Dotaz na Author Sector , prosím všechny, co mají zkušenost

76 nepřečtených
  • dancing dog

    Ahoj, ještě 1 věc mě vlastně dneska napadla. Mám možnost koupit výhodně toto kolo, měl bych ho kdyžtak na chatu, spíše k poklidnějším vyjížďkám. Láká mě hlavně ocelový rám, mám k němu nějakou záhadnou sympatii a osazení by taky mělo stačit. Má s tímto kolem někdo nějaké zkušenosti, může mi ho doporučit nebo naopak vymluvit? Unese 90–100kg? Jo, mam 182cm, nevím přesně zda rám velikosti 19 či 21, kupoval bych to na dálku. Díky za všechna infa.

    0 0
    • scret  

      zalezi jakej je to model,pokud jeste ten zlutej,tak ty byly docela slusny…je to vlastne ram od Toma (Ritcheyho) vzal bych asi tu 19ku…ale zalezi jak mas dlouhy nohy… ale ja mam cca 181cm a vzal ybch urcite tu 19ku…21 je uz moc…

      0 0
    • děd (ek)  
      jednoho Sectora mám od r.1997 (viz můj profil)až na vidli (R-S Judy XC 80 vydržela 6 let)a ráfky je vše původní. Teď rovněž slouží jako chatové a tažné kolo (CROOZER se 2 vnoučaty). S rámem opravdu velká spokolenost (HT v duralu bych něchtěl). Jediný opravdu větší problém byl před rokem, následek byla pěkná držka, takže tímto všechny varuji
      při intenzivním brzdění na asfaltu došlo k prasknutí původní duté přední osy Shimano Deore LX typ HB-M 563, výsledkem byl velmi nepříjemný pád, který skončil „pouze“ tříštivou zlomeninou malíku pravé ruky a rozseknutou chrupavkou pravého kolena (hlava zůstala celá, helma Mango SAS byla na odpis).
      0 0
      • pepek  

        Ta mě taky praskla, ale šroub upínáku to podržel pohromadě.

        0 0
    • RUR  

      Za 16k bych do toho určitě šel- rám určitě dlouhej není, ale na 181 bude 19 OK(authora 19 jsem léta jezdil a mám 180).Možná bych vyměnil vidli(třeba Maruš?). Imho za tu cenu(jestli je nový) perfektní kup.

      0 0
      • dancing dog  

        díky všem za info, snad se ještě někdo přidá…

        mě je to kolo prostě sympatický…

        0 0
    • Kubiczech  

      Jinak kil bych se nebal, mu cross A. Classic drzi. Vydrzel 95 a ted drzi i 90kg

      0 0
    • Mamut  

      Jazdil som na bratovom aj s 95kg a nic mu nie je. Ram JE dlhy, je to zavodny ram, takze byt musi. Mam 192cm (a hodne dlhe nohy) a 21" mi je malo aj so sedlovkou (330mm) na max.

      0 0
    • fr33k  

      Mam 182 cm a cca 100 kilo a jezdim na Sectorovi ´05 uz dva roky (mam ho z vyprodeje), tento rok mu davam zahul i hodne v drsnejsim terenu, moc se s nim nemazlim. Predrazeny asi bylo, ale to vsechny kola, ktery nejsou ve sleve :-) Nemam s cim srovnavat, ale slape dobre. Ram mam 19". Nechaval jsem si jen vymenit sedlo, slapatka a provrtat rafky → zmeny ke sfere hobby-bike :-) Vidlice by mohla byt lepsi, ale za tu cenu jsem spokojen. Plaste Speedblaster jsou pekelne rychle, ale do zatacek na sterku „krapet“ nevhodne :-) A taky se s nima „picha“ jedna radost. Vybaveni kompletne Shimano LX, kvalitka. Jemne presne razeni, na brzdy je spoleh. Zatim nebyl s kolem zadny zavaznejsi problem. Jen s prehazkou XT jsem byl porad v servise, ale od te doby, co jsem zmenil servismena, je to OK :-) Jinak neuvadis, co za rocnik budes kupovat, kazdy rocnik Sectoru je krapet jiny…ale v podstate to nevadi, protoze tohle kolo bude na poklidnejsi vyjizdky spis skoda .o) Suma sumarum – pokud mas moznost koupit za dobrou cenu, jdi do nej.

      0 0
      • dancing dog  

        Třeba Ty vyjíždky tak poklidný nebudou, ale sem spíš typ cykloturisty než draka v těžkym terénu.. má to galuskový ventilky? no, asi do toho pujdu. díky za info

        0 0
        • fr33k  

          Má.

