• vili

    Jelikož jsme za loňský rok prodělali s ženou poměrně velký vývoj v tom kde a co jezdíme, zvažuji nákup tohoto kousku:

    https://www.canyon.com/….0/2006.html?…

    Plánované použití je vesměs trailcentra/bi­keparky (rychlebky, TT, malino brdo, livigno, saalbach, jamnica) a výlety lesama kolem Brna do 50 km. Pro toto se mi to zdá vzhledem k měnitelné geometrii poměrně vhodné kolo. Zároveň, když kouknu na poměr cena/výkon, tak mi vychází také velmi dobře. Prošel jsem zatím několik recenzí, co jsem našel a veskrze je hodně chváleno. Pravděpodobně bych hned vyměnil kliky za 170–175 mm a dal lehká, širší řidítka.

    Je nějaké negativum, které přehlížím a nebo máte tip na nějakou vydařenou konkurenci, která by stála za úvahu?

    Jezdec: 193 cm, 102 kg nahaté váhy…díky

    0 0
    • wilda81  

      Ta menitelna geometrie nebude myslena jako dve kola v jednom – jen proste pomuze ve vyjezdech na zavodech. Z toho co popisujes bych vybiral klasicke Trail/AM/EN kolo (podle toho co bude prevazovat a jak moc agresivne jezdis). Pokud chces 29er, tak neco ve stylu YT Jeffsy/Capra, Trek Slash, Scott Genius/Ransom, Stumpjumper EVO, Commencal Meta TR 29, Intense Carbine 29, Santa Cruz Hightower (LT)… je toho spousta a u osvědčených jmen nemůžeš šlápnout vedle.

      0 0
      • TheJD  

        No a co je novy Strive? Klasicke enduro, ale s kurvitkem navic, ktere bude suprove, pokud se nerozbije, ale to uz snad maji zmaknute, kdyz to ted dela Fox.

        0 0
        • Stingray  

          I u staryho se uz nic nesere, mam ho treti rok a na Shapeshifter jsem nemusel sahnout. Za ty prachy je to pecka kolo co nema moc konkurence.

          0 0
        • wilda81  

          Já mu nerozmlouvám nákup. Jen jsem z příspěvku nabyl dojem, že si myslí, že to je kolo „dvě v jednom“. V parku zapneš DH mód a bude z toho nesmrtelné enduro. Kolem Brna XC mód a bude z toho jezdivý trailbike. Tak to není.

          Chtěl jsem ho nasměrovat na to aby si vybral typ kola podle toho co bude jezdit nejčastěji a nemusí řešit fičury, které (bez závodního použití) budou mít minimální přínos.

          0 0
          • vili  

            Muzes to prosim vic rozvest? Jako je mne jasny, ze projev obou poloh nebude jak dve uplne jiny kola, ale myslenka na univerzalnost tam samozrejme byla.

            0 0
            • wilda81  

              Moc nevím co chceš slyšet. Jen jde o to, že myšlenka SS není postavit dvě kola do jednoho, ale jen usnadnit výjezdy na závodech nebo pomoct na šlapavých úsecích.

              0 0
              • vili  

                OK, já jsem totiž na mobilu přehlídl ten tvůj první příspěvek, tak mi to nedávalo moc smysl…

                0 0
            • Roman 41  

              Univerzálnost v tom není ten pravý pojem, tento systém odpružení a v geometrii se více hodí pro jezdce Enduro závodů pro přejezdy mezi RZ, Strive s těmito zdvihy a geometrií je spíše už pro enduro použití.

              0 0
              • TheJD  

                Dedikovane zavodni enduro kolo a pry je jen „spise“ na enduro pouziti. :D

                0 0
    • ceo  

      Negativum je 15 kg. A o klikách víš. Krátké tam nedávají asi jen tak, bude to mít důvod, že šáhli po tomto nestandardním řešení.

      0 0
      • Atilla  

        15kg je na enduro v 29" nádhera. Ještě jsem neviděl funkční 29" pod 15kg.

        0 0
        • suslos  

          15 na exo plastich s přihlédnutím na karbon rám hit úplně není, ale jinak s Tebou na 100% souhlasím

          0 0
          • lubosalbi  

            s DX pedálama, Michelin wild enduro pláštěma a Zee brzdama jsem u CF6 na 15,9kg

            0 0
            • Atilla  

              Já mám trail bike ve stejné váze:)

              0 0
            • suslos  

              Však v poho :-) assegai DH předek zadek, pružina předek zadek, 29er, mallet DH a je to 16,3kg

              0 0
          • wilda81  

            Vy dva jste ještě mladí divočáci. Za deset let už ten materiál tak ničit nebudete a začnete odlehčovat ;)

            0 0
        • kejda  

          Ale no tak. Mám aktuálně 13,6 kg, vepředu Vigilante 2,5, těžkej jako prase, vzadu DHR 2,4.

          Jde to, a funkční to je taky.

          0 0
          • suslos  

            Light verzi a Exo? :-)

            0 0
            • kejda  

              Předek je Light HighGrip, zadek 3CMaxxTerra, předek myslím 1,25 kg, zadek rovné kilo. Hrůza :). Ale jinak to asi nejde, dát tam Schwalbe Snakeskin, tak jsou prořízlé ein zwei.

              0 0
              • embi  

                Webovky vyrobcu rikaji 1137g a 955g. Minimalne EXO vzadu mi na me jezdeni prijde nedostatecne.

                0 0
          • Atilla  

            Ale prosím tě. Kolo komplet na karbonu s ráfkama co mi nedoporučil ani týpek co je prodává. K tomu lehké pláště bez výztuhy a brzdy co nebrzdí:)

            0 0
    • kejda  

      15 kilo bez pedálů je prostě moc. Abys to odlehčil, tak si nachystej další prachy (ráfky, víc karbonu :)). Na pláštích neušetříš nic, jinak si nemusíš kupovat enduro, jestli tam dáš 700gr šlupky…

      V podobné (trochu víc) ceně se dá složit bike okolo 13,5 kila na podobné výbavě, možná lepší vidle i tlumič. Záleží, jak se podaří sehnat rám, ale skočáci mají výprodeje třeba Santa Cruz tady třeba . Cena je pecka, tlumák na Kashimě. A máš pomalu 40–50 tisíc na to si složit něco podle sebe a hlavně třeba v lepší výbavě.

      Nebavím se o tom, že rám SC ve verzi CC je trochu jiná káva než Canynon

      0 0
      • TheJD  

        Hele, on ten CFR ram od Canyonu je taky o 300 g lehci nez ten zakladni… To kolo je oproti konkurenci tezsi o shapeshifter, ale konkurence zase nema vyhody shapeshifteru. O vikendu jedu na Koprivnou a uz se tesim, az novy Strive vyzkousim, tak sem pak muzu napsat pocity.

        0 0
        • kejda  

          Já ti tak nějak nevím, jestli prostě u hard endura má tato fíčovina smysl. Možná snad u nějakého XC hybrida s ambicemi na trailbike, že bys to využil na závodech. Ale hobík, do bikeparku, s náletem do 50 km okolo Brna? Kolo stejně nijak neletí nahoru, dané geometrií endura, prostě si to musíš oddřít nahoru nebo se vyvézt a pak už nějaká změna geo, nevím no. Ale každému vyhovuje něco jiného, mně to přijde drahý a těžký. Kdyby to bylo řekněmě pod 90 tisíc, prosím. Ale kol za kilo je už dneska v prodeji opravdu hodně, nemluvě o vlastní stavbě, kdy jsi schopen na komponentech ušetřit, pokud tomu teda aspoň trochu hovíš.

          Jinak na Kopřivné budes jezdit lanem, tak k čemu shapeshifter, když poletíš jenom dolů? Nebo budeš jezdit za své nahoru?

          0 0
          • TheJD  

            Tak to uz je jeho vec. Ja uz mam enduro jen na obcasnou nedelni vyjizdku u Brna a jinak jen na zavody a vylety do hor/bp. Na jezdeni u Brna enduro nema smysl, pokud teda clovek nechce jedno kolo na skakani v Netru nebo Zamilci a zaroven na jezdeni.

            0 0
      • vojtechposmourny  

        Rám je za 62, to nám zbývá 40. Když budeš mít štěstí, seženeš za to odpovídají vidlici a kola. Co ten zbytek?

        0 0
        • ceo  

          záplety 10–12

          vidlice 12–18 s trochou snahy

          GX sada za 10

          a zbývá kokpit, sedlovka a brzdy

          Nevyjde to méně, ale nevyjde to o moc víc a A) bude na 13,5kg, což je –1,5 méně a B) u santy je celoživotní záruka a snad i pro samotné rámy platí bezplatná dodávka ložisek a C) bude to mít podle sebe Když vezme Striva, stejně bude nejspíš měnit sedlo, a dost možná i kokpit, takže další peníze do toho nejspíš taky natlačí. Vlastně píše o klikách a prodávat 165 kliky…

          jako kolem 100t. pokud někomu nevadí konzervativnější geo Hightower (LT), je to rozhodně zajímavá alternativa a v podstatě jeden z mála rámů, co se dá koupit a sám si naskládat podle sebe.

          0 0
          • vili  

            Diky za nazor. Uprimne receno hightower me taky napadl, ale skoncil jsem na tom, ze by to vyslo o nejakych cca 15–20 vic a usetril bych 1 kg vahy. No a muj stavajici bandit ma 14,5…takze jsem to zatim zavrhl, nicmene po tvem prispevku se nad tim znovu zamyslim. Yt jsem zavrhl z duvodu nesmyslne kratke st. Mel bych sedlo kilometr na horni ramovou.

            0 0
            • ceo  

              Dám ti ještě jednoho brouka do hlavy, protože slušně diskutuješ.

              Mondraker Foxy carbon R 29 https://www.mondrakercz.cz/…in-enduro-1/

              Pokud jezdíš závody – je cena 86 tis. Kamarád dostal na Slovensku i jako nezávodník nabídku na stejnou cenu. V osazení jsou kompromisy, ale zase jsi o 20 tis. níž.

              Je to tedy taky nízký rám.

              V kashimě by vyšel na 112tis. – závodní program

              https://www.mondrakercz.cz/…in-enduro-1/

              0 0
              • vili  

                Diky za tip, ale mondraker neni vzhledove vubec muj salek kakaa. Btw kdyz mrknu na cenovku 130 000 kc a vidim to osazeni NX a zakladni kola, tak mne to prijde uz hodne extrem.

                0 0
                • ceo  

                  oni to celou dobu prodávají za těch 96 tis. je to „trvalá akce“. Reálně těch 86tis. a to mi přijde už úplně v pořádku. Samozřejmě pokud se nelíbí, není co řešit.

                  Ještě se mrkni v pepe bikes na Ibisy – trailovější Ripley a endurovitější Ripmo. Cenově jsi už blízko.

                  0 0
                  • vili  

                    Tak ripmo by se mi moc líbilo, ale v XL seat tube 470 mm??? To by se mi tam suše vešel 250 mm teleskop :-(

                    zase koukám, že napojení horní rámové na sedlovou je až přímo pod objímkou, tak by to nemuselo vypadat uplně blbě…akorát sem si dal limit kolem kila a ne že by to uplně nešlo dát víc, ale už si to tak nějak nechci sám před sebou obhajovat na to moje ježdění a když jen rám je za 80, tak to bych musel sakra přitlačit aby ten zbytek byl aspoň trochu odpovídající…

                    0 0
                • Roman 41  

                  Jestli chceš vyloženě Canyona, na dlouhé výlety, maratony, traily, šáhni po Neuronu 29" ve velikosti na tvou postavu XL, letošní modely na Eaglu 1×12 komplet na Foxu nemá chybu, mám loňského Neurona AL 7, zdvihy 130/110 na XT 2×11, super stroj na všechno, i dropi skáču na trailech, měřím 186/ váha 120 kg, žádný problém, jestli nezávodíš a chceš 27,5 kola, tak spektrala, příští rok ho beru pro syna 11 let v XS.

                  0 0
                • Roman 41  

                  Jestli chceš vyloženě Canyona, na dlouhé výlety, maratony, traily, šáhni po Neuronu 29" ve velikosti na tvou postavu XL, letošní modely na Eaglu 1×12 komplet na Foxu nemá chybu, mám loňského Neurona AL 7, zdvihy 130/110 na XT 2×11, super stroj na všechno, i dropi skáču na trailech, měřím 186/ váha 120 kg, žádný problém, jestli nezávodíš a chceš 27,5 kola, tak spektrala, příští rok ho beru pro syna 11 let v XS.

                  0 0
                • Roman 41  

                  Jestli chceš vyloženě Canyona, na dlouhé výlety, maratony, traily, šáhni po Neuronu 29" ve velikosti na tvou postavu XL, letošní modely na Eaglu 1×12 komplet na Foxu nemá chybu, mám loňského Neurona AL 7, zdvihy 130/110 na XT 2×11, super stroj na všechno, i dropi skáču na trailech, měřím 186/ váha 120 kg, žádný problém, jestli nezávodíš a chceš 27,5 kola, tak spektrala, příští rok ho beru pro syna 11 let v XS.

