reakci.

    0 0
    • PutzmeisterPumi  

      Na tyto vrata pohon fakt není. Proto Ti nabízí komplet výměnu. O co jde? Maximálně ušetřit?

      0 0
      • Gad  

        Chtěl bych jít cestou nejmenšího odporu a ano, samozřejmě zbytečně nevyhazovat peníze. Plus některé garáže tam pohony mají na těchto vratech, takže by to jít mělo. Jen není snadné zkontaktovat ostatní majitele, proto se ptám zde.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Tak to zbastli sám. Stačí to trochu rozvážit ve směru zavírání a pod tu protiváhu dát naviják. Někam dát koncové spínače. Zamykání chceš taky automat ?

      0 0
      • kubad  

        přesně , asi jiná varianta není

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • Milan  

      Já než do pohodlí investovaĺ do bezpečbosti vrat a rok na to sousední garáž vykradli, moji nechali na pokoji. Kriminálka mi řekla, že sice moje vypadají jasně dráže k obsahu garáže, ale nestálo jim za to se do toho loupat. Vyplatilo se mi. otvírám ručně, vrata „nedobytný“. Jak tak koukám, u Tebe jeden-dva visací zámky,akce na pár sekund. Jo a alarm v garáži součástí.

      0 0
    • Jiri.velmez  

      Zkus tam nabastlit toto

      https://www.google.com/search?…

      0 0
    • Gad  

      Proč je takový problém s tím pohonem? Když jsou to ty sekční vrata, které to tahá taky „po stropě“ je to stejný princip, ne?

      Akorát tady je výrazně kratší dráha, cca 110cm. Omlouvám se, ale chtěl bych pochopit v čem je ten problém.

      0 0
      • kubad  

        tak zapoj mozek,

        0 0
        • Gad  

          Opravdu děkuju za radu. To by mě nenapadlo. Musíš být úžasný a dokonalý člověk, když rozumíš všemu na světě. Já tak dokonalý nejsem. Proto jsem se odvážil tady položit dotaz abych tomu porozuměl. Pokud nejsi schopen nějak rozumně poradit, můžeš jít svou skvělou radu „tak zapoj mozek“ šířit do dalších vláken.

          0 0
          • kubad  

            sorry ale jako to ti tu má někdo popisovat mnoho systému otvírání dveří? a psát slohovku proč to nejde?

            dokážeš si něco najít sám? firmy tě s tím poslaly někam asi ví proč

            0 0
        • kubad  

          na ty tvoje dveře neexistuje sériově vyráběné řešení . a jeho výrobu ti nikdo řešit nebude to nezaplatíš.

          musíš najít něco co půjde použít a upravit to.

          jak fungují systémy si dohledej na netu bude tam toho dost

          0 0
          • Gad  

            Opět děkuju za radu. Tři dny hledám kde se dá. Na první pohled informací všude miliardy, ale ve finále to žádná sláva není. Proto jsem sebral veškerou odvahu a zkusil jsem se zeptat zde. I když, vzhledem k tomu, jakým stylem se tu zachází s lidmi, kteří se na něco chtějí zeptat se mi do toho moc nechtělo. A – výsledek se brzy dostavil.

            0 0
            • kubad  

              firmy napsali že to nejde, lidi ti tu píšou že jedině ovládat přes naviják, ale to asi z hlediska komfortu nebude to co chceš, jaké řešení čekáš?

              podívej se jaké pojezdy mají moderní vrata a jak to máš ty prostě to jednoduché a levné řešení nemá

              0 0
              • Gad  

                Psal jsem, že jedna firma mi pohon nabízí. Kdyby mi všichni napsali, že to nejde, tak by to pro mne byla berná mince. Za prvé jedna firma psala, že to jde a za druhé jsem psal, že to tam některé garáže mají. Ale je problém se k nim a majitelům dostat. A mysli si klidně o mě že jsem úplně vymaštěnej, třeba Ti to udělá radost, ale nerozumím tomu řešení s navijákem.

                0 0
                • kubad  

                  naviják napevno na stropu a lanem bude za vršek dveří otvírat, dveře musí být vyvážené aby se samy vahou zavřely když naviják bude uvolňovat lano, musíš pak ještě dořešit spínání koncových poloh a zamykání dveří po zavření

                  0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
      • Cavendish  

        Jenže u sekce se ti vytahují vrata rozdělené na 50cm pohyblivé panely po oblouku

        Kdežto tady máš plnou plochu, které se sklápí kolem jednoho bodu.

