Cube AMS 125: podivne hlavove zl.

14 nepřečtených
  • Mamut

    Stretol sa uz niekto s podobnymi vlozkami v rame? Vyzera to ako 1.5" hlavova trubka vyvlozkovana na 1 1/8" vidlicu. Vsetko je to napevno a nejde to vybrat (vymlatit ako nalisovane integrovane by asi slo). Ram je uplne novy, nikdy nejazdeny, pravdepodobne model 2009. Je k tomu este horny rozrezany kuzel a horna krytka. Dolny kuzel (na vidlicu) som k tomu nedostal.

    Nebude to robit nejake problemy? Nie ze by som mal napad, ako to nahradit niecim obvyklejsim, len ci sa mam propravit na nejake buduce problemy. Sice to zvysuje vysku hlavy, ale nie vyrazne viac ako klasicke externe hlavko.

    0 0
    • MlokCZ  

      Cuby mají od AMS 125tky 1,5" hlavu a používají standardní vidlice 1a1/8, takže je tam hlavové které ten rozměr redukuje, přesně jak píšeš.

      Vůbec ale netuším, co tam máš za hlávko Ty, já měl jak u AMS 125tky, tak u Sterea (u obou) semiintegrované FSA Orbit Z 1.5R.

      A u toho to jde vše bezproblémů rukou vyndat (tedy samozřejmě až na naklepnuté misky. A ložisko je v naklepnuté misce přímo v rámu a nekouká takhle ven. A vysoké to jen díky hodně vysoké konické krytce nad ložiskem.

      Jestli to je ročník 2009, tak je to divné to hlavové, tam ještě mělo být také FSA Orbit Z 1.5R (i když pro AMS 125tku si nejsem jistý).

      0 0
    • alex33  

      mi to připadá že tam někdo nechtěl davat klasické hlávko 1,5na 1,1/8 tak použil reduktor http://www.shamanracing.com/index.php… do kteráho nasledně nalisoval klasické hlávko taky řešení

      0 0
      • MlokCZ  

        Nejspíš to tak bude. Akorát mi to přijde jako pěkně divné řešení. Hlavně nechápu proč to tak dělat, nevidím jedinou výhodu.

        0 0
        • alex33  

          zřejmě toto vzniklo v době kdy se začínaly prosazovat 1,5 hlavy.Kaž­dopádně je to kravina která není ani ekonomicky výhodna ten reduktor stál kolem 5kila +klasika hlávko.Dneska se da už bez problému koupit do litru hl.sl které tam patří.Osobně bych to vypral komplet je to jen nalisované a použil správné hl.sl

          0 0
          • kali222  

            proc to tak delat je duvod (obecne! tady netusim) ty redukce sly sehnat na ebay kdysi za 3 kila vsetne posty ze statu a kdyz mas treba doma hope ne chris hlavu… tak je to rozumny reseni,nez kupovat dalsi hlavu.

            0 0
      • Mamut  

        Ked som do toho zasvietil a trocha postudoval, tak to vyzera, ze je to fakt nejaky velmi podobny reduktor. Na druhej strane, orig. hlavove z 1.5 na 1 1/8 nie su vlastne nicim odlisne okrem tej vysky (tiez je to hlinikova vlozka rovnake loziska v tom) a zacinaju na 1000Kc. Vidlicu som uz kupil 1 1/8", takze asi to tam necham ako je a budem menit az s tym budu problemy.

        0 0
        • kubad  

          ten vršek Ok, ale ten spodek pokud dobře vidím je minimálně 12–15mm a to už bude na geometrii poznat, proč je to takhle prasácky udělané fakt nechápu, nerozumím proč není ten spodek zapuštěný, osobně bych to takhle dole nenechával.

          0 0
        • Palo TT  

          Je vhodna doba na preventivny nakup :) spominaneho FSA Orbit Z 1.5R

          http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

          Je to redukcne loziskove hlavko z 1.5 na 1 1/8. Ja som ho pred rokom kupoval za povodnu cenu okolo 60E. Nejaku inu zaujmavu alternativu som neobjavil.

          Vyhoda je, ze loziska su tam identicke ako vo verzii FSA Orbit Z, ktora sa da kupit za 30E, cim je lacnejsia ako kupovat 2× lozisko ako nahradny diel.

          FSA Orbit Z pouzivam dlhodobo na inom biku a som spokojny.

          0 0
          • Mamut  

            To som sice nasiel, ale nasiera ma vyhadzovat dalsie prachy za nieco, s cim som nepocital. Najma, ze redukovane hlavko 1.5–1 1/8 je vyrobne rovnako zlozite ako obyc. 1 1/8, ale stoji 3× tolko. Takze sa musim rozhodnut, ci vyhodim dalsich 30L za hlavko alebo skusim pojazdit to, co tam mam a ked to nepojde, tak kupim az potom.

            0 0
    • Vilém  

      Fuj to je skaredy:(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.