                  0 0
                • Roman 41  

                  Jestli chceš vyloženě Canyona, na dlouhé výlety, maratony, traily, šáhni po Neuronu 29" ve velikosti na tvou postavu XL, letošní modely na Eaglu 1×12 komplet na Foxu nemá chybu, mám loňského Neurona AL 7, zdvihy 130/110 na XT 2×11, super stroj na všechno, i dropi skáču na trailech, měřím 186/ váha 120 kg, žádný problém, jestli nezávodíš a chceš 27,5 kola, tak spektrala, příští rok ho beru pro syna 11 let v XS.

                  0 0
                • Roman 41  

                  Jestli chceš vyloženě Canyona, na dlouhé výlety, maratony, traily, šáhni po Neuronu 29" ve velikosti na tvou postavu XL, letošní modely na Eaglu 1×12 komplet na Foxu nemá chybu, mám loňského Neurona AL 7, zdvihy 130/110 na XT 2×11, super stroj na všechno, i dropi skáču na trailech, měřím 186/ váha 120 kg, žádný problém, jestli nezávodíš a chceš 27,5 kola, tak spektrala, příští rok ho beru pro syna 11 let v XS.

                  0 0
                  • o.unca  

                    Dropi jsou ti ptáci?

                    0 0
                  • vili  

                    Díky za rady, ale myslím, že jsem napsal poměrně jasně na co ho chci a dlouhé výlety ani maratony tam nezazněly …neuronů mám kolem sebe dost abych věděl, že to kolo je sice super, ale chci něco jiného. Stejaně tak nechci 27,5 kola

                    0 0
            • coltcha  

              S tímhle bych souhlasil, Hightower v mem setupu původním setupu (viz profil) jsem poskládal za 115 a to jsem použil brzdy a kokpit ze starého kola. Původně jsem myslel, ze se vejdu do kila. A to byl rám přesně v tuhle dobu taky na bike24.com ještě o 200 éček levnější.

              Za mne záleží, jaký bude ten poměr litani kolem Brna vs Trailcentra/Bp. Pokud budeš v parku příležitostně, zdá se mi ten Strive skoro overkill.

              0 0
              • vili  

                No, pokud bude vývoj pokračovat, tak kolem Brna to bude výrazně na ústupu ve prospěch center/parků.¨

                A říkám si, že těch 50 km s hospodou v půlce objedu na čemkoliv :-)

                0 0
                • TheJD  

                  Hmm, ano.

                  Po dlouhe dobe nemam jenom enduro, ale nove 120/120 celopero na zavodnim xc ramu a jezdeni tu na tom je uplne jina liga. Enduro je lepsi jenom na Francii, Mordoru, Hrebenovce a par dalsich sjezdech. Jenze na XC kole jsou mega zabavne i traily po rovine nebo do kopce a o tom to je. :)

                  0 0
                  • vili  

                    No já měl původně jako hlavního adepta jeffsy, ale ta nová geo mě trochu zaskočila a tak sem začal koukat jinam…navíc polovina komponentů ve mně nebudí důvěru

                    0 0
                    • TheJD  

                      Nevim jak moc jezdis ty BP a tak, kde je potreba bytelnejsi kolo, ale kdybych mel mit jen jedno kolo, tak bych jako brnak volil asi neco ve stylu Neurona, Stumpjumpera, nebo mozna Smugglera ci Mety TR.

                      Kdyz si vezmu, ze z Brna to v podstate na ty nase traily nemuzu mit bliz, na zacatku Francie jsem z domu do hodiny, a stejne mi to casove vychazi aspon na 3 hodiny, abych objel aspon 2 endurove traily, tak je proste enduro overkill. Obzvlast, kdyz do Zamilce nebo Netra jezdim vyjimecne.

                      0 0
                      • ceo  

                        Na Francii, Mordor, Hřebenovku je imho ideál 130–140mm Vždyť je to vyjetý, bajky tam moc náklad nedostávají. Tam, kde to je náročnější, se jede pomalu (Hřebenovka, konec Francie). Ideální bajk na tyhle traily podle mě bude Jeffsy, nový Ripley, Niner RIP, Meta TR, Propain Hugene, Hightower o nějakých 13 kg.

                        Enduro má smysl v Alpách, velkých kopcích, bikeparcích, i když na BP jsou spíš DH stroje.

                        Taky to bude o stylu – kdo prasí a pere to tam na zdvihy, raději bytelnější enduro. Lepší technik si může dovolit lehčí a zábavnější kolo.

                        0 0
                        • TheJD  

                          Vsak jo, ale potencial endura uz se tam da vyuzit. Mozna sis vsiml, ze jsem nezminil Kolohnata, na kterem opravdu nic na enduro neni, vyjma jedne komprese a jednoho maleho skoku.

                          0 0
                          • ceo  

                            Potenciál endura lze využít všude (hlavně blbou technikou), ALE IMHO opravdu drtivá většina dnešních enduristů si zdvihama kupuje skill. Podle mě 120mm Spark bude na všech zmiňovaných trailech rychlejší. Ostatně KOM na Šumbeře myslím drží někdo na XC fullu.. Nemyslím ani, že by to tam XC nedávaly životnosti. Maximálně pro ně není skok na Kolohnátovi.

                            Schválně tam chci v létě zajet na 120mm XC/trail HT s 69HA.

                            0 0
                            • TheJD  

                              Myslim, ze na techto trailech hraji nejvetsi roli plaste, ale nemyslim si, ze by na nich mel byt rychlejsi clovek na XC kole. Na modernim trailovem kole ano, ale ne na xc kole.

                              Sumberou myslis co? Obranak?

                              0 0
                              • ufoncz  

                                Asi jo, to tam ma bracha na Sparkovi RC. A pred casem to dlouho drzel na GT Zaskar 27.5 HT. Plaste vetsinou neco jako Aspen ci ted Fast Trak 2.3. Je to ale kombinace jezdeni techniky od mala a vykonnosti z XCO zavodeni – od puvodniho dotazu je to strasne daleko (a taky asi o dobrejch 35 kg jinde :))

                                0 0
                  • krabica  

                    Pravidlo n+1 funguje, taky jsem k enduru pořídil ještě 130mm trailbike a je to super.

                    0 0
            • wilda81  

              S Hightowerem bych ti uměl pomoct ;)

              0 0
              • vili  

                ty máš ale XL, to je na 193 a dlouhé nohy malé, ne?

                jinak koukal jsem na něj samo :-)

                0 0
          • kejda  

            byl jsem na hajzlíku, takže jsi to vlastně napsal za mne, dík

            0 0
          • embi  

            Posli mi 36 Elite za 12–18, dik.

            0 0
          • tonik666  

            LT hightower je podle me mrtvej a *****, a nahradi ho megatower.

            malej hoghtower je lehkej, ale enduro/bikepark to neni.

            0 0
        • kejda  

          napsal jsem tohle přesně …„V podobné (trochu víc) ceně se dá složit bike okolo 13,5 kila na podobné výbavě“

          za 102 tisíc Santu neposkládáš, to je jasný, ale psal jsem, že úplně nejde srovnávat Santa Cruz a Canyon, takže rám je prostě dražší. Pokud tohle srovnání uznáš a jsi schopen si připlatit třeba za exkluzivitu, nějaké ty roky zkušeností s výrobou rámu, netuctový bike, tak dokážeš přihodit nějakou tu minci navíc…Jestli ne, pak samozřejmě Canyon je super volba.

          Ten SC, co jsem složil kámošovi stál lehce přes 120. Vidla Fox36, tlumák a sedlovka v Kashimě. Tyto tři komponenty jsu v jiné kategorii, než ten Canyon.

          Mám trochu jiné vstupy…ale zase ne úplně super :). Tuším, že jsem toho Santu dával tady do fotek.

          0 0
          • TheJD  

            Ja teda zatim videl mnohonasobne vic Nomadu a Bronsonu nez Strivu, tak nevim, co je mensi tuctovka. :D

            Jinak mi vychazi, ze s ekvivalentnim ramem od Santy, Megatower, neusetris ani pul kila na vaze. To je vaha Shapeshifteru.

            0 0
            • kejda  

              Třeba je nikdo nechce :).

              Bavit se o Megatoweru, který tíhne spíše k Nomadu, to už je čistokrevné enduro, to je blbě srovnání, nemluvě o ceně.

              Každopádně rozumím tazateli, když by chtěl do foroty trochu zdvihu navíc, mám to taky tak. AsiJský nejezdím enduro mordy denně, ale to přece nevadí, ne? Asi bych Malino Brdo sjel i na 130/130, ale takto jsem si to užil a měl jsem zdvihu přehršel:))

              0 0
              • TheJD  

                Strive a Megatower jsou na chlup stejna kategorie, tak jake blbe srovnani?

                0 0
                • kejda  

                  Oni megatower prezentují jako enduro s geny sjezďáku s tím, že zvládne mnohem více, než loňský Hightower LT, což je také enduro.

                  0 0
                  • TheJD  

                    Hightower LT je predevsim mutant. Vzdyt vzali trailove kolo a pomoci jineho linku z nej udelali „enduro“. Taky je mega kratky i oproti dnes konzervativne dlouhym kolum.

                    0 0
                    • kejda  

                      Ripmo je taky mutant, Ripmo = Ripley + Mojo. Já jsem taky mutant :)

                      0 0
          • vojtechposmourny  

            Nemyslím si, že pokud budeš chtít postavit jako běžný smrtelník 29 enduro o váze cca 13,5kg, bude to stát na výše postovaném rámu od SC do 110k. Bude to chtít karbon na kolech, klikách atd. Plus máš tlumič v kashimě, což z estetického hlediska znamená Fox factory 36 a sedlovku taktéž.

            0 0
            • kejda  

              Ten žlutý s pedály 13,5 kg. Kola hlína Praxis32, GX komplet, karbon jenom rodle. Takže?

              Co to je běžný smrtelník? Člověk, co si neumí projít weby a vychytat dobré ceny a raději koupí hotovku za 115 tyček na brzdách SLX a sedlovkou Xfusion?

              A s performance vidlí, která je takový dobrý základ? Například?

              0 0
            • Smazaný účet  

              Nepotřebuješ sedlovku a vidli v Kashimě, to se zkousne a pak časem dáš černý tlumič :0)

              0 0
      • Lister  

        Pokud jde o SC tak se dá aktuálně sehnat třeba i starší Bronson za 1800 ecek. Ale myslím že největší velikost je M.

        0 0
    • MirosPikos  

      Měl si vzít 675 a měl bys klid

      0 0
      • vili  

        malý kola :-)

        0 0
        • MirosPikos  

          Tužší kola.

          Napsal jsem toho víc, ale koukám že se poslala jen první věta 

          0 0
      • MirosPikos  

        Chtěl jsem předtím napsat, že bych se na Strive vyprd a raději něco složil. I třeba že se mi novej Strive hodně líbí. Něco s flip chipem. SS je dobrá věc pro závodní ůčely, když honíš vteřiny na přejezdech horemkopcem. Postupně začal shánět vidlici, kola, rám a pak tlumič ve výprodejích i třeba za cenu toho, že by novej bajk byl až na podzim. Stačí vzpomenout, co se dalo sehnat na Merlincycle (Transition) nebo jinde… (Intense apod.). Třeba i to Stereo se bude dát sehnat na podzim na bike-discountu za lepší peníz.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Souhlas, teď jsem viděl Hightower LT za 2000 EUR. Což je fajn. Jen je pro viliho škoda, že to je L a XL.

          0 0
          • embi  

            Nerozumim proc jsou tu vsichni udelany z prehistorckyho ramu Hightower LT, kterej se krouti jak zizala, kratky to je, vysoky to je, stary tlumice to ma…

            0 0
            • wilda81  

              :D

              0 0
            • logoman  

              Protoze na tom je nalepka Santa Cruz …

              0 0
            • wilda81  

              Obout se do HTLT kvůli tuhosti a sám jezdit na rámu od značky, která je kroucením přímo proslulá, je teď známka punku? To samé platí o tlumičích. Ještě nedávno jsi se tu ptal jestli se DPX2 vyplatí nechat a teď ho označíš za „starý“. Pokud jsi to myslel ve smyslu rozměrů, tak i to se dá řešit (missing link) a můžeš s klidem použít metrické rozměry.

              Geo HTLT je poplatná době a způsobu vzniku. Rám má IMHO slabinu maximálně v položenější sedlovce, která je důsledkem použití předního trojúhelníku z OGHT místo vytvoření nového. Pokud člověku nebude vadit, že šlape před sebe v prudkých kopcích a nevyhledává „long slack“ geo, tak kde je problém? Nevidím důvod proč by se teď s příchodem nového modelu okamžitě nedalo na starém rámu stavět a jezdit. Zvlášť pokud ho sežene v nějakém zajímavém výprodeji…

              0 0
              • embi  

                Treba to kritizuji, protoze sam mam ram, ktery se krouti a pristi bych si vzal jiny?:) Protoze ja uz jsem to udelal a jine kolo mam.