          0 0
          • dancing dog  

            takže kdyžtak navrtat ráfky…preferuju autoventily, nožní autopoumpa je pohoda, možnost dofouknutí u pumpy taky beru jako výhodu…

            0 0
            • JSt  

              existuje redukce a nemusis nic vrtat…

              0 0
            • scret  

              radsi bych nevrtal rafek! nevis co se pak stane,ja bych si to nelajznul,takovej ruplej rafek nekde ve sjezdu,nicmoc…

              0 0
              • Vilém  

                Ja bych se toho moc nebal.Jezdil jsem aspon 3 sezony rafek kterej jsem zevnitr odvrtal jeste mezi dirama na niple a pohoda.Mel jsem to vepredu a misto 32 der jsem mel z vnitrni strany 64 prumeru 12mm.Nebo kdyz vidis trialovy rafky Koxx ap v kterejch jsou diry skrz o prumeru tak 20–25mm a co na tom delaji… takze podle me jestli je dira na ventilek 8 nebo 10mm nehraje roli.

                0 0
            • fr33k  

              Já když jsem to při koupi viděl, tak jsem jim říkal, jestli by to nešlo jinak – takže mi to převrtali hned v prodejně a zatím to jede v klidu.

              0 0
    • Peslezedirou  

      Napadá mě jediná větší vada na sectorech a podobných rámech a to jsou patky Ritchey, nebo patky alá Ritchey. Docela často praskal, mě osobně dvě, ale po výměně za jiné, bez problémů.

      0 0
    • Glum  

      Mám Sectora 00 (teda ještě nitanium od Toma R.). Po kariéře MTB ten bike slouží jako kolo na cesty do práce, z původního biku zbývá rám a brzdový páčky a řazení. Najeto 48 tis. km, při mých skoro 90 kg. Jestli 19 či 21 je otázka, já mám 21 (a 186 cm), dlouhý mi nepřišel nikdy. Kdyby byl někde k mání ten žlutý rám od Toma, v 21, neváhám vteřinu. Ten modrý je ale jiné provenience trubek, to nemohu komentovat.

      0 0
      • náčelník  

        Tenhle modrý je ještě z Ritchey trubek. Z "neznámé oceli je až ten krémový.

        0 0
        • Glum  

          nojo, tenhle ještě jo (ročník 2002), měl jsem pocit, že dancing dog mluví o tomhhle " …je to ten modrej rám, o5…": www.author.cz/…0&pid=556559 , tedy 2005 model, ten už od Toma nejni.

          0 0
          • dancing dog  

            no, ten jsem myslel… může být i v oceli takovej rozdíl, odkoho je?

            0 0
            • Glum  

              Nevim, ale asi muze (mozna i ve svareni). Analogicky bych predpokladal rozdil mezi ocelaky od Rocky Mountain nebo Marinu, a treba Olpran. Ten Author Triton ram je tusim taky o neco tezsi nez Nitanium, takze bych hadal, ze Triton je z trubek bezne CrMo produkce na kola nizsi stredni tridy, zatimco Nitanium byl rekneme spodni okraj ocelaku pro fajnsmekry.

              0 0
              • Mamut  

                Brat mal Sector'00, ktory po asi 5 rokoch praskol okolo hlavovej trubky. Po vyreklamovani (chybali asi 3 mesiace do konca 5-rocne doby :-) dostal ten model 2005 z ne-ritchey trubiek. Stary = 2.1kg, novy = 2.2kg. Patky su na oboch rovnake, jazdi rovnako dobre oboje.

                0 0
            • Vilém  

              Muze a obrovskej.Daj se na netu najit vlastnosti columbus i jinych ocelovych trubek a rozdily v pevnosti jsou velike.

              0 0
          • Volf  

            je od Toma, 2003 nebyl Sector v nabídce a od 2004 je z Tritonu. Nic jsem o týto oceli nenašel, ale podle ceny kola to nebude nic moc.

            0 0
      • dancing dog  

        No, to je ta otázka co mě tak trápí, jak v Mongolsku poznaj mongoloidní děti.. ne vážně, mam 182cm, tak jestli 19 nebo 21. Jezdim teda raději vzpříměnější posed a sedlovku mam asi vejš,než bych teoreticky měl..no nevim, asi spíš ta 19, musim někde v autorácký prodejně ten posed zkusit…

        0 0
    • ledy  

      Mam Author SECTOR z roku 1999 (zluty-Nitanium od Toma). Moje zkusenost je veskrze pozitivni. Uz jsem na nem neco najel a s ramem zatim nebyl zadny problem. Mam 175 cm a ram 19-ku, je trochu vetsi, ale jeste se to da. Rekl bych ze ty starsi ramy z Ritchey trubek jsou to lepsi z toho, co Author vyprodukoval.

