doladenie brzd Shimano XT BR-M775

6 nepřečtených
  • lamzor

    Ahojte,

    vcera som nahodil nove brzdy(shimano deore XT BR-M775) a rad by som sa opytal par veci. Ludia vacsinou odporucaju re-bleednut brzdy, aj ked su nove a naplnene(koli tomu ze pripadne bublinky v systeme sa mohli pocas prepravy prepracovat do caliper-u).

    Taktiez mam problem ze sa mi predna brzda trochu sucha o disk. Cital som ze pomoze vybrat dosticky, ztlacit piesty, potom nasadit brzdne dosticky, nasadit koleso a medzi brzdne dosticky a disk vlozit nejaky tenky a pevny predmet a potom napumpovat. Zevraj ostatne doladenia zlyhavaju.

    Zadna brzda je docela dobra, mozno by mohla byt trochu pevnejsia.

    Ale zatial som ich skusal len chvilu. Niesom moc na jazdenie na snehu :)

    Ake su vase skusenosti/rady?

    dik.

    0 0
    • Vilém  

      Moje zkusenosti s funkci vyhledavani zde na B-F jsou vcelku dobre. Staci jen zadat to spravne slovo a konkretne o techto brzdach se toho doctes opravdu dost. Naposledy se resily maximalne pred tydnem.

      0 0
    • dieegoo  

      Ze by bylo potreba hned vymenit naplne si nemyslim, mam v XT puvodni a funguje.

      K serizeni – mne se osvedcil zpusob: povolit trmen a vycentrovat vuci kotouci pomoci oci :) proste aby od kotouce bylo k destickam z obou stran stejne daleko. No a pak pomalu nastridacku dotahovat srouby. Pokud utahnes jeden nafest, tak si se trmenem pohnes. Finta s povolenim trmenu, zabrzdeni a utazeni trmenu podle meho nefunguje tak spolehlive – aspon u me malo kdy strejchani vyresila. Kdyz to udelas jak jsem ti rikal, nemusis ani nic strkat mezi kotouc a desticky ;)

      0 0
      • Mamutko  

        Nahadzoval som nové BR-775 asi pred mesiacom a robil som to ako písal dieegoo teda vizuálne, finta s povoľovaním strmeňa mi nefungovala.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.