                Starymy tlumici myslim rozmer, ne typ. DPX2 je vyborny.

                0 0
                • krabica  

                  A co je na starých rozměrech tlumičů špatného? Nějaký reálný přínos nových?

                  0 0
                  • embi  
                    1. nemoznost osadit aktualni RockShox
                    2. domnivam se ze jiz mensi vyber modernich Foxu
                    0 0
        • vili  

          Nemam vubec nic proti skladani (naopak), ale proste fakt jediny na cem mi dava smysl skladat je sc nebo ibis, nebo pokud by sel sehnat jeste jinej lehkej karbon na 29 (carbine). S podzimem nemam problem, stejnak sem chtel striva az na podzim ze bude treba sleva. S tim merlincycle je to ale tak, ze transotion je tezkej jak hovado a intense byly jen 27,5 bajky. Lehkej 29 karbon nikde

          0 0
    • logoman  

      https://www.xlivesport.cz/…--n--orange/?…

      Tohle mi přijde slušný, super odpružení, kola …

      0 0
      • MirosPikos  

        Tohle kolo mě zaujalo asi nejvíc ze všech, co jsem minulý rok potkal. Navíc za tu cenu?

        0 0
        • vili  

          njn, dyž ale je fakt zbytečně ošklivý se mi zdá :-)

          0 0
          • MirosPikos  

            Naživo viděls? Obrázek mě taky moc nebere.

            0 0
            • vili  

              Neviděls, ale bych hoodně překvapenej kdyby byla zásadní změna :-)

              0 0
              • vili  

                Beru zpět, ta celočerná nižší verze, kterou má i theedge je docela dost koukatelná. Ta jednolitá černá schová všechny ty nepěkný prvky na rámu. Velikost 22 by byla gut…zařazuji do výběru

                0 0
    • theedge  

      Já můžu doporučit Cube Stereo 150 SL 29, které mám v profilu. Mám už na něm něco najeto a i našlapáno a rozhodně ho můžu tazateli doporučit. Za cenu 3500 euro výborný poměr ceny a výbavy. Na to jaké to je kolo, tak slušná váha – 13,3 v M bez pedálu je relita. Moje současná váha v M je včetně pedálů 13.95 kg – dával jsem pedály, košík, těžší gripy ( GA2 FAT ), těžší sedlo, Bash Guard, omotávka na ochranu stavby …

      0 0
    • logoman  

      Jestli je ta vaha pravdiva, tak mi to prijde slusny.

      https://www.hupnakolo.cz/…ius-720-2018?…

      https://www.mbr.co.uk/…t-genius-720

      0 0
      • vili  

        Já se doguglil k tomuto:

        https://dolekop.com/…vetadvacitka

        Takže abych shrnul moje dosavadní závěry z této debaty:

        • pořádně si zvážit, jestli strive není pro moje použití overkill – může být, jsem hromotluk se špatnou technikou co nikam nespěchá, tak jsem si říkal, že víc zdvihu neuškodí.....pokud budou mít XLko v Kopřivné, tak si tam zajedu zkusit jak to jezdí do kopca a z kopca
        • santa v XXL za nízkou cenu asi nebude :-), takže ty skládačky spíš nevidím, protože se imho pohybuju někde u 130 000,– minimálně
        • pořád mě láká jeffsy – napsal jsem jim na podporu, jestli by mi nevyfotili alespoň XXL se sedlem nastaveným pro mě, tak uvidíme jak to dopadne
        • polské ripmo jsem ještě pořádně neprošel, ale tato cesta mi malinko nesedí
        • scott genius se mi zdá poměrně dobrá volba, samozřejmě člověk značně připlatí
        0 0
        • tonik666  

          santa hightower LT ne.

          130k – to je dobry odhad, pokud dobre poridis. za 100k das kolo v zakladu

          ripmo – asi ok i kdyz radsi 160 zdvihu

          jeffsy ok

          scott ne

          jinak mas pravdu, najit karbon na stavbu je tezke. jeste je transition sentinel, ale taky drahy.

          jo a geo je zaklad vseho, vic nez hmotnost

          0 0
          • vili  

            proč scott ne?

            0 0
            • TheJD  

              Myslim si, ze mu na tom nejvic vadi ten jejich triple neco lock neco system. Ten se mi osobne taky nelibi, stejne jako proprietarni tlumic pro ten system, ale pokud to jde zrusit a dat na tlumic klasickou packu, tak by to nemel byt problem. Pak uz se mi na tom kole nelibi jen cena.

              0 0
              • suslos  

                Lock mi přišel fajn i ta packa je pekne provedena. S tlumicem naprosto souhlasím, tyhle řešení fakt nemám rad. Nicméně co vidím jako největší minus jsou bushingy namísto ložisek v zadní stavbě – nejel jsem na Geniusu kterej by tam hlasitě nevrzal… a starat se o to každých 100km? Hmm slusny

                0 0
                • kejda  

                  3 tisíce najeto a ani skřipnutí. Celá zadní stavba je na kluzných… Ale zase jiný kolo :)

                  0 0
                  • ceo  

                    RIPMO má taky kluzný u spodních vahadel, že?

                    Nebo jsi měl Rocky Mountain?

                    0 0
                    • suslos  

                      Věřím, ze to muže i fungovat. Záleží i na stylu ježdění…

                      Edit: byla reakce na Kejdu, sorry

                      0 0
                    • kejda  

                      Ano i dole. Nemá to jediný kuličkový ložisko. Měl jsem celé rozdělané :). Jednoduchý jak facka, i servis se dá udělat doma, bez komplikovaných stahováků. U předchozí HD3 ty ložiska vydržely sezonu a půl a bylo po nich…

                      0 0
                      • krabica  

                        Ty jo, myslel jsem, že dnes jsou rámy už jen na kuličkových…

                        0 0
                        • kejda  

                          Ripmo je první Ibis bez…

                          0 0
                        • Goob  

                          Kdepak. Rocky Mountain je taky na pouzdrech.

                          0 0
                          • Goob  

                            Tyjo kecám. Nové modely jsou na valivých. Minimálně v linku… tak to jsem nevěděl.

                            0 0
                      • ceo  

                        I Ghost si s tím užili dost. Nakonec přešli taky na ložiska. RM už má taky ložiska. Doufejme,že ibisu to zvládli lépe a hlavně, že tam mají nějaká standardní kluzná pouzdra a ne speicialy. Scott u Genius a Ransomu taky zavedl vzadu kluzná pouzdra

                        0 0
                        • krabica  

                          Jsem rád, že mám na obou kolech kuličková ložiska MAX od Endurobearings, na jednom drží už 3. sezonu v poho, druhé je nové, tak uvidím…

                          0 0
                        • kejda  

                          Tak oni na stránkách píšou, že je dávají z důvodu vyšší životnosti a hlavně tam, kde mají smysl. Dávají na ty pouzdra celoživotní záruku, ale kdybych prý měl pocit, že jsou v prdeli, pošlou mi zdarma celou sadu. Asi to bude pár korun, když to dávají zadara :))

                          Btw celá sada ložisek na HD3 stála tuším 3 litry, což bylo ob rok pomalu na výměnu, respektive cca 3500 km.

                          Pro zajímavost, kdo si chce počíst proč:

                          Bushings where you need them, bearings where you don’t

                          If you ask an engineer, they’ll tell you that bushings are lower maintenance, stiffer, lighter, and more affordable than bearings. The key is to only use them where it makes sense.

                          Bushings work best in applications with high loads and minimal rotation, two things ball bearings don’t like. That’s why suspension manufacturers use them for shock mounting hardware and why we’ve used them for the past five years on our Ripley, HD3, and HD4 clevis.

                          High loads and minimal rotation describe the Ripmo lower link pivots so we’re introducing a new link featuring IGUS bushings. The new link is 80g lighter than its ball bearing equipped equivalent, while also being torsionally stiffer. The bushings are shielded from spray, protected by airtight seals and will last a long time.

                          We believe so strongly in the concept, we’re offering free lifetime replacement on bushings. Have a problem? Call us. We’ll send you a new set.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Rozhodně zajímavé. Ty prvky, na kterých je zadní stavba, se vlastně nikdy neotočí o celou otáčku, tak asi fakt nedává smysl mít to na ložiskách. Zajímavé pak ale je, že jiní stále věří uložení na ložiskách, a i na ně dávají doživotní záruku.

                            0 0
                            • kejda  

                              To máš naprostou pravdu, ta otáčka spodních vahadel bude v rozmezí max 45°.

                              Navíc podle videa horní část zadní stavby nedá ani těch 45°, chodí prakticky rovně s podkovou tlumiče. Tak snad to mají kucí americký vychytaný. Pravda je, že nic neskřípe jako u HD3, to byla občas kakofonie všeho možného.

                              Tady stačí ošplíchat bordel pro jistotu ze všech spojů zadní stavby, kdyby to měli tendenci vrzat.

                              U Canyonu například se mi líbí, že mají plastové krytky na zadní stavbě na ložiska, aby se tam nedostal bordel vůbec

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                No u SC tam moc pohybu taky nebude.

                                https://mtbs.cz/…esty-recenze#…

                                Možná proto mají spodní vahadlo s maznicí…

                                0 0
                                • Lister  

                                  Ale tam jsou všude ložiska.

                                  Kluzná pouzdra jsou pouze v uchycení tlumiče.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Já přeci ví, jen přemýšlím, že se ty ložiska skoro nepohnou, tak proč nepoužili pouzdra

                                    0 0
                                    • Lister  

                                      No ono se to docela točí a jak sjem ti psal – výměna kluzného pouzdra v dolním oku tlumiče, kde je výsledný pohab asi tak 60 st udělal obrovský rozdíl – a to je jedo ložisko, teď si vem jak velký rozdíl by udělalo 8 pouzder ve vahadlech.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Popřemýšlím o tom. Na Nomada dokonce dávají nějaký tlumič s velkými ložisky. Docela by mě zajímalo co to je a jestli se to dá sehnat i pro 5010

                                        0 0
                                        • Lister  

                                          Kluzné pouzdro v horním uchycení – ano bylo nové, ale musel jsem s tím mlátit docela dost a jaké hezké zvuky z toho lezou :-)

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            To jsi to rozhýbával?

                                            Tohle je to, co dávají na Nomada

                                            0 0
                                            • Lister  

                                              Ne, zkoumal jsem co mi dělá za jízdy tyhle lupave zvuky.

                                              Bylo to to spodní pouzdro. To horní se v reálu prakticky nehýbe takže stačila výměna jen dole a byl klid.

                                              Jinak to na Nomadovi bude takhle oversize asi kvůli životnosti, chtělo by to vidět zevnitř, ale vůbec bych se nedivil kdyby to byly jen přerostlé jehly.

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                No mě právě zmátlo u 5010 tohle – 30×8mm rear hardware (bearing compatible). To asi znamená jehly. Myslel jsem, že to bude něco jako na tom Nomadu. Tam to ale spíš vypadá jako nějaký atyp tlumič, protože tam vidím šrouby zepředu pístnice.

                                                0 0
                                              • tonik666  

                                                Tak zrovna SC se toci hodne-vsechny 3 uchyty na hornim linku se toci fakt hodne, vcetne oka tlumice, skoro o 90 stupnu. A spodni link taky dost. Horni uchyt tlumice se netoci.

                                                Treba u Banshee se spodni uchyt tlumice toci minimalne, ale namahamy je nejvic

                                                0 0
                                                • kejda  

                                                  I tak, 90° je případ jen čtvrtina otáčky ložiska. Já navrhuji, každý kvartál rozdělat zadní stavbu a otočit ložiska o těch zmíněných 90° dopředu. Problém nastane, když se zapomene, kterým směrem se točilo minule :)))

                                                  0 0
                                          • Jenicekk69  

                                            Dobrý den, mám strive asi měsíc, když pominu ze už v krabici byl poskrabany tak jsem byl spojeny. Cca po 10te vyjidzce začlo něco otřesné skripat v zadní stavbě. Nemá s tím někdo zkušenost ? Jěsou to cepy nebo tlumič ? Chtěl jsem ho vytáhnout z kola a zkusit to naprázdno ale nevím úplně přesně jak, jestli to zvládnu bez lisu. Instrukcí ze strany Canyon 0. Neporadí někdo ? https://1drv.ms/…ybC67sND7MsQ

                                            0 0
                                            • Ascomann  

                                              To mi dělal taky. Nevím jak hlasite to je u tebe ale ja jsem to pri jizde neslysel tudiz ani neresil.

                                              0 0
                                            • lubosalbi  

                                              Bez lisu tlumič nevyndáš. To vrzání z pravidla způsobí písek v nějaký pohyblivý části. Pořádně omýt, prostříknout silikonem nebo zadní stavbu rozhodit a vyčistit. Zkontroluj dotažení čepů a zadní osy.

