Mavic CrossTrail/CrossRIDE nebo klasika?

59 nepřečtených
  • single

    Žádám o radu. Potřebuji nová kola na disk. brzdy. Měřím 196cm a vážím 97 kg. Jezdím dost v terénu. Jaké radíte kola? Klasiku 32 paprsků na ráfek Mavic 717, nebo novou koncepsi 24 rovných paprsků? Jde mi spíš o výdrž a tuhost, než o ušetření váhy. Děkuji.

    0 0
    • easyrider  

      Tak já jezdim cross ridy, mam na nich tak 1500 a řek bych že vydrží dost. No ale pokud ti jde o boční tuhost tak ta je u těchto kol tristní. Jinak jedou pěkně.

      0 0
    • peky  

      Já sem jezdil jak klasiku tak ted momentálně crossridy. Klasiku sem centroval dost často, mavic jen dvakrát po prvním svezení (asi si museli sednout) jinak teď při novoročním ladění a dál nic. Je pravda že km rozhodně jejich kvalitu nevyzkoušeli, protože jestli sem na nich měl 2000 tak je to moc a kecám. Možná když bych to rozpočítal do předloňských km tak se dostanu na stejný počet centrování jako u těch klasik :D. Zase ta klasika se se svezením na crossridech nedala porovnávat. Jezdil sem šitmano deore a ráfky remerx a alexrims a když sem osedlal crossridy tak sem na jedno šlápnutí ujel o 1/3 delší vzdálenost než na těch kónusech. Osobně na tvoje kila bych si nechal kola vyplést (jen né na kónusové náby). Pevnost bude vyšší a nerozbyješ je tak rychle a nebudeš se muset podvědomě šetřit ve sjezdu a víc si užiješ jízdu.

      0 0
      • prodi  

        By mne zajímalo, jak si dokázal na jedno šlápnutí ujet na Crossridech o 1/3 víc, než na konusech. To si měl určitě jinej převod…

        0 0
        • enjoy  

          :-)))))))))))))­)))))))) asi myslel spis setrvacnost.jakoze splapnul a nejakou dalku dojel.

          0 0
          • prodi  

            a ty si taky už takhle testoval kola? :)))

            0 0
            • enjoy  

              tak to nikdy.jenom jsem testoval kola s bikem vzhuru kolama.to,co delaj pretazeny konusy(coz za jizdy nemusi byt poznat) je docela legracni.

              0 0
              • vysmátej bajker  

                Jak se to projevuje,ty přetažený konusy?

                0 0
                • enjoy  

                  tak,ze muzes spocitat kolik je tam kulicek:-).proste se to kolo netoci plynule ale preskakuje.to uz je sice trosicku extremek,ale i tak ti to takhle klidne shimano proda a necha vozit.

                  0 0
                  • peky  

                    Nepřijde mi fér rozebírat můj příspěvek. Až se Vás budu chtít něco zeptat založím si svůj příspěvek. Přijde vám to jako OK?! odpovídat na něco co se tu tazatel vůbec neptá?

                    0 0
                    • Blade  

                      No já být tazatelem, tak mě VELICE zajímá, jak ujet na jedněch kolech o třetinu větší vzdálenost než na druhých. A touhle „poddiskuzí“ se na to jen snažíme přijít..pokud ty nepřijdeš s vysvětlením? ;-)

                      0 0
                    • Gorgov  

                      to si děláš legraci, že?:)

                      0 0
    • TinkTink  

      Tady s touto vahou bych Crossridy vubec nebral a Crosstraily po pravde taky ne – oboje jsou dost tezky na tu cenu, kdyz tyto zapleteny Mavicy, tak jenom kvuli designu – osobne mam na silnici Aksia jenom kvuli designu :))).

      Vzal bych rafek Mavic XM719 nebo DT XR 4.2d (papirove by meli byt stejne siroky, zmerim pristi tyden jak to budu mit vypleteny) a nabu dle penez. 32 dratu. Kdyz „novou“ koncepci, tak nejaky vyssi level = Crossmaxy.

      0 0
      • single  

        Ahoj, děkuji za seriózní odpověď. Snad byla jen ta Tvá. S novými koly nemám zkušenost a ani nikdo v okolí. Plochých 24 drátů vzbuzeje mé obavy. Mohu se zepta, jaké náby případně doporučuješ? Kolo mám osazené komlet v XT a kvalitou rozhodně nechci jít na nových nábách dolů. Předpokládám průmyslová ložiska. Díly P.

        0 0
        • TinkTink  

          No…ja Ti to popisu tak jak jsem to ted resil ja. Problem je cena – tam dostat se do nakych rozumnych mezi je problem – utratit 10K za naby me nikdo neprinuti – no a s tim samozrejme souvisi jejich hmotnost a spolehlivost.

          Takze jsem postupoval takhle – sepsal jsem si vsechny vyrobce co meli vhodnou nabidku a postupne je vyskrtaval.

