nášlapné pedály a jejich hystorky

59 nepřečtených
  • artorie

    Máte také nějaké historky o nášlapných pedálech?

    já jich od přátel slyšel spousta. Např tak, jak jel kolem motocrosových závodů, chtěl se zastavit a podívat se, ale zapoměl, co má na nohách a už se válel v kaluži, která byla vedle něj. V tu chvíli nebyly středem pozornosti motorky ale nejmenovaný cyklista.

    Máte taky nějakou podobnou historku? podělte se sní s ostatními

    Anketa: Když jste měli poprvé na nohách nášlapné pedály zapoměli jste?

    0 0
    • capis  

      Slyšel jsem jednou historku o jednom chlápkovi, byl prý shodou okolností policajt a ten dostal na Vánoce nějaké nášlapy a tak je hned po obdržení nedočkavě namontoval. Pak prý v kuchyni nasedl pro zkoušku, popojel a nedokázal vycvaknout, proletěl skleněnou výplní dveří do děcáku, sklo mu přeťalo tepnu a než přijela záchranka, tak prý bylo po něm. Ale jak říkám, jen jsem to slyšel, tak o Vánocích bacha.

      0 0
    • VelikRB  

      Mě se přihodilo to že pravý pedál skřípal. tak jsem ho namazal, a pomohlo to. tak jsem pro jistotu namazal ještě i levý pedál.

      0 0
    • Bafoon  

      v jeden den mi přišli válce na trénink a nášlapy s tretrama – nenapdlo mě nic lepšího než to vyzkoušet najednou :o)

      0 0
    • Toutou  

      Svým pedálům často pozorně naslouchám, ale historku jsem od nich jaktěživ neslyšel… :(

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Tyboo  

      já měl nášlapy asi týden a byl sem strašně hrdý na to, že v nich nepadám, že mi vycvaknutí i nacvaknutí pěkně jde a jednou vedle mně zastavila nějaká kočka v autě a ptala se na cestu. A já jak sem vůbec nepřemýšlel, tak sem zastavil a uvažoval kudy jí poslat. báác a už sem se válel. ale alespoň se omlouvala,že sem kvůli ní spadl

      0 0
      • Swoby  

        To potěší… já jsem jednou sjížděl dost strmej kopec a docela jsem se bál, když jsem měl ty nášlapy. Pak jsem chtěl zastavit na takovým hezkým plácku a úplně jsem na ně zapoměl, tak jsem si v pohodě zastavil a najednou jen slyším jak letím dolu. Bylo to docela komický, protože jsem měl boty pořád našlápnutý a držel jsem se za řídítka, akorát jsem ležel na zemi :D

        0 0
    • maajkee  

      Proboha, alespoň ty názvy témat by mohly být bez hrubek. :/

      0 0
    • J3Sl4n  

      Na vlastní kůži jsem zažil tu nejklasičtější historku: vycvaknul jsem pravou a vystoupil vlevo.

      0 0
    • shark.jd  

      Tuším, že tu tehdy někdo psal, jak na křižovatce nevycvaknul, říznul sebou a roh nějak zapasoval do díry od poklopu kanálu tak, že zablokoval celou dopravu.

      0 0
    • Chiron  

      Nejhorší pád co sem kvůli nim měl, byl asi hned první den, kdy sem si nacvičoval vypínání na zahradě. Když sem usoudil že je to v pohodě, tak sem zajel do garáže, vycvakl pravou a skácel se doleva na beton. Tam sem zůstal chvíli ležet s naraženou pánevní kostí a pochroumaným zápěstím. Druhý den sem se vydal do terénu, kde sem v jedné stojce blbě podřadil, zazmatkoval, kolo se začlo zvedat a já přistál na zádech protože se mi nepodařilo vypnout. Pak přišel ještě jeden pád, kdy sem se zahrabal v močálu a svalil se na bok. Teď už vypínám úplně automaticky i v těch největších krizích. A troufnu si říct, že mi nášlapy minimálně jednou zachránily prdel.

      0 0
    • antt  

      já se statečně nacvakl, dojel k bráně, postavil to na přední, pak zpět na zadní, třikrát na něm poskočil a začal padat vlevo na půlmetrový betonový obrubník, vycvaknout jsem stihl tak tak, a taktak jsem zadržel i vycvaknutí do pemprsek. Žiju:) Dvakrát jsem se vyvalil na bok při usínání a 180ti stupňové otočce na metr široké pěšině a pak při výměně pedálů bez ohrádky vůli neonávlekům na tretry, s každým doskokem mi mé turist spešly vycvakly a já se nadrzo usadil na špunt sedlovky-sedlo. A taky při jízdě po zadním do zatáčky často vycvakávají :) Nejlepší škola jsou klipsny :P

      0 0
      • Richi  

        Jj, klipsny, to bylo jiný kafe. Nášlapy jsou proti tomu legrácka pro malý děti.