                                              0 0
                                        • LM  

                                          Nestačilo by vyndat stávající kluzná pouzdra z ok tlumiče a dát tam místo nich jehlová ložiska?

                                          (resp. jen z toho oka kde se to více točí)

                                          0 0
                            • Lister  

                              Záleží na tom, jak moc velký tam je pohyb a jaké síly na to působí – a tam je důležitá tuhost rámu, Pokud je rám tuhý málo, tak místo aby se to jen točilo tak musí ložiska zvládat i namáhání v dalších osách a to jim nesvědčí.

                              0 0
                • Goob  

                  Mám RM, najeto teda jen od září, ale s ABC pouzdry nemám zatím jediný problém. Naprosto bezhlučné.

                  0 0
    • AleZ80  

      Co stavět na tom Recluse, který na eu.intense stále hnije? Sice menší kola, ale zase zajímavá geometrie.

      0 0
      • vojtechposmourny  

        Co je na ní zajímavé?

        Nic proti Intense, ale u tohohle zrovna zajímavou geometrii nevidím. I když je fakt, že to může být otázkou osobních preferencí.

        0 0
        • wilda81  

          Delší předek, krátká zadní stavba, sedlovka postavená tak akorát, hlávkový úhel též fajn. Za mě jeden z nejlepších univerzálů co jsem jel. Jediné co může být problém je, že má poměrně dlouhou sedlovou trubku, což ve viliho případě by bylo spíš plus, když má dlouhé nohy. Ale jak psal, chce 29er takže je to jedno.

          0 0
          • krabica  

            Přesně, kdyby byla sedlovka o pár cm kratší, tak nemám co vytknout. :-)

            0 0
          • vili  

            Tak. K malým kolům už se fakt vracet nechci.

            0 0
          • vojtechposmourny  

            Vyjma délky st a krátké cs je to takový dobrý standard. St je na dnešní poměry opravdu dlouhá. A k té krátké zadní stavbě. Kupoval jsem to pro kamaráda (sl v podzimních výprodejích). A když to postavil, tak konstatoval, že se tam nevejde pořádná zadní guma, že je to krátké.

            0 0
            • wilda81  

              Příště se třeba před nákupem podívá do manuálu nebo FAQ :) Nevím co tam rval, ale Trailboss, SS i DHR II 2.3 mi tam vlezly.

              0 0
    • JudyN15  

      Ja mám Striva 2019 a bez problémů zvládne celodenní výšlap s manželkou, nebo kamarády a zárověň není problém celý den pojezdit v Koutech v parku…

      0 0
      • TheJD  

        Ja na Mete taky zvladnu jezdit cely den, ale kdyz nepojedu cilene na hodne dolekopcom traily, tak budu vyrazne pomalejsi, vic se nadru a jeste me to bude min bavit, nez kdybych jel na xc kole. Ale jasne, na xc kole nepojedes do BP…

        0 0
        • theedge  

          Jo – tak logicky uvažuješ myšlením majitele dvou kol – to je samozřejmě ideální stav. Ale každý tu možnost nemá, ať už z finančních nebo prostorových důvodů a musí mít jedno kolo na všechno. A mám za to že to je i případ tazatele. Pak musí být kolo nadimenzováno na to hrubější zacházení. Na jezdivém enduru výletovat jde ( maximálně se přezuje na jezdivý gumy, pokud by to mělo být častější použití ). A pokud výletuješ a jezdíš si pro sebe, tak ti nevadí že jsi pomalejší než nějakej chrt.

          Na XC kole ( jak jsi sám napsal ) si ale enduro traily, popř. bikepark neužiješ.

          Můžem si tu 100× napsat že je strašně super jezdit XC na XC kole, traily na trail kole a enduro na enduro kole, ale musí se to potkat s nějakou životní realitou :-)

          Záleží samozřejmě taky na tom jak to má člověk v hlavě nastavený – pokud jsi typ který se jen musí s ostatními neustále poměřovat, honit KOMy tak to je pak těžký :-) Já to tak naštěstí nemám.

          0 0
          • TheJD  

            Ja vim, jaka je realita napriklad na Prygl trailu. Myslim, ze to je v Brne docela dobry priklad. Neni to tam uz pro bezne vikendove necyklisty, ale zaroven to neni ani nijak tezke, i kdyz par pasazi, kde kolo s vetsimi zdvihy vyuzijes, tam take je. Kazdopadne to je takovy ten trail, kde to na enduru vubec nejede a kdyz uz prijde nejaka akce, tak v podstate staci jet rovne. To sice na XC kole taky, ale vic to drnca a je to zabavnejsi uz proto, ze musis jizde venovat vetsi pozornost. Neni to tak „aim and shoot“ jako na enduru.

            Osobne bych si jako jedine MTB enduro nekoupil, dokud bydlim v Brne. Sahnul bych po necem s mensim zdvihem (do 140 mm) a 29" koly, i kdyz by na tom klidne mohly byt komponenty do endura, tedy predevsim odpruzeni. U plastu bych volil neco na urovni EXO od Maxxisu (Minion, Aggressor…).

            0 0
            • theedge  

              Jo já ti rozumím, ale přece při výběru jediného kola nemůžeš uvažovat tak lokálně. Já rozhodně nejezdím jen kolem Brna. Při výběru kola přece uvažuješ o celé šíři použití toho kola – v ČR samořejmě obyč turistika ale i Rychleby, TT, Beskydy a občas i svezení v parku. V zahraničí Saalbach, Petzen – Jamnica, Davos, Dolomity, Finale … kdo ví co ještě příjde. A nemusíš s tím jezdit palbu jako závodník EWS, prostě si ty hory chceš užít a nechceš být po celým dni v těžkých trailech na lázeň ve Voltarenu a Ibalgin ( ty jsi ještě mladej a nic tě nebolí – ale ono to příjde :-) a chceš jezdit 3 dny po sobě … Saalbach jedem na prodlouženej víkend a chceš to maximálně využít.

              Dívám se na to jinak – na co mi je, že mi kolo frčí na Holedné a kolem Priglu, když pak tam kam se nejvíc těším si to tak neužiju a jsem z toho rozbitej. A to ani nemusím jezdit do takovejch hor jako jsou Alpy – stačí 2 dny pořádnýho ježdění na Rychlebech a bolí to dost.

              Navíc nevím proč by to na enduru tak strašně nejelo – vždyť není problém si kolo na tlumiči zamčít do střední polohy a hned to je výrazně živější. Přešel jsem na enduro z XC kola 120×120 a že bych na něm trpěl že to nejede fakt nepozoruju. Běžný vyjíďky kolem komína ale jezdím s přiškrceným tlumičem a je to naprosto v pohodě.

              Je to prostě individuální a záleží kdo co chce jezdit a taky jakou úroveň komfortu chce mít.

              0 0
              • kejda  

                Souhlasím s tebou a doplním, že moje enduro jede docela slušné rychle, když chci. Jenže já většinou nechci a šetřím síly právě na ten sjezd :)

                0 0
              • ceo  

                Hlavně to bude záležet na stylu. Skokan prase nakrmí cokoliv, kdekoliv. Kdo je skokan prase nebo je často v BP, volí kovadlnu (Capra), na všechno ostatní tu je (ne Mastercard), ale Jeffsy (optikou YT)

                IMHO zdvihy 130–140 (vepředu 150), HA 66–67, váha <14kg vyhoví 80% uživatelů na 90% trailů.

                0 0
                • theedge  

                  Jasne to taky. Ale stejne uz se bavime o kole 140–150 vs. 150–160. Je to Jeffsy ktere je skoroenduro a nebo Strive, Stereo 150, ktere jsou zase jezdiva endura. Ty kola si jsou za mne celkem blizko.

                  0 0
                • krabica  

                  Přesně, navíc záleží, co chce v BP vlastně jezdit, lehčí lajny lze v poho na AM kolech, DH a air lajny už je zase moc i na EN…

                  0 0
              • TheJD  

                Tak samozrejme pokud vybiras kolo do techto lokalit, je enduro zcela na miste. Ovsem Vili je z Brna a psal o jezdeni kolem Brna, tak si myslim, ze lokalni uvazovani je zcela na miste.

                Pokud budes jezdit 50 % Brno a 50 % mimo, tak je to potom tezke s tim rozhodovanim, ale zase pokud budes jezdit 80 % casu kolem Brna, tak si myslim, ze je enduro dost mimo, pokud nelitas pravidelne Zamilec/Netro.

                Take je potreba dodat, ze je enduro a enduro. Takove Ripmo s Exo plasti pojede jinak, nez Sentinel na DD plastich. A kdyz uz jsme u toho, tak zrovna Ripmo by byla jedna z nejlepsich voleb pro Viliho podle me, ale bohuzel je tam vyssi cenovka.

                0 0
                • vili  

                  Ja nepsal jen kolem brna. V realu bych odhadl ze je to 60:40 pro odjezd smer jeseniky+zahranici. Kolem brna sme na kole v podstate jen kdyz nikam nejedem na vikend

                  0 0
    • BorisFR  

      Ja jsem od zacatku roku v podstate resil to same co Ty. Strive se mi moc libi, vaha vubec. Nakonec mi misto porizeni kola “vlitnul klacek do spic”, ale pristi rok bude taky kde vybirat. Kazdopadne, nejlip mi z toho co jsem videl – geo/vaha/osaze­ni/cena vyslo tohle: https://www.radon-bikes.de/…ail-90-2019/

      Nelibi se mi sice pressfit, ale jinak to podle me, nema moc slabych mist. Nekdo tam urco neco najde ;-)

      0 0
      • ceo  

        někdo na B-F psal, že má úzkou zadní stavbu. Některé pláště se tam nevlezou. A je to vzadu AL (což někomu nemusí vadit)

        0 0
        • theedge  

          Jo to jsem psal asi ja. Taky jsem ho mel ve vyberu. Videl jsem recenzi kde to kritizovali. Bylo to dobre vyfoceny a Hans Dampf 2.35 tam byl taktak. Je otazka jestli to je treba – ted jsem menil prave HD za DHR II 2.4 WT a sirsi asi neni. Ale takovyho Aggressora 2.5 tam urcite neda.

          Problemy to bude delat ve vetsim blate a pokud ta stavba nebude dost tuha tak si guma skrtne.

          0 0
      • vili  

        cena parádní, osazení a geo asi gut, ale prostě kolo, co se mi nelíbí si nekoupím :-(…je to jak ten cube výše

        0 0
      • AleZ80  

        To vypadá dost dobře za ty prachy.

        0 0
      • vili  

        Radony asi prodává jen b-d jako direct sale, že (jestli to chápu dobře)? takže u slide.10 už velikost 22" nebude zřejmě dostupná…

        0 0
        • AussigBiker  

          Jojo, je z to načka bike-discount.de, takže jedině tam. Nebo zajet do Koblenze, měli by tam jít vyzkoušet.

          0 0
    • Goob  

      Kdybych si teď kupoval kolo na takové využití, o kterém píšeš, číslo jedna na seznamu by byl podle všech testů a recenzí Transition Smuggler.

      0 0
      • TheJD  

        To by asi mohla byt dobra volba. Mozna ho projedu ted v Koprivne, ale jeste nevim. Spis cilim na Sentinela. Jen bych ho teda urcite nezvolil v hlinikove variante, protoze to je totalni ingot.

        0 0
      • Dejv0  

        +1

        Měl bych ho taky znova jako číslo jedna, vlastně mám, jen v karbonu. :))

        0 0
      • vili  

        v té šedočerné se mi to líbí. Pár komponent mi uplně nesedí, ale hlavně na mě bohužel krátká hlavovka (120 mm)…

        0 0
    • Lister  

      Já ti to podpořím.

      IMHO pokud chceš kolo které toho hodně snese, třeba ho časem využijete i v parku a potřebuješ jezdit i dokooce tak to bude fajn.

      Změnu geo bych teda nechápal vůbec tak že to budeš ve výjezdovém módu provozovat na rychlé vyjížďky a v DH módu na ty technické. Je to opravdu jen na výjezdy.

      Kamarád má Torqua a i na tom se dá.

      Ale prostě počítej s tím že na lehčích trailech té to bude srat.

      Osobně jsem nikdy neviděl problém tahat se po okolí má 150/140 kole, ale nakonec jsem si uvědomil že to opravdu nevyužiju a šel zdvihem dolů a jsem maximálně spokojený. Takže záleží co opravdu chces a co opravdu potřebuješ.

      0 0
      • Lister  

        Jo a abych tě teda naopak zase nahlodal tak Jeffsy bude podle mě pro tebe lepší :-P

        0 0
    • krabica  

      S tvými požadavky bych šel do Moondrakera Foxy.

      0 0
    • Gwaihir  

      Koukal jsi i na švýcarská kola:

      https://koba.ch/…orien/enduro

      ?