      0 0
      • pepek  

        Mám to uplně stejný, aji těch 175 cm. Jediný co mě vadí, je dlouhá stopa řízení (závodní rám), kolo pak není tak ovaladatelné. No a proti KHS to je taky tvrdší.

        0 0
      • Vilém  

        Mel jsem Sectory dva,byl a je to jedinej model od Authora co jsem byl ochoten zkousnout,no vlastne jeste ty stary CrMo Magic

        0 0
    • cegyna  

      mel jsem sector z roku 97, doslouzil, protoze se mi nekolikrat ohnula patka prehazovacky a pak uz nesla dobre srovnat, ale jinak velka spokojenost. Myslim, ze ram je docela dlouhy – mam 189 a 21 byla tak akorat.

      0 0
    • Bes  

      Mám model 00, zatím bez problémů. Při podobných mírách (179/90) jezdím 19" a myslím, že 21" už by byla pro Tebe dlouhá. Rám má celkově delší geometri, ale to by při cykloturistice a pohodových vadit nemělo. Už jsem měl pár pádů, ale kolo přežilo bez větších následků. Osazení v dané kategorii taky O.K. Za ty prachy koupit!

      0 0
      • Volf  

        souhlas. Měl jsem Tractiona 00 / zlatý závodní geometrie / a při 182 cm 19". Současný KHS je na milimetr stejný, jen je na vyšší vidli než byl ten Traction / 63 mm /, ale měl jsem na něm Suntour XCP-D a nebyl žádnej problém se změnou geometrie.

        0 0
    • Volf  

      Zde máš něco k oceli: www.strongframes.com/…_tech/specs/ Ten Triton asi nebude žádnej velkej zázrak.

      0 0
    • dancing dog  

      Kluci a holko, díky všem za info. Vzhledem k účelu a ceně kolem 14–15ooo asi do toho pujdu,a v zimě si ho stáhnu z chaty domů a budu mít konečně zimáka.. vemu tu 19ku. Ještě jednou díky, Authora sem nikdy neměl, žádná zkušenost, tak sem tu zaprudil. Takže díky!

      0 0
    • alinceb  

      Pokusím se oživit tuhle vychladlou mrtvolu:

      Přemýšlím o vystrnadění posledního kusu hlíny , co nám doma straší v kumbále a padl mi do oka ten drobek na obrázku dole.

      Rám by měl být Sector model '99 a měl by mít patky TR (trubky asi ne – nevím). Potřeboval bych vědět, jestli se tenhle bike prodával s pevnou (jako na fotce) a nebo s odruženou vidlí. Ideální by bylo, kdyby někdo doma našel katalog Authoru a nebo si to pamatoval. Chtěl bych na kolo dát R7ku se 100mm a nebo jí předělat na 80mm, pokud to půjde. Ale nerad bych tu geometrii úplně popravil.

      0 0
      • Vilém  

        Tato pevna se k tomu davala. Zda delali verzi i s odpruzenou, to uz nevim.

        Jinak ta vidle je lehoucka, strikla komaxitem ma cca 750g.

        Ale kdyz koukam na vysku stredu, tak odpruzenou bych videl tak na 63mm max.

        0 0
        • alinceb  

          A jak je to s tou ocelí? Pustipavovi jsi psal, že to má jen patky TR a že trubky jsou jiné. Co je na tom pravdy? Btw. on měl stejný rám a se 100mm vidlí, tak nevím. Potřeboval bych to jeho kolo vidět normálně postavené (ne tak křivě, jak ho má na fotce).

          Bohužel fotek tohohle sectora na netu moc není a nebo je jen google nevidí…:(

          0 0
      • pepek  

        Mám na tom žlutým Judynu 80mm a má to dlouhou stopu. Tento nebude lepší, spíš naopak. Stovka bude moc .

        0 0
        • alinceb  

          A ten žlutej je jakej ročník? 2001? Neměl bys fotku?