          Jako prvni jsem vyskrtl Shimano – konusy a orechy, cena je sice dobra, ale to aby jsi si prikoupil rovnou nahradni dily – ani hmotnost, vyjma XTR neni dobra. (takze leda by jsi mel aspon 6K na XTR…)

          Jako druhy jsem vyskrtl WTB – sporny recenze, blba cena, nic moc design.

          Jako treti jsem vyskrtl Ringle – nemam jedinou pozitivni zkusenost i kdyz jsem hledal jak se dalo :)))

          Jako ctvrty jsem vyskrtl DT – za ty penize (min 6K) nenabizi zadnou dobrou hmotnost, nazev ONYX mi taky moc nevoni a DT jsem vozil do ted :)…proste jsem nechtel zaplatit 240S…ze. :)

          No takze v tuto chvili mi zbyvali American Classic a Author.

          American Classic – ten nazev se mi fakt TAAAAAAAKHLE moc nelibi – co vim…potkam nakyho teroristu, on uvidi napis a ja budu v haji :-))))))))…no a logicky duvod – nemam…proste jsem je vyskrtl kvuli nazvu.

          Author – ano, zni to divne, ale ja na myho karbonovyho Scotta Geniuse dam naboje Author. Proc? Hmotnost velmi dobra, vzhled dobry, cena naprosto skvela a hlavne – nic se na nich moc nekazi – samozrejme jsou vadny kusy, ale ty jsou vsude a kdyz jsem si to tak zvazil, tak jsem nenasel logicky duvod, proc nevzit Author. (Kdo chcete, muzete si o tom myslet co chcete :) )

          No a pak tu byly jeste ruzny zapleteny kola, ale vsechny v rozumny cene mi prisly strasne tezky a co nebylo tezky, to uz bylo min 2× drazsi nez jsem chtel dat.

          Takze zaverecna rada – nejdriv zvaz cenu, kterou do toho chces dat. (kdyz das kvalitni draty a hlinikovy niple aby jsi se dostal na nizkou hmotnost – prece jenom 64ks hlinikovych niplu vazi jenom 19g a ne pres 50g jako normal… – tak das 3K za rafky, 1,5K za vyplet…zbyva Ti 5,5K na naboje (kdyz vemu cenu Crosstrailu na netu)…sel bych do Authoru a zbyly penize bych si odlozil pro strycka prihodu. :)))

          0 0
          • šlapatko  

            To jsi napsal pěkně taky nechám dělat výplety.Zvažuju mezi nábami XT nebo author.Co máš proti XT.Na výplety kašlu chci držáky které nebudo pořád centrovat do 7000kč s prací

            0 0
            • TinkTink  

              No – ty stary na 6 der stejne jako ty novy na centerlock maj furt ten stejnej problem – konusy a jejich utesneni..tzn. dostaval se mi tam bordel ze strany od orechu a docela casto…no a docela dost lidi ma problemy s Shimano orechama jako celkem. Takze jsem je zavrhl :)

              0 0
              • šlapatko  

                Díky za radu,shimana LX mi drží už 12000km XT by měly být lepší.Zatím jsem spokojený

                0 0
                • TinkTink  

                  LX a 12000km? No tak to nemas moc co resit :)…me naboje moc nevydrzi, kdyz si je necham nejak dyl…ani nevim cim to je…chovam se k nim jako ke vlastnim :)

                  0 0
                  • šlapatko  

                    Asi máš smůlu nebo co.Myslím že ty mé LX ještě něco vydrží.Nešetřím je,jezdím hodně v Beskydech,samý šutr a kořen

                    0 0
          • MlokCZ  

            Chápu z toho vše, akorát proč se ti nelíbí Onyxi? Ty bych z toho vyřazování já nevyřadil.

            0 0
            • Thidney  

              ja bych vyradil onyxy a dal misto nich na seznam dt 340 jeste bych do vyberu prihodil Hopy – kvuli designu :-)) tam si nemuzu pomoct treba me by se libily stribrny naby, draty a rafky und cerny niple a vyssi cenu za naby srovnava lepsi cena za stribrny draty + rafky :-)

              0 0
              • MlokCZ  

                340 jsou super, ale cena už značně roste. Podle toho, kam to cenově směřoval zakladatel threadu dotazem by ještě tak moh uvažovat místo Onyxů o Ceritech.

                0 0
                • Thidney  

                  cenovy rozdil 340 – onyx je cca 1700,– za obe naby. Kola na 340 se daj v pohode postavit za cenu crossTrailu tzn 9–10kkc

                  0 0
                  • orca.1  

                    Odkud máš ty ceny onyx – 340 ? Mě vychází rozdíl 2500 u diskové verze a 2930 u ráfkové.