      0 0
    • JehlikCz  

      Co tohle to Bird Aeris AM9

      https://www.bird.bike/aeris-am9/

      0 0
      • vili  

        Vubec neznam, ale pekny ramy. Akorat zatim koukam spis po karbonu. Ale super ten konfigurator

        0 0
        • Lister  

          Kup si Jeffsynu.

          0 0
          • vili  

            Cekam esi mi vyfoti to nastaveni. Metrovou sedlovku bych fakt neskousl.

            0 0
          • vili  

            tak moje obavy se potvrdily :-(…toto fakt neskousnu – sedlo nastaveno na mě, jeffsy 29 xxl, teleskop je 150 mm

            0 0
            • Lister  

              No ty krávo.

              Prosimtě jak máš dlouhé nohy? To je tak na 95cm…

              0 0
              • vili  

                no, teď sem to měřil a asi fakt těch 95 cm

                0 0
                • ufoncz  

                  A není to taky na 180mm kliky pak? (což by byl další problém)

                  0 0
                  • vili  

                    Teď je mám a po přehození na bandita 290, kterej má –40 BB drop sou dojebaný jak kráva a v každým výjezdu se sekám – na wiesnerovi si dáš bacha, ale když dupeš na walesu na max tak to prostě sem tam opřeš = kliky dojebaný a už sem se kvůli tomu i natáhl). Na těch moderních geo sou delší kliky nepoužitelný. Já bych prostě potřeboval vysokou hlavovku (minimum je 130 při 140 mm vidli), normální ST (minimum je imo 500 mm) a tyto požadavky se málo slučují s moderním trendem :-D

                    abych to shrnul, na novým bajku uvažuju o návratu na 175 mm…přeci jen už i toho šlapání je míň

                    0 0
                    • Lister  

                      Tak na 193cm máš fakt fest dlouhé nohy.

                      Délka klik moc nepomůže, mám 170mm a taky všude mlátím – nikdy jsem nevozil botky, ale ted jsem musel začít, protože bych to fakt úplně dojebal.

                      Asi to nebudeš mít úplně jednoduchý protože potřebuješ geo přesně proti všem trendům – ždáne low slack and long.

                      U mě je to přesně naopak, vždycky jsme měl s výběrem problém protože i to bylo buď krátké nebo vysoké, maximálně jsem mohl mít rám M, aktuálně už bych se vešel i na L

                      Takže ty můžeš na jeffsy zapomenout, ale bohužel i na spoustu jiných, nědke ty myslím padlo i Ripmo, ale to pokud se nepletu je na tom taky hodně podobně – sedlová trubka hodně krátká-

                      0 0
                      • vili  

                        vůbec – ripmo XL 470 mm!!, ale zase tam není ten komín a TT je napojená přímo pod objímkou, ale i tak asi nepoužitelné

                        0 0
                    • Remark_II  

                      Buď v klidu – já mám nohy 100 cm a najít dnes něco vhodnýho prakticky nejde (a to i kdybych se nelimitoval rozpočtem). Proto nechávám 5 let staré Yeti a sleduju, co se bude dál dít. Do kratších klik bych rozhodně nešel, naše nohy si to zaslouží a musím říct, že rozdíl je znatelný. Mám dělané na zakázku 185 mm. Podle mě máš na RB poměrně velký BB drop, např. Santa Cruz (hightower) má 29… Jasně na Walesu také chytám, ale to není úplně to, co bych jezdil často… Asi si zatím nechám to co mám, protože brutálně vytažený sedlovky, vypadají fakt hrozně. Pro mě je ale podmínkou kolo poskládat. V kombinaci s klikami 185mm, jednou podložkou pod představcem a vlaštovkama, to kolo vypadá docela pěkně… U konfekce bych musel měnit prakticky všechno. Mě zaujal ten Scott (lze koupit jen rámovou sadu), sedlovku to má 520 mm, což je good. 500 mm mi přijde málo… Dobře vyber

                      0 0
            • wilda81  

              Problem moderních geo v praxi :(

              0 0
            • vojtechposmourny  

              Hm tak to je fakt dost. S těmahle proporcema nebudeš mít jednoduchej výběr.

              0 0
            • kejda  

              Šmarjá, to je hnus

              0 0
            • ceo  

              Uff. To jsou štafle. Mondraker by taky nešel.

              Zkusil bych se v tomto případě podívat na Whyte. Ti mají vyšší rámy a myslím i hlavy. Vyšší hlavu má ještě Specialized.

              0 0
              • vili  

                whyte 150 ST 483 mm…takže ne e

                0 0
                • Lister  

                  Canyon má o hodně víc? Kterou velikost bys tam bral?

                  0 0
                  • vili  

                    XL, 500 mm

                    0 0
                    • theedge  

                      No moc toho neni. Cube 150 ma v 22" delku ST 520 mm.

                      0 0
                      • vili  

                        jj, cube v 22", scott genius má taky 520 mm v XL ale poměr cena/osazení je tristní, strive má 500 mm, jinak je skoro vše nižší = pro mě nepoužitelné

                        0 0
    • Gwaihir  

      A banshee by nebylo řešení?

      http://bansheebikes.com/prime/

      Mají i české stránky (dovozce), ale úplně debilní.

      0 0
      • vili  

        No, ST sice 500 což by asi bylo na hraně použitelné, ale délka zadní stavby 445 mm? U mého bandita se mi tu smáli, že 440 je v podstatě nepoužitelné :-)

        0 0
    • wilda81  

      Ještě mě napadla ta bafoonova XXL 301 na bazaru.

      0 0
      • vili  

        já bych chtěl právě aspoň trochu modernější bajk (viz. koment s délkou zadní stavby nad tebou) a navíc mě láká kartónovej rám. No ještě chvíli budu hledat. Zítra jedu do kopřivné zkusit striva tak dám pak poznatky a foto sem

        0 0
        • Smazaný účet  

          Sem stejné stavby jako ty, asi před měsícem sem koupil Giant Reign 1.5 2019 v XLku a nemohu si stěžovat.. Jedno z málo kol, který nevypadá hrozně, když vytáhneš sedlovku při svojí výšce 

          0 0
    • vili  

      Tak sem byl na testování…takhle z patra bez detailů můžu říct, že nejvíc mně asi sedl stumpy, ale celkový dojem je samozřejmě hrozně ovlivněný i cenovýma kategoriema. Ty karbonový kola na neuronu i trekovi jely jak splašený…

      1. strive – v ruce se nezdá moc těžkej, krátký kliky sou otřesný – jak večerníček, tento pike nejhorší vidla z těch co sem dnes jezdil (po přesednutí z mé formule 35 jsem slezl a začal koukat esi to nemám zamčený :-)), brzdy docela v pohodě, gx byl rozštelovanej, gripy tenký a tvrdý = hrozný)

      celkový dojem – rozhodně sem si nepřišel, že by to nějak výrazně hůř jelo než iq co mám teď nebo kamarádova jeffsy, nebo že by to mělo moc zdvihu…hrozně by mě zajímalo jak by to jelo s lehkýma karbonovýma kolama

      2. trek ex (slashe bohužel neměli) – lehoučkej, hrozná střela, imho dáno hlavně kolama, knocblock je voser, musíš pomalu dvakrát zacouvat aby ses s kolem otočil v úzké uličce :-). Kvůli KB i snížená hlava seshora = milion podložek a stejnak řidítka nízko, zadní hliníková stavba působí dost křehce, možná se 150 mm vidlou a otočenýma těma vložkama by to bylo výrazně lepší, slx brzdy hodně ostrej nástup

      3. neuron – lehoučkej, hrozná střela, imho dáno hlavně kolama, taky má něco jak knocblock – úhel max. natočení je skoro kolmej vůči rámu, takže mi to ani jednou nevadilo – ale dá se oddělat a vidla bez problémů projde pod rámem (nerozdíl od treka), plaste vůbec nedržely ani na suchých kořenech (dozadu asi relativně OK na takovou střelu, ale dopředu bych chtěl něco lepšího), parádní univerzálek, ale ve vyšších rychlostech už byl neuron citelně nervózní

      4. stumpy – hmotnostně tak nějak uprostřed, nikdy by mě nenapadlo, že se mi bude líbit spešl, ale rám je moc pěkně udělanej, nijak se nekroutí, brzdy byly docela gumový a šaltr NX hrozně mlátí s řetězem, ale funkce byla OK. Poměr cena/výbava je samozřejmě hroznej.

      5. ostatní půjčované bajky jsem prohlídl, ale skoro vše už mělo šíleně krátkou ST, tak sem na to ani nelez

      na nějaký větší prohlížení je to hrozně rychlý, takže sem mazal pokaždé poprvé nahoru lanovkou a druhý kolo sem si dal kousek výjezd. DOst mě mrzí, že ten strive nebyl v té vyšší výbavě na foxu a nebo aspoň s lepšíma kolama. Chtěl si ho pak vzít ještě jednou po stumpym abych měl přímé srovnání, ale už nebyl k dispozici.

      0 0
      • Lister  

        Ty vytažené sedlovky to je fakt peklo.

        Stump je uplne jiný typ kola než jsi původně chtěl.

        Pole z mých zkušeností není úplně žehlička. Ale zase se zase tolik nepropadá. A hodně záleží jak dobře byl oservisovany.

        0 0
        • vili  

          Jo, sedlovky sou peklo, ale s tím asi nic nenadělám.

          Upřímně řečeno z toho zatím nedělám žádné velké závěry, protože tam to bájvoko nastaví na mých 102 kg, ale bylo cítit, že se všema vidlama a tlumičama by to chtělo trošku (někde více) povexlovat a třeba s gumama se samozřejmě nikdo nepáře. A vzhledem k tomu, na jak krátkou dobu se to půjčuje, tak ani já se s tím nepáral a tím pádem neuron měl poměrně tvrdý gumy, EX zase měkký až se mi bortily v klopkách a tak projev každýho kola je hrozně ovlivněnej těmato drobnostma.

          0 0
        • vili  

          ještě nad tím dumám" jak jsi myslel uplně jiný typ kola než jsem chtěl? Po těch pár dnech bych to viděl tak že bych chtěl karbon bajka, co bude dobrej na traily a zároveň, když ho vezmu do parku někam třeba do livigna, tak aby to zvládl se ctí a nerozpadl se pod mýma kilama…jestli to bude enduro použitelný na traily a nebo trailbajk použitelnej na enduro už moc neřeším…tak jak tak jsem pochopil, že první co na nový kolo dokoupím budou kartónový kola :-)

          0 0
          • Lister  

            No on je to právě rozdíl jestli máš enduro na traily nebo trail na enduro.

            V jednom případě bude trpět jezdec na těch trailech a v druhém případě kolo při enduru.

            Stump je v mých očích (ač docela dost narostil a taky geo se posunula) stále 100% trailbike s docela konzervativní geo. Ale na rozdíl do tebe já u něj koukám na 27 a ty na 29 kola a ty tomu trochu pomůžou – ve stabilitě a průchodnosti.

            Karbonová kola jsou fajn, ale má to i své nevýhody – člověk se o ně může bát a taky dokáží být docela dost tvrdá (nemyslím tuhá).

            0 0
      • Honza03  

        Tak ta sedlovka vypadá nejlépe na tom Strivu, nicméně se mě nezdá že by měl být Pike až tak špatnej obzvlášť nový s DA, tak záleží na nastavení a servisu…

        0 0
      • embi  

        Na Strivu je Lyrika a chce si to trošku pohrát s tokeny a tlakem aby to nějak chodilo. Na úroveň Foxu to ale nedostaneš.

        0 0
        • vili  

          máš pravdu, nevím proč jsem si myslel že tam je pajk

          0 0
      • vili  

        pro porovnání můj stávající oř

        0 0
        • vojtechposmourny  

          No a co na tohle naroubovst angleset a odolnější kola?

          0 0
          • vili  

            angleset tu mám nachystaný v krabičce a do kol se mi už nechce investovat…toho novýho bajka řeším spíš na další sezonu (podzim)…

            0 0
        • ceo  

          To je 290 nebo 475?

          0 0
          • vili  

            290

            0 0
            • ceo  

              To bych se na tvém místě díval asi jen po rámu. Vypadá to, že to máš naskládaný dobře. Dobrá vidlice. Podle toho co píšeš, jsi s ní spokojený. Než ladit něco nového, (***** se s lyrikem) tak pokud komponenty slouží, šel bych rámovou cestou. žádných 100 bys do toho nemusel tlačit. Max rám za 50–60 kdyby se nezadařilo míň – cena za prodaný 290.

              V cizině jsou občas zajímavé nabídky. Celá kola jsou výhodnější, ale stejně pak člověk půlku věcí vymění.. Hlavně jestli tě netlačí čas. Srpen září se něco objeví.

              Jinak Fuel EX si myslím, že nejpozději příští rok bude nový. Už má roky a nový Superfly se mu hodně přiblížil. IMHO ho zvednou na 140/130

              0 0
              • vili  

                Nj, jenze vsechny ramy co se prodavaji samostatne jsou hrozne trendy=nizka hlavovka a nizka ST. Leda santa xxl koukam by asi sel.

