chci se zeptat jeke mate zkusenosti s objednavanim veci v USA a jak je to s placenim postovneho a cla.
chci se zeptat jeke mate zkusenosti s objednavanim veci v USA a jak je to s placenim postovneho a cla.
Vážně si myslíš, že se na tohle tenhle tejden ještě nikdo nezeptal?
:-)
no to vim taky ale neco konkretniho krome kecu-kde to koupit a za kolik to poslou
v usa za hodne jak kdy. Zhruba takovou odpoved si ocekaval? Vic se k tomu nebudu vyjadrovat, bylo by to sprosty…
Můžeš poradit? Poraď. Víš, kde se to diskutovalo? Dej odkaz. Nemůžeš poradit ani nevíš, kde šla řeč, zdrž se prosím komentářů; nezasírej vlákno. Dík.
Důrazně doporučuju historii www.google.com – najdi si co chceš vetšina e-shopů uvádí i ceny poštovného. nebo www.ebay.com – opět včetně poštovného
jinak nevím co chceš poradit balík může být od 0 dolarů do stovek dolarů podle rychlosti doručení a velikosti balíku. Ceny v Usa jsou většinou stejné jak v evropě jen s tím rozdílem že sou v dolarech – takže cca o 30% levnější.
Vyse postovnyho zalezi na hmotnosti veci a jak rychle to chces mit doma. Ted jsem treba objednaval nejaky veci s vahou do 0,29lb a first class airmail stal 7$, doruceni zhruba do 14 dnu (ale negarantuji nic). Kdybys to chtel do 3 – 5 dnu tak ceny EMS zasilek zacinaji nekde na 20 – 25$. Samozrejme s hmotnosti roste i cena.
Nevim jaka je hranice pro platbu cla (mozna 50$?). Ale pri objednavce co stala neco pres 200$ jsem platil clo ve vysi zhruba 19% (mozna to bylo jen DPH, ale oznaceny to bylo jako clo).
Tady je moje zkušenost. Před půl rokem jsem objednával odpruženou sedlovku z USA. Tady v ČR ji nabízeli za 4000 Kč samotnou. Já ji objednal u výrobce za 130 USD + 39 USD poštovné, navíc neoprenový návlek zdarma. Přišlo poštou za 4 dny s nálepkou bez cla, nic jsem neplatil. Před měsícem jsem objednal to stejné pro manželku. Pošťák doručil nejdříve jen oznámení o uložení zásilky na celnici v Praze a formulář pro upřesnění zboží. Ten jsem vyplnil, faxem poslal. Za dva dny přišla sedlovka s výměrem cla asi 500 Kč. Takže pořád to bylo levnější než tady, i když nepočítám ten futrál zdarma. Je pravda, ale že se jedná o festovní výrobek, u kterého neočekávám reklamaci. Něco dražšího by muselo být o dost levnější než tady pro případ reklamace.
Oprava – 500 Kč bylo DPH, clo 0 Kč
Můžu se zeptat, co to byl za shop ? Předpokládám, že se jedná o Cane Creek Thudbuster LT, brouzdal jsem brouzdal, ale našel jsem nejlevnější dopravu za 65$. Nakonec jsem to vyřešil šalamounsky: nejdřív to šlo kámošovi do Kalifornie (9$) a pak on to poslal sem (16$). Clo žádné, možná díky tomu, že to nešlo z e-shopu, ale od soukromé osoby. Z Kalifornie to tu bylo za 5 dnů. Vyšla mě na celkem na 143$, což je v dnešních cenách cca 2650,–. Oproti zdejším 4000,– + 150,– za dopravu je to hodně pěkná cena.
Jasně, že ta. Bohužel nemám žádného kámoše z Kalifornie ani jinde. Jen bratrance v Kanadě, což by ale vyšlo podobně. Jinak sedlovka je super, vítej do klubu.
Díky díky, před x týdny jsem se na ní projel a bylo mi jasné, že je to „must have“ ;) Pak už jsem jen řešil, jak ji dostat sem za levnější peníz, protože chlapci z Pnenixu jaksi nezaregistrovali, že dolar už nestojí 30 Kč, ale skoro polovinu.
jo tak takove info beru,diky
muzes se, plís mrknout na sve maily – poslal jsem Ti jeden,dva ..?? A nemam od Tebe zadnou odpoved.. Diky predem
…nechapu :-/
pokud neni zbozi z EU, je bezcelni limit pri nakupovani na internetu 22 EUR… www.cs.mfcr.cz/…a-Internetu/
a clo na veci z USA je podle sazebniku EU 12 %
taky tomu moc nerozumim, ale opravdu mi napocitali 19% a to i z postovnyho..
19 % asi nebylo clo, ale DPH… a to se opravdu počítá z ceny zboží a dopravy
clo ti třeba odpustili, to záleží na náladě celníka :-)
mas recht, ted jsem se podival na papiry co mi k tomu prilepili a platil jsem jen DPH, clo bylo za 0.
Hele kde je tam napsaný, že clo je těch 12 %? Není náhodou dovozní clo počítaný individuálně pro každej stát původu a TARIC kód?
k tomu údaji jsem se právě tenkrát dost složitě proklikal v nějakym sazebníku EU, kde bylo konkrétně uvedených 12 % na dovoz z USA… když se teď podíváš na web celní správy, tak se tam dá dohledat PDF s novejma sazbama a i TARIC CZ u nomenklatury 87120030 (jízdní kola) ukazuje už 14 %
a na komponenty je jen 4,7 %
ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=CS
No tak když už sme u toho, tak by ste sem mohli hodit nějakej dobrej shop z USA, ne?
Až se mi chce opět napsat, že to tu ještě nebylo;-) …ale blue to udělal slušněji.
No moc zkusenosti s nakupem s usa nemam ale mam moc zkusenosti posilanim baliku z kanady no kdyby si tam mel nejaky kontakt v te americe ta si to nech poslat jako darek(gift)a neplatis zadny clo,ale je zajimavy ze sem si od tama dovezl kolo norco a zadny clo jsem na kontrole neplatil..tak jsem usetril cca 12000kc