• PeterWRC

    Zdravím! Jazdím vzduchový tlmič X-Fusion RL02. Som s ním vcelku spokojný, akurát neviem, na aký tlak ho nafúkať. Keď ho nafúkam natvrdo, zdá sa mi málo citlivý. No keď si ho nafúkam tak, ako mi vyhovuje, tak chodí dosť často až na doraz.A pritom keď sadnem na bike, tak klesne tak 1cm, čo si myslím je primerané. Toto nastavenie mi vcelku vyhovuje, len sa obávam, aký to bude mať vplyv na jeho životnosť. Na doraz ho dostávam hlavne pri skokoch a väčších nárazoch. A to vážim len 65 kg :-) Jazdíte niekto tento tlmič, alebo čo by ste mi poradili? Díííky…

    0 0
    • MlokCZ  

      Tak s tim neuděláš vůbec nic. Prostě má tvoje zadní stavba + tlumič pro tvoje potřeby moc lineární průběh, potřeboval by si víc progresivní. Ale jestli na to má větší vliv tvoje zadní stavba nebo tlumič, to těžko říct, když si ani nenapsal, na jakém kole to máš (a nemáš ho ani v profilu).

      Jinak spousta lidí ti bude závidět, protože skoro vždy bývá opačný problém, že je to moc progresivní.

      0 0
      • PeterWRC  

        Jazdím to na CUBE XMS, 16 palcový rám so 130 Vanillou. Pôvodne tam bola 100 Tora, ale to si myslím na to nemá vplyv. Ide mi hlavne o to, aby sa ten tlmič nezničil, keď je často v doraze. Inak mi to neprekáža, so správaním toho tlmiča som spokojný.

        0 0
        • MlokCZ  

          Hodně záleží jak má řešený doraz a jak moc velký rány jsou to při tom, když jde na doraz, pokud jen lehký, tak by se zničit neměl. To je zajímavý, to máš rám téměř totožný s tím mojím. Já tlumič nedal na doraz nikdy, tak je ten tvůj tlumič asi fakt víc lineární. Ale je pravda, že já s kolem neskáču téměř.

          0 0
          • PeterWRC  

            No veď ja tiež neskáčem žiadne extrémne skoky, ale v lese mi to občas nedá a proste musím :-) Tie rany si myslím nie sú extra veľké, na doraz to dávam hlavne pri rýchlom prejazde koreňov alebo nejakých väčších nerovností. Alebo teda keď niečo skočím, stačí nejaký malý hrb a je to v doraze. Ale žiadne extrémy s tým nerobím, to nie… BTW: Máš pekný bike :-) Ináč ten doraz je ta cca 1 cm od konca tlmiča.

            0 0
            • MlokCZ  

              Tvuj tlumič neznám, ale 1 cm je dost. Jestli je to opravdu doraz a neni problém někde jinde. Já mám doraz cca 2mm od konce tlumiče (zdvih tlumiče je 38mm a kouká 40mm). Tím ale netrvrdím, že to tak nemůže být u tvojeho tlumiče správně. To by se musel vyjádřit někdo, kdo má zkušenosti konkrétně s tim tvojím.

              0 0
              • PeterWRC  

                Tak O.K. Viac ako ten 1 cm od konca som ten tlmič nikdy nedostal ani na skokoch alebo pri silných nárazoch, takže to musí byť doraz. Díky moc za pomoc :-)

                0 0
                • MlokCZ  

                  No počkej, že jsi ho dál nedostal neznamená, že to je doraz. Já myslel, že jsi při těch dopadech jasně cítil, že to šlo na doraz. Pokud ne, tak to doraz skoro určitě není a naopak je ten tlumič s tou stavbou dost progresivní a ani nevyužiješ celý zdvih.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    A kde je skutečně doraz zjistíš snadno. Úplně tlumič vyfoukni a pak zkus lehce bez nasednutí kam až to jde.

                    0 0
    • Archer  

      Mam X-Fusion O2 RLA, na Specialized FSR XC (100mm zdvih), vazim kolem 75–78kg, a nastavoval ho podle „sag“, 20–25% od zdvihu. Mne to vyslo na cca 120–125 PSI.

      0 0
      • Archer  

        A k tomu dorazu – zaplatil jsem za 100mm zdvih, tak at' to funguje na 100mm kdyz je to nutne, aj kdyz pri tom jde na doraz. Na to byl asi postaven, ne? ;)

        0 0
        • PeterWRC  

          Díky za všetky rady. Keď budem mať čas, tak sa s tým ešte pohrám. to Archer: Tak,tak ako vravíš. Čo si si zaplatil, to máš mať:-) Keď ten tlmič súdruhovia z NDR vyrobili so 100mm zdvihu, tak nech funguje na 100. Veď to hádam nebude mít vliv na funkci :-)))

          0 0
    • lubos  

      Este by som skusil do vzduchovej komory dat trochu oleja, malo by to zvatsit progresivitu a bude nutne viac tlakovat. Ale to je len taky moj napad …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.