                0 0
                • Lister  

                  Santa ve 29 aktuálně na nic zajímavého.

                  Pokud bys nechtěl ten megasupermaxitower nebo jak se to jmenuje, ale to už je fest kladivo.

                  0 0
                • mirorek2  

                  koukal jsi na https://eu.evil-bikes.com/…reckoning-lb v XL by ti st vycházela na 495…

                  0 0
                  • vili  

                    znám a i má pěkně vysokou HT, ale nekoukal, protože je to už mimo peníze, které jsem ochoten za kolo dát

                    0 0
                    • mirorek2  

                      víš co, rám je základ, zbytek doladíš pak :-)

                      0 0
                    • ceo  

                      Včera jsem viděl following na DE serveru za 2300€ Ten by asi byl málo. Každopádně se sleva dá sehnat

                      0 0
                    • logoman  

                      Wreckoninga s dlouhejma nohama stejne nechces, ma to prilis polozeny sedlovy uhel, i na mtbr to resi a davaji si tipy jak dostat sedlo dopredu …

                      0 0
                      • suslos  

                        stejný problém je u Slashe, ale tam snad bude letos novej rám

                        0 0
                      • mirorek2  

                        U wrecka jsem při faceliftu čekal změnu geo a nic. Místo toho udělali 29/27.5+ kompatibilní nový model, ale jen 140mm

                        0 0
                        • suslos  

                          offering má hodně pěknou geo pro změnu :)

                          já asi moc ty LB varianty nepochopil :D to jsou změny kterýma se nemuseli chlubit :-D

                          0 0
                          • mirorek2  

                            tak ofiko podporují dvoukorunky místo pořádného sjezďáku… a barvy takové, no nevím

                            jo a flaška

                            0 0
                            • suslos  

                              Flaška super. Někde jsem četl ještě něco o jiném vrstvení karbonu nebo co, ale nevěnoval jsem tomu pozornost.

                              Barvy taky nejsou můj šálek kávy..

                              0 0
              • Lister  

                Nevím jaké tam má osy, ale jestli chce řešit nová kola tak bych nic jiného než boost vepředu i vzadu nebral a kdo ví jestli to pak sežere vidlice?

                Ony ty přestavby často narazí na pár drobností které to pak docela dost komplikují.

                0 0
                • vili  

                  Presne jak rikas. Obe osy sou neboost

                  0 0
                  • ceo  

                    Jsem zvědavý, co vybereš. Tvá výška je problém.

                    jen poznámka ke stumpovi. Kamarád neumí moc jezdit, fyza taky nic moc. Rozhodl se, že vymění HT za enduro. Vymlouval jsem mu to, že na jeho ježdění je to blbost, ať vezme XC/trail bike. Nedal si říct a zamiloval se do Stumpa. V rámci debat jsem mu ale poslal moje favority pro mě, až budu měnit. Pak v jeden den zkoušel Stumpa s Mondraker Foxy 29 (jeden z mých favoritů) a napsal že Stump je ze hry. Foxy, že je o parník dál, ale hlavně, že Stump mu pod záběrem uhýbal do strany doprava… Pokud to poznal on, tak buď je Foxyna extrémně tuhá, nebo Stump je pořád vzadu žvýkačka.

                    0 0
                    • embi  

                      Tvůj kamarád neví o čem mluví. Stumpjumper je tužší než Foxy.

                      0 0
                    • Lister  

                      Stump má hodně aktivní zadní stavbu, je otázkou jestli stavba plavala nebo jen pracovala.

                      0 0
                      • ceo  

                        Psal, že uhýbal doprava. Takže tlumení to nebylo. Mohl to být špatný kus, špatný servis. Byla to testovačka. Není to můj poznatek, ale pokud si spojím že Spešly bývaly dříve dost měkké + jak ho zkritizovali na Pinkbike field test + uvedené sdělení, byl bych obezřetný, proto jsem to napsal.

                        0 0
                    • vili  

                      Schválně sem včera u stumpyho prováděl boční, šlapací test tuhosti v oblasti středu a subjektivně mi to rozhodně nepřišlo měkký. V klopkách mi to taky nikde neškrtalo (což se mi stává poměrně často s jinými koly)

                      0 0
        • Lister  

          čím víc fotek s tím tvým posedem vidím, tím víc si říkám, že 32 palců by se taky mohlo časem chytnout…

          0 0
      • TheJD  

        Taky jsem dnes testoval, tak sem taky napisu sve dojmy. V poradi, jak jsem kola jel.

        1. Strive

        Na Foxu s karbonovyma kolama. Prvni dojem uplne spatne brzdy, resp. zadni brzda zabirala skoro na gripu. Kvuli tomu a asi i, ze to byla prvni jizda na nezvyklem kole, jsem jel jak posranej. Jet jako prni Spicy, kdyz to nemam poladene a kope to na predek taky nebyla dobra volba. Kazdopadne po wallridu to v tech korenech byla parada. Klopky za tim taky a tak nejak jsem poznal, ze naladene to kolo pokede paradne. Dojem ze Shapeshifteru taky velice dobry. Kolo opravdu jede hodne dobre.

        2. Meta AM 29"

        Na Foxu v piskove barve. Pocit z jizdy velmi dobry, odpruzeni ve stylu jako na Mete AM 27", zehlicka. Jediny problem jsem mel s tim, ze jsem strejchal lytkem od zadni stavbu, ktera je u prepakovani hrozne siroka. Jo a vazi to tunu.

        3. Sentinel

        S Lyrikem a DPX2. Jelo to paradne, nizsi zdvih nebyl znat a polozena hlavovka nebyla znat negativne. Kolo tocilo uplne bez problemu. Melo spis takovy „poppy feel“.

        4. Blizzard 27"

        Lyrik a pruzina. Vidle na me moc tvrda a pruzina taky. I presto jsem si myslel, ze to bude zobat. Omyl. Hrozne tvrde, nezobalo vubec. V korenech to byla nejvetsi tragedie. V rychlosti hodne nestabilni.

        5. Fuel Ex

        Fox odpruzeni a karbonova kola. Super univerzalni kolo. Neco takovehohle bych volil, kdybych mel jen 1 kolo, nejezdil skakat a netravil hodne casu v BP nebo na tezkych rychlych trailech. V korenech o hodne lepsi, nez Blizzard. Knock block by mi dost vadil urcite.

        6. Neuron

        Fox odpruzeni, hlinikova kola. Hodne podobny Treku, ale trochu vic do XC. Mene stabilni, vic tocivy a hravy. Osobne bych bral radsi prave Neuron, nez Fuel ex. V korenech taky o hodne lepsi, mez Blizzard. Problem s gripem plastu jsem nemel.

        Obecne pak musim rict, ze vetsina kol mela pro me hrozne spatne nastaveny kokpit, problem dosahnout na razeni. Vetsinou horsi brzdy. U vsech kol jsem musel hodne upoustet plaste. Gripy tragedie. Z duelu dvou 36 a dvou Lyriku vychazi naprosto jasne jako vitez Fox. U zadne 29" jsem nemel problem s tocivosti. Vubec.

        Ted uz me vic nenapada, tak se kdyztak zeptejte.

        0 0
        • Lister  

          Mám k tomu jednu připomínku. Většinou mi trvá tak 1–2 lasice než najdu ideální nastavení nového kola. Ono ladit se toho dá dost a nejsou to jen tlaky, ale i nastavení tlumení, orientace řídítek, výška kokpitu, přesná pozice sedla, atd, atd… Takže z tohoto pohledu jsem k těm rychlým a krátkým testovacím jízdám dost skeptický a dle mého tam člověk nepozná skoro nic.

          Na aktuálním kole jsem našel ideální posed asi tak po půl roce, postupně čím dál tím víc dopředu a současně i nižší tlaky v tlumiči, jak se celkově posouvalo těžiště. A teď najednou se mi poprvé v životě stalo, že asi budu muset vlozkovat tlumič, protože chodí po dotazech.

          0 0
          • TheJD  

            Ono je jine ladit pozici v sedle a pozici ve stoje, ale mas pravdu. Nastaveni bylo orientacni, urcite nebylo idealni, ale kdyz vis, co se deje kvuli cemu, tak si z toho dokazes odnest celkem presny obrazek o samotnem ramu. Z techto kol bych treba nechtel jen Rockmachine.

            0 0
        • ufoncz  

          Docela by mě zajímalo, cos přesně myslel tím „kolo jede opravdu hodně dobře“ u Strivu – zejména v porovnání s Fuel Exem a Neuronem po rovině a do kopca. Jestli jsi měl někde možnost porovnat akceleraci (reakci na prvních pár šlápnutí po zatáčce třeba), tak nějakej citelnej rozdíl?

          No a pak snad – jaký modely těch kol to přesně byly? Něco na NX Eaglu? (kterej dnes sahá i na kola okolo sta papírů)

          0 0
          • TheJD  

            To bylo mysleno ve srovnani s jinymi endury s odemknutym tlumicem. Ty nemaji znemu kinematiky pomoci Shapeshifteru, takze jsou ve znatelne nevyhode a myslim, ze zamykat tlumic na Strivu ma smysl jedine na vyjezdy typu Dlouhe Strane. Jinak to kolo by mohlo fungovat i bez Shapeshifteru, ale mozna by takto bylo sedlo moc vzadu na prudsi kopce.

            Modely jsem se snazil nastinit vybavenim a koly. Strive byl asi ten nejvyssi na levnejsim ramu. Meta byla piskova za cca 3200 €. Sentinel byl hlinik, nevim uz jestli gx nebo nx eagle. Rockmachine byl top model. Fuel ex byl za 130000 Kc. Neuron byl s XT dvoutacem (asi 8.0 model).

            Jinak k MX eaglu muzu rict jen to, ze to nejak radilo. Ale urcite se ma to neda divat jako na pravoplatny test razeni, protoze ta kola byla vsechna dost jeta. Mechos i Canyonu mi v reakci na mizernou brzdu rikal, ze to dostalo zahul v Kalnici a urcite byli uz predtim nekde.

            0 0
        • MirosPikos  

          To je na tom vážně lyrik tak špatně v porovnání s 36? Nebo je to nějakým šíleným nastavením. Ve všech recenzích co jsem kdy četl jsou to vyrovnané vidlice, jen v hodně rozbitém terénu při pořádné palbě vede 36. Tedy pokud se srovnává RC2 a Factory.

          0 0
        • Atero.1  

          Mohl by jsi mi prosím napsat srovnání Strivu a Mety? Strive jsem jel a byl jsem z něj unešenej, ale Metu bohužel někdo zničil předtím, než jsem přišel na řadu a to jsem tam jel hlavně kvůli ní. Jinak brzdy na Strivu (Code R) byly nejslepší co jsem za víkend vyzkoušel a vzdálenost páky od řídítek se dá nastavit. S Blizzardem souhlasím zklamání jak u tlumičů tak u brzd, možná kdybych vážil o 30kg víc tak by fungoval, bohužel na stánku se neobtěžovali ani s nastavením tlaku ve vidlici.

          0 0
          • TheJD  

            Meta ma citlivejsi, lepe zobave odpruzeni, resp. u Strivu tam nekdy citis takovou hranku a nemyslim hned nahore, ale i hloubeji ve zdvihu. To je dane rozdilem jednocepXctyrcep. Jinak Strive je trochu hbitejsi.

            Co se brzd tyce, tak vzdalenost brzdovych pak jsem si samozrejme nastavil, ale zatimco predni brzda zabirala ok, tak zadni zabirala skoro na gripu. Je jasne, ze to je spatnym servisem kola, ale dost to zkazilo dojem.

            0 0
            • Atero.1  

              Díky. Je pravda že u Blizzarda taky přední brzda nebrzdila tak jako zadní. Je škoda, že takový jednoduše řešitelný věci kazí celkový dojem při testováni.

              0 0
      • mirorek2  

        takové spešl/cannonda­lovské

        0 0
      • Lister  

        A není ten uhel sedlovky už docela dost? To musí fest zkracovat posed. To bude při tvé výšce tak 1.5cm zkrácení na každý stupeň nahoru.

        0 0
        • mirorek2  

          Zas budou sedlovky s offsetem asi :-)

          0 0
        • ceo  

          Jeffsy má ještě kolmější.

          Btw srovnání mezi Occam a Jeffsy v běžných velikostech bude zajímavé.

          Pro tazatele má Occam o dost delší sedlovku, takže by mohl být ideální

          0 0
      • TheJD  

        Paradni bike. Jen je otazka, jak by zvladal BP, o kterych jsi psal.

        0 0
        • vili  

          Jj. To si taky rikam

          0 0
          • TheJD  

            Na VitalMTB je recenze ze dvoudeniho jezdeni a mam dojem, ze tam k tomu neco rikal. Mel jsem to jen pustene na pozadi, tak jsem to uplne nevnimal.

            0 0
    • P1azer  

      Zdravím.

