• sorak

    Nahodou jsem vlezl na web RB (kontrola parametru naseho RB KID 125) a koukam, ze na webu jsou nejake zmeny, konkretne tedy treba 24"/26" mullet bajk s prednim odpruzenim pro prcky uz od 125cm.

    Libi se mi, ze se u nich neco deje, ale nerikam, ze bych si zrovna toto koupil dom pro decka.

    Kazdopadne si to sve kupce asi najde, jako cilovku bych mozna videl kluky 6–8let co chteji jezdit traily a nemaji tatika, co je ochoten shanet a stavet nebo na to nema cas..

    https://www.rb-bike.cz/…d-140/entry/

    0 0
    • scalar  

      No nevím, kolo skoro za 30 litrů a Microshiftem 10sp., Tektro brzdy, Prowheel kliky…to bude těžko hledat kupce.

      2 1
      • Smazaný účet  

        Woom off 25t

        Canyon HT 18t

        no cena je přestřelená. Ale dětské ježdění to může pěkně nakopnout.. to bude základ pro mnoho pěkných staveb.

        bylo by super kdyby prodávali samotný rám.

        0 0
      • sorak  

        IMHO je dnes pro spoustu rodicu mensi problem dat na dite vice penez nez mu venovat nejaky cas, coz je samozrejme spatne..

        Dle toho co vidim na zavodech KPZ pro spoustu rodicu 30tis za kolo pro dite nejsou zadne penize a osobne tu cenu vnimam jako trochu vyssi, ale pokud by to meho prcka bavilo, tak jsem s tim OK.

        Microshift je za me hodne dobry, dcerka ma na nem odjezdeno par set km a proti SH je spokojenejsi – na packu neni treba takova sila, presnost razeni dobra, par ran hazka uz dostala a dobry.

        Tektro brzdy – popravde jsem si nevsiml na prvni dobrou, tam bych mel asi vyhradu, da se ale zamenit za Magury v konfiguratoru a ty jsou za me super.

        Prowheel kliky zpracovanim nevypadaji spatne, ale atypicky prevodnik a 140mm delka nemusi vyhovovat vsem, takze tak 50:50.

        Dle vseho je k dispozici i ram samostatne.

        0 0
        • scalar  

          Nemyslel jsem to ani tak, že by to na dětském kole nefungovalo, ale spíš, že to patří na kolo v poloviční cenové relaci.

          0 0
          • xtonda  

            Když se dívám na ceny komponentů Advent X, tak je to na úrovni 12sp SLX, takže na kole za půlku, tj za 15 tis.? Asi ne.

            0 1
      • maajkee  

        Loni, předloni v pohodě, bohužel se někteří výrobci zásobili ze strachu microshiftem, ale te´d když je Shimano dostupný za pár kaček, tak to nikdo samozřejmě nechce. Ještě, že jsem všechen microshift už dávno udal :)

        0 0
        • scalar  

          Ten návrat do normálního světa bude pro některé těžký.

          0 0
        • kOmE  

          Asi nezafungovala kampaň Mtbikeru a to to Rockmachine narval i Frkymu

          0 0
          • maajkee  

            Ale ona nebyla jiná možnost jak vůbec dostat do světa nějaká kola, taky jsem na tom musel nějaký kola postavit. Zas jako ta sada funguje, to né, že ne, ale na Shimano to nemá no.

            0 0
      • Tatut  

        Už stojí 20… je to za ty prachy dobrá volba?

        0 0
    • romachain  

      Zvažuju stavbu pro mladýho na tomdle rámu a aktuálně se rozhlížím po nějake zajímavé volbě ráfků co by byly dostupný v rozměru 24 a 26, ideálně TR ready a co nejlehčí, šířka kolem 23–25 vnitřkem. Nemáte někdo něco zajímavýho v merku?

      0 0
    • romachain  

      Pomalu sbírám komponenty, rám už mám v RB vyrobenej a po dovolené bude doma. Zaseknu se na vidlici, protože budu čekat na příští rok, kdy asi bude k mání vidlice přesně k tomuto rámu… Co teď ale řeším jsou pedály. Líbí se mi CB Stamp 1, v menší ze dvou velikostí samozřejmě, ale i tak jsou pořád zbytečně o něco větší než bude potřeba. Jaký pedály na 24/26 kolo? Plastu se nebráním, hlavně bych chtěl aby byly nízkoprofilový…

      0 0
    • romachain  

      Nevydržel jsem čekat na úplně všechny komponenty a pustil jsem se dnes alespoň do částečné stavby. Čekám už jen na kola od kubada a pak to dokončím. Zatím jsem nadšenej. Sedlovka nejspíš přijde zkrátit a výhledově až to užije mu tam hodím teleskop.