                    0 0
                    • Thidney  

                      340 disc set 6480,– onyx disc set 4700,– rozdil 1780,– jsem to strelil od oka :-)) ceny dle www.trinnity.cz protoze jsem se u nich koukal i na cenu dratu + niplu + rafku

                      0 0
                • vik  

                  takhle vypada ten letosi cerit…to jen, ze kdyby nekdo uvazoval, takze uz to neni ten smudla z minulych let:-)

                  0 0
            • TinkTink  

              Mne se nelibi to slovo ONYX :) Ad 340 – mel jsem i kola na 440tkach a ze bych do nich znova MUSEL jit…ani me nehne :)

              0 0
              • Thidney  

                souhlasim slovo onyx se mi taky nelibi :-) ale pak skoncim u hope jak slovo tak barva super a vaha taky ujde co vic si prat?

                0 0
            • Gorgov  

              hehe, vzdyt je z vyrazovani nevyradil!

              0 0
              • MlokCZ  

                Máš pravdu, nevyřadil je z vyřazování, ale vyřadil je v rámci vyřazovaní :-)

                0 0
          • orca.1  

            Já zase nevidím důvod, proč na takový kolo (Scott Genius carbon) dát Author, navíc mám na ty značky co jsi zavrhoval úplně opačný názor než ty. :)

            0 0
          • raceman  

            hele, a neznáš náhodou váhu těch authoráckých nábojů na kotouče???

            0 0
            • TinkTink  

              www.bikestore.cz – tady jsou ty hmotnosti, ale ta hmotnost toho zadniho novyho se mi nezda :)

              0 0
              • Gorgov  

                to se mi taky nezda:) ale jesti je to pravda, je to jasna volba, udelam na ni druhy zadni kolo.

                0 0
              • raceman  

                dík , já sem o autoru ani neuvažoval, ale teď je to hlavní favorit. hele Tinku a o novatecich si neuvažoval?

                0 0
              • raceman  

                a ještě by mě zajímala dostupnost třeba nádradního ořechu ?

                0 0
          • McBlacky  

            tak přesně takhle jsem postupoval já, akorát jsem ještě zaříz Novatecy. a též zkončil na arturovi

            0 0
    • IGIsoft  

      Mám crossridy a jsou tuhý až moc, rozhodně to je dobrá volba (podle mne)…

      0 0
      • MlokCZ  

        Jezdím crossridy rok, jsem s nimi spokojen (mám 70kg), ale že by byly tuhé až moc, to jsem teda asi něco zásadního přehlíd :-)

        0 0
        • IGIsoft  

          No po přechodu z klasiky (náby Deore M-525, ráfky Remerx) jsou pro mě corssridy prostě tuhé ;)

          0 0
          • MlokCZ  

            To je právě divný, nevim jak přesně tvoje kola byla tuhá, ale právě každá slušná klasika s 32 dráty ve váhové kategorii crossridů je rozhodně tužší než crossridy.

            0 0
            • šlapatko  

              Crossride jsem chtěl skusit ale prý jsou měké jak píšete vy i ostatní.

              0 0
              • MlokCZ  

                Zase až tak měkký nejsou, to zas ne. Hodně záleží na tvojí váze. Na mojich 70kg a XC ježdění mi přijde tuhost zcela dostatečná. Pokud nechceš dát ani o korunu více, tak si myslim, že to je i slušná koupě. Pokud chceš nepatrně přidat, tak si něco zapleť. Už se to tu řešilo, třeba na Onyxech + nějaký Mavic/DT ráfek a nějaký DT dráty.

                0 0
                • šlapatko  

                  Mám 90 kg.Budu skládat Ráfky DT 4,1 náby XT a dráty DT champion,niple AL.Ráfky,náby a dráty v černé,niple a rychloupínáky v červené.Je to jistota a měly by vypadat fajně.NábojůXT se nebojím mám dobré zkušenosti sLX

                  0 0
                  • orca.1  

                    Až budou, dej foto do Komponentů, uvažuju o stejné kombinaci. (barev:)

                    0 0
                    • šlapatko  

                      Foto určitě pošlu,budou někdy v dubnu,tet jsem od peněz a zatím stačí staré

                      0 0
                  • MlokCZ  

                    To si myslim, že je slušná volba, pokud chceš XT náby. Obecně bych se taky XT nijak nebál. Dobře seřízené konusy vydrží dlouho. Ale už bych osobně taky konosy nechtěl, protože si musíš hlídat, aby dobře seřízené byly (a já nikdy neměl dobrý cit na seřizování konusů).

                    0 0
    • lutte\'  

      rád bych se připojil k této diskusi a chtěl se zeptat:mám 60kg a chtěl bych koupit nová kola na XC jezdeni ,jde mi hlavně o poměr váha/cena/tuhost , docela mne zaujali crosstraily, pls poradte jake mate zkusenosti

      0 0
      • keo  

        Jezdím crosstraily asi 2000km,mám 88kg,jezdím rekreačně převážně trasy na úrovni XC a zatím žádný problém.

        0 0
      • Zerocool  

        mám na crosstrailech zhruba 6000km z toho 800km závodních – absolutně bez problémů

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.