      Chtěl bych nově vstoupit taky do světa trail biků a endura a Strive mi padl hodně do oka. A jak říkám, za ty peníze přece nemůže koupit někdo kolo, které se mu nelíbí hned na první pohled… I přes to, že znám lidi z FDF Bike shopu, kolem mě má hodně lidí Commencal, tak já si asi nemůžu pomoct a zatím vidím Strive jako volbu číslo 1. Nicméně, nevím proč, ale až teď jsem se dočetl, že mají tak kráté kliky. Ano chápu, že je tomu uzpůsobeno si všechno ostatní a jedná se o enduro bike, ale stejně… proč? Vybírám kolo, na kterém můžu jet od hardcore endura, přes flow traily až na výlety s rodinou (což asi nebude takový problém, žena není sportovec a 6ti letý syn mi asi tolik taky neujede). Samozřejmě nikdy takové kolo nemůže být nejlepší ve všech ohledech a použití, nicméně pokud bych se rozhodl si třeba za rok sjet i enduro závody, tak aby bylo možné kolo pěkně „upgradnout“ a připravit i na závody. Nicméně tak či onak jsem v tomhle ohledu vnímal ten SS jako super věc, která by se mi mohla hodit i při „vyjížďkách za účelem kochání si s rodinou“ (a nebo to dopadne tak, že si ještě pořídím gravela :D)

      Jinak jsem odkojen bikrosem (bmx racing), pár let i fourcross(ování), ale s Fullem moc zkušeností nemám. Nicméně kola všeho typu sedlám opravdu od mala a tak v tom nevidím problém, bude to jen o zvyku. Hlavním problémem je ale asi možnost zkušební jízdy. Jsem právě taky na rozhraní velikosti L/XL při 188cm, ale všichni mě směřují k Lku. Takže pokud by se někdo našel, kdo sedlá striva L (nejlíp jižní Morava, ale služebně často cestuji) a za menší úplatu by mě nechal projet kolem domu, tak by mi to pomohlo. Ale i tak mám potvrzeno, že špatnou velikost lze vyměnit, dokonce české zastoupení mi psalo, že je to na náklady prodejce.

      Nechávám si ještě čas na rozmyšlenou, ale co jsem koukal, tak po těch slevách to rychle mizí, tak abych nezaplakal nad výdělkem. No, trošku jsem se rozbásnil o ničem, ale tak snad to nikoho neurazí. A děkuji za případné rady a tipy.

      0 0
      • mirorek2  

        A já bych ti zas doporučil XL… No musíš to projet, je to ohledně velikostí hodně individuální a záleží taky na Tvých proporcích, nohy vs trup.

        Taky už jsem slyšel, že někomu nový Strive nesedl a vzal místo něj Spectral.

        Nebo vzít geo a najít si cca stejný bajk z konfekce v obchodě, ten vyzkoušet a objednat Canyon, pokud jde tedy o základní proporce. Jízdní dojem bude celkem určitě jiný.

        0 0
      • lubosalbi  

        Striva mám a ty 165mm dlouhý kliky mi nijak nevadí. Spíš bych se u tvé výšky přikláněl taky k XL velikosti. Kamarád se 178cn má L a je mu to akorát.

        0 0
        • mirorek2  

          No já bych se 165 mm klikama neujel nic! I se 170 mám problém

          0 0
          • lubosalbi  

            Na předchozím kole jsem měl 170 kliky, teď 165 a rozdíl nepozoruju, asi bych to musel porovnat na jednom a jestli bych to vůbec poznal :-)

            0 0
          • krabica  

            Mně se s kratšíma jezdí líp frekvenčně, ale to vyžaduje mít lehčí převody, jinak pak zase chybí síla v kopci…

            0 0
      • esmo  

        Mám 190cm a objednal jsem si teďka XL Strive, velikostně mi to sedí, kliky neřeším … být tebou tak taky objednávám, už jich tam moc nemají :)

        Jinak kolo by „mělo“ dojít na začátku října, tak to tě klidně nechám projet, ale to už bude po slevách, takže bych ti už moc nepomohl …

        0 0
        • P1azer  

          Tak teď jste mě všichni rozhodili, protože všichni mojí kamarádi tvrdí, že mi padne Lko.

          Každopádně věc se má tak, že jsem už udělal objednávku na Lko, ale ještě čekám, až vystaví fakturu na firmu. Takže dokud není zaplaceno, tak se to dá ještě změnit. Takže jsem si za prvé ověřoval možnost výměny velikosti, což lze a to dokonce na náklady dealera a to do 30 dní a pak jsem si taky na tento víkend domluvil od kamaráda zapůčení Commencal Meta AM 29" vel. L a podle toho asi padne rozhodnutí.

          Udělal jsem si i tabulku a to Lko je hodně podobný, dokonce ten stive je o malinko větší.

          Co se týče doporučení, tak samozřejmě jsem si zkoušel výšku rozkrou měřit sám, tak to není úplně přesný a je to 90–91 cm, což bohužel je tak, že 188cm a rozkrok 90cm je doporučení L, a 188cm a 91cm rozkrok je doporučený XL. Takže přesně to, co jsem vědět nechtěl… jsem úplně na totálním rozhraní velikosti.

          0 0
          • wilda81  

            Měřím stejně a sám nevím co bych vzal. Asi bych sáhl bych po jiném kole.

            0 0
          • JudyN15  

            Na 188cm bych vzal XL. Ja mam 181cm a je mi ok, sedlovka vytazena cca 7cm.

            0 0
          • P1azer  

            Tak mám na víkend půjčeny od kamaráda Commencal Meta AM vel. L, dneska jen 5km kolem bydliště, dva krátké sjezdy lesem na oči po neznámých stezkách a zatím mi to sedí. Ty 29" udělají pocitově kolo větší a aspoň s ním nemám problém ani vyskočit z místa (bunnyhop), i když není zrovna odraz..

            0 0
            • P1azer  

              Tak další update… jeden den a jen 5km z kopce nestačí. V neděli jsem dal 14km po lese v mém okolí (Brno – XC traily v Anthroposu a nakonec i Netroufalky a skákání) a rozhodl jsem se pro větší. Z kopce to člověk ukočíruje v pohodě (možná to na větších skocích trošku házelo na předek), ale po 2 vyšlapech strmých kopců jsem pochopil, že už potřebuju fakt větší. Pak i to, že jsem sedlovku měl ještě cca 14cm vytaženou a to bylo ještě o 1cm níž, než bych ji měl mít, takže už byla při sjezdech dost vysoko, i když bylo dole.Dokonce jsem koukal na loňský výpis ze sportovní prohlídky a mám dokonce 189cm/89cm, takže beru XL.

              Jak mi někdo radil ten Spectral, tak by možná sedl líp,nicméně ty jsou teď totálně vyprodané, teda v mojí cenovce, kdy jsem se chtěl dostat na 70 tis. s DPH.

              Takže definitivně beru Strive XL a mám teda ověřeno, že kdyby mi to vůbec nesedlo, tak se dá poslat zpátky na výměnu. Ale otázka co by se stalo, kdyby to L už pak nebylo vůbec … Ale viděl jsem, že Petr Bureš na MTBS.cz v létě testoval taky strive 6.0 a měl při stejné výšce XLko a říkal, že mu to sedělo.

              Každopádně díky za tipy a rady.

              0 0
              • lubosalbi  

                Tak XL bylo předem jasný, jen už si to asi prokaučoval, protože CF6 v Xl je už vyprodáno.

                0 0
                • P1azer  

                  Jo, nakonec jsem se musel plácnout přes kapsu a vzít 7.0 :/. ještě ráno bylo 6.0 XL skladem, dopoledne už tam skočilo expedice do konce měsíce a nakonec než jsem stihl vyplnit objednávku, tak už zboží nebylo skladem. Tak uvidím, jestli FOX+shimano bude dobrý. Když nic jinýho, tak alespoň pár dkg úspora váhy.. ale to bude jen na těch zapletených kolech.

                  0 0
                  • esmo  

                    Sakra to bude střela oprotí té mé 6.0! 20 dkg úspory váhy…to budou fakt ty kola :) jsem zvědav, jestli to bude stát za ten cenový rozdíl 13 000,–, ale chápu že jsi to vzít musel, 6.0 je prostě beznadějně vyprodaná…

                    0 0
                    • wilda81  

                      7.0 je na foxu a shimanu, kola s rohatku. Za mě výrazně lepší volba než 6.0 i když je o 13 tis levnější.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Ty s tím foxem furt :-D

                        0 0
                        • wilda81  

                          Lyrik RC vs 36 FIT4 PE, monarch vs dpx2. U mě jasná volba… ;)

                          0 0
                          • embi  

                            Souhlas. Rozhodně lepší volba i když je o 13k dražší.

                            0 0
                            • P1azer  

                              Já nemám zkušenosti, na fourcrossu jsem jel Maguru, protože jsem to měl od sponzora.

                              Nakonec jsem se bez DPH vlezl do 70tis., tak jsem zvěděv, jestli se letos stihnu ještě i projet.

                              0 0
                              • esmo  

                                Nekonečná debata jestli Rockshox nebo Fox … :D

                                0 0
                                • wilda81  

                                  Já nemám o čem debatovat. Já mám jasno :D

                                  0 0
                                  • esmo  

                                    No ale já rozhodně ne. Přiznám se že, moje znalosti jsou daleko před tvými, stejně tak zkušenosti. Ale třeba když vidím, že Florian Nicolai na Lyriku skončil na celkovém ddruhém místě v EWS 2019, tak si říkám, proč volit za každou cenu dražší Fox?! Ale taky je to určitě dáno preferencí daného jezdce … :)

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Protože ten první měl Fox? :-D

                                      0 0
                                      • suslos  

                                        Od kdy Hill jezdí na Foxu? :-D

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Já nevím, nesleduju to. Ale Fox je přece lepší, takže ten na RS vždycky bude až druhej. :-D

                                          0 0
                                        • embi  

                                          EWS Zermatt vyhrál Maes a ten jezdí Fox:-)

                                          0 0
                                          • suslos  

                                            No, ale Florian byl 2. Celkove, z toho soudím, ze se nebavíme o výsledkach ze Zertmattu :-) ale jinak je to buřt úplně

                                            Oboje má své + i –

                                            0 0
                                    • embi  

                                      notyvole to je logika :D

                                      0 0
                                      • esmo  

                                        Co se ti zdá tak špatnýho na mojí logice?

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Všechno :-D Mají smlouvu se sponzorama a proto jezdí to, co jezdí. Navíc tyhle lidi nejen že zajedou nesmysl i na plečce, ale mají tovární podporu a jejich odpružení má se sérivkou společnou možná tak nálepku.

                                          0 0
                                          • esmo  

                                            Jo to dává asi smysl…díky za objasnění. Ptát se musím, ikdyž možná hloupě, ale jinak bych se to nikdy nedozvěděl žejo… :)

                                            0 0
                                            • suslos  

                                              Nic to nemeni na to, ze si v klidu zajezdis na obojím, stejne tak jako Ti oboje muže fungovat, muže se Ti oboje stejne ****** :-)

                                              0 0
                                              • lubosalbi  

                                                Asi tak a vůbec nejlepší, když tomu člověk nerozumí je si koupit tlumič nebo vidlici s HSC a LSC kompresema a útlumama a zabít jí špatným nastavením

                                                0 0
                      • vili  

                        +1

                        0 0
                      • AleZ80  

                        Tak, tak, dokáži si představit, že bych na tom 7.0 nic neměnil. Naopak z 6.0 by asi šlo pár věcí hned pryč.

                        0 0
                        • P1azer  

                          Dokonce ted na tech poslednich kusu CF6 nahodili o 8tisic cenu nahoru… nebo skoncil vyprodej?

                          0 0
                          • esmo  

                            Skutečně přidali na ceně, zajímavý, většinou to bývá naopak :D

                            0 0
                            • P1azer  

                              Jo, sledoval jsem to, že kdyby někdo třeba to XL nakonec nezaplatil a vrátili by ho do oběhu, tak jsem to mohl ještě zrušit. Ale takto už ta CF7 asi vychází líp.

                              Ale já už stejně nemám možnost špekulovat, už mám zaplaceno a balí mi v Německu zásilku… takže za nějakej tejden bych mohl mít Vánoce :D

                              0 0
                              • esmo  

                                Obzvlášť pokud si na tom můžeš ještě odepsat DPH, jak jsi psal, tak je cena perfketní :)

                                A už máš info že skutečně balí a budou odesílat přiští týden?

                                Já mám pouze info o obržení platby a počáteční info že by „měly“ odesílat přiští týden, ale na to úplně nespoléhám…

                                0 0
                                • P1azer  

                                  Je pravda, že je to ve stavu „příprava“, ale už to má přiděleno i UPS číslo zásilky, takže ji už mají zaevidovanou. Tak předpokládám, že je to už v porcesu přípravy na transport. Ale slyšel jsem různé zvěsti ohledně dodání kol Canyon, tak snad budu mít pozitivnější zkušenost.

                                  0 0
                                  • P1azer  

                                    Tak teď došlo potvrzení, že je zásilka odeslána.