      2 0
      • scalar  

        Ty vlaštovky asi ne :-)

        0 0
        • romachain  

          Čéče sou to speciální dětský řidítka od SDG, pravděpodobně pak přijdou zkrátit, ale jinak tam rozhodně zůstanou. Maj jen 19 mm průměr, takže speciální gripy a páky a řazení na plastovejch mezikusech pro vyrovnání průměru. Koupeno v sadě s pedálama a sedlem.

          https://www.bike24.com/p2304520.html

          0 0
          • Mamut  

            Hm, rozmerovo detske veci, ale vahovo horsie ako kadejake dospele.

            0 0
            • romachain  

              Relativně těžký jsou akorát ty řidítka, a to jsem tak nějak překousnul, doufám že výhoda v podobě užších gripů to vykoupí. Pedály jsou v normě, gripy neřeším a sedlo není zbytečně těžký se mi zdá. Jen teď možná lituju že jsem nebyl odvážnější a nevzal to v modré barvě ten set, asi by to ve výsledku nebylo ošklivý, naopak to mohlo být veselejší. Ale černá nic nekazí…

              0 0
              • Mamut  

                Standardne DDK sedlo (217×130mm) na Beany Zero 20 ma 206g. Pohodlne dost, dcera na nom vydrzala vsetko, co som jej kedy naplanoval a na zadok sa nikdy nestazovala. Kde sa da kupit samostatne to neviem, asi by sa dalo spytat v Beany na presny model. Alebo sa da este zabavit pri orezavani Vertu a dostat sa este nizsie.

                Obe moje deti maju strasne male pracky, takze pouzivam tenke detske gripy od Kellys Kiddo 95mm a uz v 3 rokoch s tym boli OK (gripy sa pri spadnuti biku na zem lahko preseknu od konca riaditok, takze potrebuju este pod seba nejake jednoduche plastove zatky). Vahovo su 57g, takze to same ako Bike24.

                Pedaly vazia skoro 2× tolko ako https://www.aliexpress.com/…6018173.html

                Riaditka su zbytocne OS, co navysuje vahu predstavca a decko pri svojej vahe tu tuhost fakt nevyuzije. Navyse vazia viac ako 3× tolko nez https://www.aliexpress.com/…4525735.html

                Takze Ali-combo vyjde na cca 70 EUR pri cca 470g mensej vahe. A to len na tych 4 komponentoch

                A cele to rozhodne nie nijak zadarmo. Ja sam jazdim s detmi na 14.5 kilovom tazitku a neriesim to. Ale ja vazim cca 105Kg a ked k tomu taham do velkych kopcov obe deti (jedno cez Follow-me a druhe k tomu cez pruzne tahatko), tak sme dokopy niekde (aj s kapsami, jedlom vodou atd) niekde na 175–180kg. Takze kilo hore dolu…

                Ale ked dcera vazi 20.5kg, tak na ladenie vahy jej biku som maniak. Pretoze ona je tym „uzkym hrdlom“ kolko za den prejdeme.

                0 0
                • Mamut  

                  Oprava:

                  Takze Ali-combo (aj so sedlom a so vsetkym postovnym) vyjde na cca 70 EUR pri cca 470g mensej vahe. A to len na tych 4 komponentoch. A za to mas hrubsie a lepsie tlmiace gripy, ale zase na OS riaditkach, takze zbytovny tuhych.

                  0 0
                  • romachain  

                    Uvidíme jaká bude výsledná hmotnost. Hodně hodně hodně naženu na kolech, tam to má dvojí význam. Dost jsem se kroutil už u těch klik že jsem nakonec sáhl po Číňanovi, já tak trochu potřebuju aby se mi ty věci na kole i líbily, nejenom že budou nejlehčí.

                    0 0
                    • antuch  

                      Ja se dostal na detskym fullu na 11,7 vcetne pedalu a nemyslim si, ze ty činsky veci sou hnusny:) Ale rozumim, ze na kazdej resi vahu jako prioritu. Taky mam malou holcicku a kazdy gram je znat…

                      1 0
          • pocestny  

            Jak se na 19mm rodlech řeší objímky brzd? dají se tam dát klasické 22mm objímky nějak?