          0 0
          • pepek  

            Nevim. Vytahuješ mrtvolu a já už chtěl psát doktorovi, že za těch 16 papírů mu prodám toho svého žlutýho :-)

            0 0
            • alinceb  

              :D

              Kdo ví, jestli doktor nakonec toho sectora koupil, protože v bikách ho nemá. Každopádně ač mrtvola, tak je dobře, že se informace o sectorech netříští do X vláken…

              Budeš žluťáka prodávat? Jakou velikost?

              0 0
          • Sup7  

            Žlutej 2000.

            CrMo, RS Judy SL, XT/LX, Panracer…

            0 0
        • gargamel  

          Měl jsem žlutýho a byla na něm judyna na 63mm, tuším.

          0 0
          • mechoš  

            Judy SL má v základu 63mm, po rozebrání a otočení 2 plastových dílů se zdvih zvedl na 80 resp. 100mm. Toho žluťáka mám taky a nedám na něj dopustit.

            0 0
      • bbrf  

        Extreme power of Author… to je heslo roku 1996 (vyšito na sedle). V nabídce vždy verze s pevnou a pak verze SHOCK. Spirit a Versus chromované RST s 50 mm (rychle se mi vyvaklovala), top modely Rock Shox 63 mm.

        Mám Versus stále v provozu na 89 mm RST a změna geometrie není až tak hrůzná:)

        0 0
        • alinceb  

          Ta vidle mi takhle přijde spíš jako 100mm než jako 80mm. Takhle je to strašně moc…:(

          0 0
          • bbrf  

            89 mm minus sag. Konkrétně tento rám byl hodně živý, tímto se to mírně umravnilo, ale na nějaké kličky to není tak obratné, živé to je ale pořád. Změna vidlice to změnila spíš k lepšímu – ta origo RST 50 mm děsně kopala a posed byl extrémně nízký.

            0 0
      • bbrf  

        Katalog 1996 – je to skládačka, tak se v tom hůře orientuje. Sector SHOCK je ve sloupci úplně vpravo. Vidle RS Quadra, Judy je až na vyšším modelu.

        http://www.retromtb.pl/…author96.pdf

        0 0
        • alinceb  

          Super odkaz – díky! U Authoru si očividně nelámali hlavu s vlivem zdvihu na celkovou geometrii. V r. 98 dělali Sectora s pevnou i s odpruženou na stejném rámu. A ten nevíc vypadá stejně jako ten z r. 96. A je to teda d.b. a ne Ritchey, ale to by mi asi nevadilo…

          0 0
          • bbrf  

            To ano – měli vždy model SHOCK a NONshock:) Několik let to tak vedli souběžně. Ten SECTOR na foto je podle mne model 1996 – myslíš to taky tak? Cr-Mo double butted.

            0 0
            • alinceb  

              Jo, to bude a v originální výbavě…:) Ono lepší, že to není kultovní Ritchey, aspoň nebudu takový barbar, když ho nechám trochu upravit…:)

              0 0
        • kali222  

          haha na tyhle skladaci katalogy si pamatuju. :D lezel sem v nich hodiny… :)

          0 0
      • Lister  

        Už je tady všechno podstatné asi napsané. Nejsem si moc jistý jestli to je ročník 99. Jinak standardně na to dávali vidlice kolem 60–65mm. Měl jsme Verzuse (vlastně ho pořád mám a je nevyužitej) ročník 2000 (geo identická s Kinetikem, Instinktem i Sectorem). Kupoval jsme s pevnou a následně dával vidlici 90mm a byl to docela čopr bejby.

        0 0
        • Lister  

          Něco jsem vyhrabal – aneb dřevní doby bajkingu :-D

          0 0
          • bbrf  

            1999? Omega AET? Aha – tak 2000? Cr-Mo plain gauge?

            0 0
            • Lister  

              J.j., ročník 2000, původně s pevnou vidlicí, na fotkách je RST Omega AET nastavená na cca 90 mm. Aktuálně je kolo v původním stavu, včetně pevné vidlice, původních kol a s kompletním osazením Deore – kupodivu to všechno funguje, i když řadící páčka občas „prokluzuje“.

              0 0
          • alinceb  

            Zas takovej čopr bejby to není. S 80mm a sagem to bude celkem v pohodě…:) Teď je ještě otázka, jestli jde ta R7ma překopat na 80mm…

            0 0
    • Hadato  

      Nerad oživuju staré téma, ale přijde mi to lepší, než zakládat nové vlákno.

      Nemohli byste někdo nasdílet katalog z roku 2001, prosím? Nevíte někdo popřípadě, z jakého materiálu je versus z tohoto roku? Je tam klasické hlavové složení na 1 1/8"?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.