        0 0
    • pustipav  

      Kámoš takhle jednou spadl, když je měl nový. Když si na to vzpomenu, docela prča…

      0 0
      • Ricci  

        jj, prca pre toho,kto nespadol

        0 0
        • Meluzina  

          Kluci, vy mně děsíte, já se po letech odhodlala a čeká mne to příští týden…

          0 0
          • Ricci  

            ziaden strach,je to pohoda,niekolko dni si treba zvykat a mysliet na to,potom to uz bude vsetko automaticke,na zaciatku sa vyhybat koliznym situaciam,pre istotu :-)

            0 0
          • fousac  

            klid… kdykoliv se nekde smotam, tak se pedaly vycvaknou ani nevim jak… ;)

            0 0
    • Swoby  

      A na co nezapomenu je to, že když jsem jel na nich poprvé, tak sem se hned skolil ale natrhl jsem si úplně nový sedlo (za 1500) To mě tehdy naprosto vytočilo a pak sem to slepil chemoprenem :D:)

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Weremos  

      No to já jsem si říkal jaké to bude snadné,nasednu,za­háknu a pojedu.Jeli jsme ten den zrovna na Javorový v Beskydech ještě po šutrech za mokra a s blátem..Asi 5 krát jsem sebou lupnul na zem a byl celý špinavý :D To už pak člověk má motivaci,aby se vycvakl :D

      0 0
    • soc  

      Nášlapy už druhý rok tiše pláčou ve skříni…

      0 0
    • pačes  

      Ty moje první (Shimana PD M737) byly tenkrát pro moje první seznámení se systémem dost rizikovou záležitostí.

      Bál jsem se, aby mi za jízdy nevycvakly, tak jsem je vozil celkem zarvaný a pak ty svině hysterický fest držely moje kufry a nechtěly je pustit. Tož jsem se párkrát poroučel. Tak už pár let zpátky jezdím CéBéčka a jsem spokojen a o změně za nějaký jiný hysterky, co by mi dlouho podržely a pak ty kufry stejně nepustily, neuvažuju.

      0 0
    • poldíček  

      Také se přidám se svou troškou do mlýna :-) jen podotýkám, že více než 10 let jsem jezdil s klasickými klipsnami…

      Jel jsem na svou 3. vyjížďku s novými SPD SH 540…první 2 jízdy byly v pohodě a já získal falešný pocit, že už jsem mazák :-) přijedu na křižovatku, vycvaknu páč jsem na vedlejší a zas tak dobrý abych balancoval v pedálech několik minut nejsem :-) auta po hlavní projedou, to poslední odbočuje na vedlejší odkud vyjíždím…takže jdu do pedálů, nacvaknu obě nohy a vyjíždím…jenže ouha, auto řídí blondýna a na poslední chvíli si odbočování rozmyslí a chce jet rovně…tak jdu na brzdy, stojím na místě – ale ouha – v krizové situaci po staru ze klipsen rvu nohy dozadu, ale SPd nějak tento výcvak neznají .-) takže to dopadlo jasně – jako ve zpomaleném filmu padám na pravý bok .-) kolo přežilo beze šrámu, já naštěstí také (jen naražené zápěstí)…manžel blondýny jako spolujezdec se omlouval snad desetkrát, blondýna jen koukala jako co že bych snad chtěl nějakou omluvu…

      Ale člověk si už po chvíli opravdu zvykne a vycvaknutí je automatický reflex :-) takže bych si je jako nováček určitě zase pořídil :-)

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • mandel  

      Když jsem si pořídil nášlapy, tak mě nenapadlo nic lepšího než je rovnou první den vzít na závod po dešti, a tak jsem si celkem 9× ustlal do bahna, největší sranda ale byla když jsem ležel hlavou v příkopu a nemoh jsem se z těch nášlapů dostat.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • unitak  

      Mě se stala hned při první vyjížďče taková sranda…Já romantik si zastavím u takového potůčku s tůňkou kochám se, ale nějak mi nedošlo, že mám pořád zacvaklé tretry v pedálech a okamžitě jsem si ustlal v potoce :-D

      0 0
    • hovanec  

      Tak jsem po pár dnech usoudil, že by bylo fajn se pořádně na těch nových Shimanech projet. Na hradě Pernštejn, jsem před plnou zahrádkou u hospody zastavil a ejhle. Tretry nějak přirostly k pedálům a už nebylo cesty zpátky. Tak jsem měl svůj první pád i s velkým obecenstvem. Nebylo to zlé… bylo teplo, tak jsem šel na pivko… :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.