        0 0
        • kubad  

          my máme v kuse v tom to není, i ty v celku jezdí ve stejném pojezdu

          0 0
        • Gad  

          Ano, tomu rozumím, ale ten horní profil mých vrat v podstatě při otevírání jede rovnoběžně se stropem. Proto tomu nerozumím, protože mi ten princip a tah přijde opravdu podobný, pouze u těchto vrat kratší.

          0 0
          • kubad  

            a jak tam ten systém vedení chceš přidělat? to je ten problém především

            0 0
            • Gad  

              Stejným způsobem jako u těch sekčních vrat, za horní profil?

              0 0
          • Cavendish  

            Ale se značně větší váhou. Proto tam na páce máš to závaží ne? Jinak by si neměl šanci to otevřít. A máš tam kolečka? nebo to jezdí jen profil po profilu

            0 0
            • Gad  

              To vůbec nejezdí, pouze se otáčejí na bočních čepech. Váha jasně, chápu je větší. Ti co mi doporučili motor, tak doporučili sílu 1200N. Jenže dalších několik prodejců mi napsalo, že na tyto vrata pohon nejde. Proto bych si rád nějak ověřil, jestli je to reálné, abych nekupoval něco, co nebude fungovat.

              0 0
    • zdenal8  

      Tak něco vymyslet by se asi dalo. Nebude to nic běžného na trhu, ale zakázková výroba. Kolik je místa mezi boční stěnou a závažím? Šel bych cestou nějakého pohonu, co bude na boční stěně na nějakém otočném čepu a z toho pohyblivé táhlo, které bude uchycené k vratům taky na otočném čepu v místě zavěšení toho závaží. Teoreticky třeba nějaké táhlo v podobě hřebenu a dole motor se šnekovým kolem (nebo kuličkový šroub). Mohlo by to v podstatě fungovat i místo zámku. Ale v případě poruchy nebo výpadku el. se tam asi nedostaneš. Jedině si do vrat ještě dodělat dveře.

      0 0
    • LadaM  

      Já si myslím, že bastlením a neustálým laděním strávíš víc času, než ručním otvíráním. O financích nemluvě. Já si kdysi koupil komplet kovová, sekční zateplená vrata i s pohonem za 12 tis a montoval je sám. Fungují dodnes (8 let), ale po zkušenostech lituju, že jsem nepořídil nějaké solidnější, klidně za dvacku. Na první pohled vypadají stejně, systém vedení je stejný, motor vypadá stejně, ale je vidět, že i to samé se dá udělat mnohem solidnější, pevnější, přesnější a hlavně spolehlivější.

      Ta vrata musí fungovat úplně perfektně, bez námahy, přišlapování při zamykání atd. bez pohonu a potom se teprve může připojit. Ten řetěz Ti to neudrží zavřené tlakem na horní profil a tah by měl být po celý průběh otevírání konstantní. Tím spíš, že zkrátíš dráhu na polovic. Podobná vrata se závažími a pákou jsem kdysi měl ve staré garáži a tohle rozhodně nesplňovala.

      0 0
    • Pista.Wassermann  

      Jezdí ti to v těch vodítkách pod stropem? V tom případě bych třeba uvažoval jak tp tahat právě v těxh vodítkách na způsob klasickéhp pohonu garážových vrat. Musíš zjistit jak by to šlo a následně už to není takový problém někomu sdělit co po něm chceš, navařit či vyrobit nějakou konzolku, koncáky apod. Nevzdávej se. Firmy ti to nenabízí né proto, že ti nejde, ale prptpže to nikdo nechce vymýšlet. Za dobu vymýšleni (a dost pochybuji, že by to vůbec někdo vymyslel) by udělali jiných 10 zakázek.

      0 0
      • oddie  

        Hlavně je zadání spatlat to co nejlevněji, takže by na něčem takovém firma tak akorát prodělala. Nedivím se, že se do něčeho takového nehrnou.

        0 0
        • Gad  

          Psal jsem „zbytečně nevyhazovat peníze“ což u mě rozhodně není to samé jako „spatlat co nejlevněji“.

          0 0
      • Gad  

        Právě, že to v žádných vodítkách nejezdí, pouze se to otáčí v těch bočních čepech.

        0 0
        • zdenal8  

          Hledej něco na bok, co bude připojené v místě zavěšení toho závaží. Nějaký lineární pohon, co to utáhne a bude to mít odpovídající délku chodu.

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • Gad  

        Ti zatím na mou poptávku neodpověděli. Ale děkuji.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.