            Jinak moc pěkné

            0 0
            • romachain  

              Jsou k tomu plastový vložky do objímek brzd/řazení pro redukci z těch 22 na 19 mm, funguje to.

              0 0
      • kubad  

        Pěkné to bude , jdu šněrovat :D

        1 0
    • iggi  

      Chlapi, rozmášlam že ten bajk pre syna kúpim. Vyjde to okolo 800€. Je v tej cene niečo lepšie? Syn má 6r. 128cm.

      Ako je na tom tá vidla Suntour Raidon 26", 100mm?

      0 0
    • romachain  

      Tak jsem konečně dokončil stavbu pro synátora, vyšlo to na 50, su o dvě kila níž než co nabízí RB a to je to včetně teleskopu. Snad to bude stát za to a užijem na tom spoustu zábavy, pak ještě druhej synátor a pak to půjde do světa… Díky kubadovi za výplety.

      https://www.bike-forum.cz/…1-rb-kid-125

      0 0
      • kycis  

        Kontroverzni stavba, konecne tu nekdo rozviril stojate vody :)

        Psat budu radsi sem, at neplevelim primo pod kolem v profilu.

        Asi nejvetsi tema – cena. Je to raketa, ale podle me odpovida. Za podobny prachy je napriklad VPace, ty tam mas nejaky dily jeste lepsi. Ta sramacka jedenactka slape jako vino :)

        Posed. Jak jsi daval fotku s prckem na kole, zdaji se mi riditka pro tedka moc vysoko. Chapu ze tam mas suprspesl detsky rodla atd, ale pro zacatek bych tam narval rovny (a trochu uzsi) rodla a az prcek malicko povyroste, dal mu tyhle. Ja vetsinou na detskym kole vystridam dvoje az troje riditka a predstavce, nez kolo definitivne odlozime.

        Brzdy: tyhle packy jsou tvarem jedny z nejlepsich na detskou ruku. Takze proc ne? Vykon zhodnotit neumim, to ti povi malej sam :)

        Pedaly – jsem zvedavy jak budou drzet, pak poreferuj.

        Gumy – libi se mi ten puvodni MX koncept s 2,6 gumou vzadu – vlastne to rochu dorovna rozdil prumeru kol a poskytuje o rad lepsi pohodli. Hodne zalezi kde budete jezdit, do lesa RR dobry, v bikeparku pujdou do kytek.

        Neber to vubec jako hate, to je prave krasa takovych staveb, ze se da o kazdym dilu diskutovat a kazdej ma svuj duvod, proc tam dal zrovna tohle. Tak se treba potkame s detma nekde na lanovce, tohle kolo neprehlidnu!

        0 0
        • romachain  

          Souhlas se vším. S tím kokpitem počítám hejbat budem. Teď by sěl ještě představec otočit aby se to dostalo níž o kousek. Nahoru mám rezervu a delší představec taky v zásobě. Pokud to jen trochu půjde, řidítka měnit ani zkracovat nechci. Zadní gumu mám ještě jeden kus v zásobě a chci to na tomdle odjezdit, kdybych neměl nic, pořizoval bych rovnou 2,35 HansDampfy, počítám když to bude potřeba, že na ně časem dojde. Takhle jsem k těm dvěma zadním gumám pořídil stejnou přední a myslím že to poslouží… Měl by to mít cca na tři roky, pak to zdědí brácha.

          0 0
    • romachain  

      Možná pro někoho cenná informace: rám s hlavovým složením a sedlovou objímkou váží 1690 gramů.

      0 0
      • scalar  

        Uf, takže těžší než rámy za třetinovou cenu…

        0 0
        • orm  

          Jake ramy s detskou geometrii pro odpruzene vidlice to jsou?

          0 0
          • scalar  

            Já měl pro dvoje děti Konu, na přesný model už si nevzpomenu, ale máš tu dost vláken o dětských kolech, tam určitě najdeš víc možností.

            0 0
      • mr.nikdo  

        To melo CRR v Mku

        0 0
      • Mamut  

        Ja som cisty ram (s patkou a uchytmi bowdenov na dolnej trubke) navazil 1405g

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.