• skripik

    Mám na vás, zkušených, dotaz. Momentálne jazdím horský – Meridu. Ale priznám sa, že aj tak povetsine jazdím na spevnených cestách. Velmi výnimočne idem off trail. Jazdím na bicykli hlavne kvoli kondícii sem tam nejaký pretek, ale bez ambícií. Velmi ma láka silničná cyklistika, ale kvalita tunajších ciest ma odrádza od kúpy klasického cesťáku. Aký máte názor na kúpu cyklokrosového bicykla? Niekto mi poradil, že je jednoduché si kúpiť druhú sadu kolies a meniť ich podľa potreby.

    Čo vy na to? Máte nejakú skúsenosť? Ako sa jazdí na cyklokrosovom biku? Ako potom funguje, keď sa prehodia kolesá? Stojí to za to, alebo ako každé „univerzálne“ riešenie to nie je ani žaba ani rak?

    Inak rozmýšlam o tomto modeli:

    http://www.cannondalebikes.cz/…aadx-c13×r3c?…

    0 0
    • Pedro RB  

      Mám podobnou cyklokrosku jako sis vybral. Hlavně jsem s ní nahradil silničku, ale teď na podzim dám spátky CX pláště a zkusím hobbyCX projížďku, možná i závod. Na silnici jsem ocenil větší pohodlí díky možnosti širších plášťů (ale to jde dnes dosáhnout i na běžné silničce s bezdušáky).

      Moc nerozumím tomu prohazování kol. Myslíš 26´z bika? Páště přez 1,5´se stejně mezi stavbu nevejdou, to spíš na originál kola dej místo CX pláštů nějaké užší pro 29er (okolo 35mm by měli projít. Ale stejně to moc nevidím na závody co jsi jezdil na biku. Nad rámem je málo místa a při držení za dualy jsi hodně vepředu (pro prudší sjezd) a i když máš pomocné brzdové páčky, je zas hodně úzký rozestup dlaní pro manévrování..

      0 0
    • winter78  

      Cesťáku sa neboj. Tiež mi trvalo dlhé roky pokiaľ som sa dostal cez MTB a crossa až k cesťáku…bál som sa hlavne posedu a komfortu , ale zbytočne. A neľutujem ;-).

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Neunzikger  

      Když už vlastníš MTB a rozpočet nemáš tak napjatý (Cannon za 50k), je pohodlnější – než přehazovat kola v jednom uni rámu – mít 2 komplet kola MTB + silnici.

      Ad CX) ten Cannon má dost dlouhou (na CX) Chain stay. Pokud tě to láká k silnici tak spíš geo rámu bližší silničkám. Co nějakou stavbu na míru? Můžeš si vybrat pláště/galdy. Větší rozpětí převodů pro asfalt i terém Ti zajistí trojplacka. Podívej, co nabízí např. SPYDER http://www.bikeoutlet.cz/…igurator.php ; nebo http://www.on-one.co.uk/…ame_and_fork

      Totéž si najdeš i v Číně: http://www.alibaba.com/trade/search…

      0 0
      • skripik  

        To je tiez jedna z moznosti, nechat si MTB a dokupit k tomu cisty cestak. Jediny problem je miesto doma :-) 2 biky mi zena urcite nedovoli :-)

        Pozriem tie stavby

        0 0
      • skripik  

        a co geometrie vydlice? U krosov je vydlice trochu sirsia, nie to potom problem ked sa do toho da uzke cestne koleso?

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • bt12  

      Ahoj,resil podobny problem.Mam RB IQ a prece jen po meste a okolnich sotolinkach+lehci teren je to celkem zbytecne jezdit na zdvihu 120.Nechal jsem si postavit cyklokrosku s rovnymi riditky a muzu toto reseni vrele doporucit.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • John Tequila Lemon  

      Tak rozbity cesty pobere i silnicka, v tom neni to problem. Ja mam starsi cyklokrosovy kolo jako zimak, a to jen proto, ze na to jdou lip nasadit blatniky – poradni blatniky, kdyby chtel nekdo diskutovat o tom ze jdou i na silnicku – nejdou, poradny ne :-). Takze jezdim v zime i kdyz leje a jsem relativne v klidku. Ale jinak silnicka v pohode i na tech nasich silnicich, pokud chces vetsi komfort tak dej nejakou vetsi gumu, ale to mi prijde mirne na hlavu. Posedy mam na obou kolech stejny, vono se to fakt moc nelisi v techdle vecech.

      0 0
    • fousac  

      CX kolo mam rok a porad sem rad, ze sem ho poridil..

      tak nejak me dost bavi delsi vejlety cestou necestou…

      a kdyz chci silnicarit, tak jenom prehodim gumy za 23mm silnicni a je to.. ;)

      pro me to bez problemu silnicku zastane, sice to ma mozna trochu nadvahu, ale porad je to lehci a jezdivejsi nez moje bejvala ocelova silnicka.. no a jelikoz sem na „poradny“ silnicce nikdy nejezdil, tak nevim o co prichazim a ani mi to nechybi.. ;)

      jinak paradi stroj na hladsi cesty vseho druhu, jezdivy lesni trailiky, cyklostezky, jako sviznej dojizdak do prace a vubec..

      jen v technickej pasazich to je horsi, zadny divoceni s tim extra nejde..

      diky uchytum na klasicky blatniky a urceni do blata a zimniho marastu idelani kandidat na zimaka

      0 0
    • raceman  

      muzes napsat tvuj mail nebo zapnout zobrazeni v profilu?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.