                                    0 0
                                    • esmo  

                                      Tak to dobře pro tebe, dej pak vědět, jak dlouho to k tobě cestovalo!

                                      0 0
                                      • P1azer  

                                        Tak dneska mi dorazilo. Jen jsem az do patku sluzebne pryc, tak ale na vikend budu mit hracku.

                                        Takze 27.9. to poslali a 1.10. to dorazilo, coz je super.

                                        0 0
                                      • P1azer  

                                        Dneska jsem si našel chvilku a aspoň to dal do kupy… Zítra, pokud nebude moc pršet, se někde sklouznu.

                                        0 0
                                        • lubosalbi  

                                          Tak jaký jsou pocity z první vyjížďky?

                                          0 0
                                          • P1azer  

                                            Zatím moc neumím pracovat s tlumičema, tak jsem je nafoukl podle tabulkových hodnot. Kolo jinak paráda, je teda o poznání delší, než půjčeny Commencal Meta, takže dosah rámu je znát (musím ještě líp nastavit sklon řídítek). Jel jsem s 6let synem, takže jsem to nikde nemohl moc pustit z kopce, ale sem tam jsem si přeskočil přes pařez nebo kořeny a myslím, že si budeme rozumět. Bál jsem se těch krátkých klik, mám doma ještě starší SLX 175mm,ktery jsem tam plánoval zkusit, ale zatím asi nebude potřeba. Ale zase, jel jsem cca 4km,takže to moc asi neřekne. Ale velikost měnit nebudu.

                                            0 0
        • P1azer  

          esmo: A od kud případně jsi? Já mám potvrzený termín expedice až od 18. října, tak bych teoreticky mohl zkusit to XL a případně to zkusit ještě taky změnit, kdyby to byl poslední faktor rozhodování a po vyzkoušená toho Commencala.

          0 0
          • esmo  

            Šlapanice u Brna. Ale uvidí se, jak to bude, známej čekal o dva měsíce na kolo od Canyonu déle, než bylo původně avizováno. A myslím, že se s nějakým opožděným odesláním taky setkám. Hlavně díky těm výprodejům, kdy lidé objednávali kvanta kol.

            Dám vědět, až dorazí :)

            0 0
    • Ascomann  

      Zdar přiseru se. Mám nově Strive a po instalaci nového převodníku AB ovál 30z mi převodník škrtá o zadní stavbu. Zjistil jsem že celá osa s klikama je ujetá na jednu stranu o 2–3mm. Řešil jsem to s technikem z Canyon a dospěli jsme k tomu že si kolo budou muset vyzvednout. Což asi bude nějaký čas trvat a já po 3 měsíčním čekání na YT Capra nevím kolik ran ještě vydržím. Takže otázky zní : Je na světě ještě někdo s takovým problémem? Pokud ano jak se vyřešil? A má cenu řešit nebo vyrobit 1mm podložku a je*at?

      0 0
      • Honza03  

        No a nekoupil jsi Non-Boost verzy? Ta má o 3 mm jiný offset. Teď to vidím to je asi blbost to by neposunuly ty kliky…

        0 0
        • Ascomann  

          Je to boost převodník 3mm offset. Pod pravou klikou jeden spacer. Vše složené jak má ale prostě to není dobře.

          0 0
          • mirorek2  

            no to by mě zajímalo, kde udělali němečtí soudruzi chybu?

            0 0
          • wilda81  

            Domek je klasika BSA 73mm? Spacer jsi dal 4.5mm?

            0 0
            • Ascomann  

              Ano a ano.

              0 0
              • TheJD  

                Muze byt krivy ram. Asi bych se ani nedivil, pote co jsem o tomto precetl hodne na jinych forech.

                0 0
              • wilda81  

                Tak to me nic jineho nez zmetek z vyroby (ram) nenapada. Teoreticky muzes koupit prevodnik s 0mm offsetem, ale stred budes mit furt krive.

                0 0
              • tonik666  

                Zmer pozici sedlovky vzhledem k zadnimu kolu a zadni ose, at je jasne jestli je ram rovny.

                0 0
                • wilda81  

                  Co když má jen středovou trubku posunutou?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Přesně, může být vyosená sedlovka.

                    Změřil bych vzdálenost kliky od spodní rámové trubky.

                    0 0
                    • tonik666  

                      Sedlova trubka tam kde je sedlo by prece take mela byt uprostred, ne? Stejne jako hlavni ramovy trouhelnik. Oboje v ose s kolem.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        To ano, ale část kolem středu může být z nejrůznějších důvodů vyosená. Proto měřit vzdálenost kliky od této části mi nepřijde jako správná cesta. Ale jestli je to případ canyonu samozřejmě netuším :0)

                        0 0
                        • tonik666  

                          Ano to mas pravdu. Z tveho navrhu nebylo presne jasne na co reagujes

                          0 0
                        • Ascomann  

                          Dopisoval jsem se servisakem Canyon a ten měřil Striva co měl po ruce na obou stranách to vycházelo 51,5mm od sedlové trubky u mne je to 50 a 53mm cca. Měřil jsem i od dolní rámové a tam je to taky mimo. Ještě mě napadlo jeslti nemůže být třeba špatný rozměr osy. Něco jsem koutkem oka zahlédl že jsou různě dlouhé (?). V tomto jsem trochu zapsal dobu a uvízl na hollowtech II.

                          0 0
                          • kejda  

                            Pokud máš domek 73 mm a dal jsi podložku 4,5, takhle návodu Sram, tak bys měl mít vše skutečně v pořádku. Nezbude asi nic než návštěva prodejce…

                            0 0
            • tonik666  

              Dotaz-kde se pise o spaceru 4,5mm?

              Ja koukam do manualu na DUB stred a pisi o 2,5mm spaceru nebo bez spaceru-u BSA.

              Resp. kdyz jsi Shiamano guy, nedal jsi nahodou spacer po misku na jednu stranu jako to ma Shimano?

              BSA je bez spaceru.

              Nafot jak to mas na kazde strane sestavene (podlozky, misky, kliky) a k nejakemu zaveru se doberem

              0 0
      • Nutribird  

        Tak evidentně bude někde špatně podložka. Potřebuješ dostat 1,5 mm a to by tak mohlo odpovídat podložce. Chyba bude v rozměru převodníku. Přehaž to tak aby to sedělo, ale 1,5 mm je dost málo. Tipuji, že toho bude víc.

        0 0
        • kejda  

          U Sram Dub/BSA 73 mm je podložka vpravo 4,5 mm, a pokud koupil převodník na boost, tak by to sedět mělo.

          0 0
        • Ascomann  

          Kdyby byla chyba v převodníku ok dřel by o rám. Ale to nevysvětluje neouosost klik. Opravdu jsem si teď už jistý že já jsem chybu neudělal. Takže kolo složit do krabice a poslat Canyonu je jediné řešení. Pak si jdu koupit běžecké boty protože cyklistika asi není sport pro mne. Btw ten SRAM origo převodník co tam byl původně se sem tam rámu asi taky dotkl protože jsou na plechové krytce rámu 2 rysky.

          0 0
      • Ascomann  

        Tak kolo jsem poslal na canyon servis. Prý pravděpodobně vada rámu a pošlou nové kolo. Kdyby někoho zajímalo.

        0 0
        • Ascomann  

          Nové kolo doma. Nový problém doma? Nemám zkušenosti s karbonem. Je to jen vada laku nebo něco lepšího? Btw strašně mi při přejezdu nerovnosti, i nepatrné např prasklina v asfaltovem chodníku, něco vzadu mlátí. Vypadá to jako by se kazeta-ořech vždy protocila dozadu a pak rána když praporky orechu zase zapadnou. To původní kolo to nedělalo. Nějaký návrh na řešení? Díky.

          0 0
          • wilda81  

            Těžko říct. Zkus potukat místo a okolí. Mělo by to znít stejně, jakmile bude zvuk jiný, tak asi problém.

            0 0
            • Ascomann  

              Tak klepaní ani nebylo třeba. Když palcem silně na místo zatlačím ozývá se praskavý zvuk. Takže asi další odpoledne strávené balením kola do krabice. Model je v mé velikosti už vyprodaný tak jsem zvědavý co mi nabídnou..

              0 0
                • theedge  

                  No teda .. to teda čumím aby to prasklo takhle samo.

                  0 0
                • lubosalbi  

                  No to je pěkný teda, nejspíš dostaneš nový rám.

                  0 0
                  • Ascomann  

                    No super. Asi by si mohli kluci z Canyonu uědomit že mám i lepší veci na práci než furt skladat kolo do krabice a z krabice. Ta prasklina tam byla na 99procent už když jsem kolo vybalil. Všiml jsem si toho po první vyjížďce kolem baraku žádná divočina se nekonala. Jejich výstupní kontrola by mě fakt zajímala. Nejradši bych asi byl kdyby mi vrátili peníze. I když tak vybavené kolo za ty prachy asi neseženu.

                    0 0
                    • kejda  

                      To sice neseženeš, ale kolik tě stálo času tady to drbání se s tím? Přepočteno na peníze? Výstupní kontrola asi funguje, ale v tom počtu vyrobených kol asi nelze ohlídat všechno. Bohužel při tomto stylu prodeje chybí ten mezičlánek, že někdo na prodejně to kolo složí a MOŽNÁ si té praskliny všimne jako první…nevýhoda direct sale je zcela zřejmá.

                      0 0
                      • theedge  

                        Hele ale za mne to je haluz. Toto rozhodně není běžný ani u Canyonu. Má hodně velkou smůlu.

                        0 0
                        • kejda  

                          Ale jo, stane se…

                          0 0
                          • mirorek2  

                            po skoro hororové zkušenosti s cz zastoupením ve stylu: „to je jen prasklý lak vole“ bych už raději jednal s dovozcem rovnou, DS nebo Spešl :-)))

                            0 0
                            • kejda  

                              A cos čekal, klasika ala Auto Esa nebo AAA, „panééé, vždyť je to studený, to klepou ventily, nechte ji chvilku zahřát. Pane, furt to mlátí. Fakt jo, no tak se stavte, no, bude tady kolega, on to s vámi nějak vyřídí“ :)))

                              0 0
                            • Ascomann  

                              To není možné přece :D

                              0 0
                              • mirorek2  

                                Měl jsem napsat s jedním nejmenovaným cz zastoupením co není canyon, abych potvrdil, že ten meziclanek kamenak je někdy spíš na škodu

                                0 0
    • P1azer  

      Tak já taky hlásím problém, po delší době se mi opět zasekl ShapeSHI(f)Ter do takové míry, že ten malý tlumič zůstal ve vysunuté poloze – XC/pedal mód. Dokonce i když jsem ho vypustil a povolil lanko, tak nezajede. Včera jsem na kole jel do práce a ještě vše fungovalo. Rano chci dát kolo na držák a někde jsem četl, že je lepší ho nechat v DH módu, cvaknu a nic..

      Nahlásil jsem to na podporu Canyonu a ti mi bez mrknutí oka objednali na moji adresu zdarma nový. Nechtěli ani smlouvu apod, tak předpokládám, že asi nebudu první (ani poslední). Jen si nejsem jistý, jestli to zvládnu sám vyměnit.

      0 0
      • lubosalbi  

        Ta výměna úplně jednoduchá nebude, potřebuješ lis, abys dokázal odpojit shapeshifter z vahadýlka. Demontáž hlavního vahadla od zadních vzpěr je taky celkem oříšek, tím že jsou šrouby z vnitřní strany, toto se dalo navrhnout určitě líp se šrouby z vnější strany, jak to má většina kol, ale asi zvítězil design.

        0 0
        • krabica  

          To nevypadá složitě, prostě demontuje ten šroub na předku vyhadla, tím se uvolní zadní stavba a bude přístup k těm šroubům, pak oddělat čepy vahadla a horní šroub tlumiče a mělo by to být venku.

          0 0
          • lubosalbi  

            Já se v tom už na svým Strivu vrtal, při kontrole kola na podzim a není to tak uplně jednoduchý. Tlumič jsem měl venku, to je v pohodě, bez lisu to ale nejde. Ale i když pak vyklopíš vahadlo co to jde, je ten přístup k těm šroubům ze vnitř fakt špatný. Rozdělal jsem to, ale šlo to fakt mizerně. Správný postup je myslím jiný, samotnýho by mě zajímalo jaký.

            0 0
            • P1azer  

              No má se mi ozvat i technik.

              Každopádně jsem to ještě jednou prostříknul silikonovým olojem, vyfoukl, nechal dva dny v klidu, pak zase nafoukl a zase to chodí. Ale každopádně jsem rád, že mi ten nový pošlou, protože tohle není moc spolehlivé fungování.

              0 0
              • lubosalbi  

                Tak se pak poděl jaký postup ti poradili

                0 0
                • P1azer  

                  Tak teď upřímně váhám, protože se mi ho podařilo rozchodit a teď kolo funguje.

                  Poslali mi info, že jim ten tlumič došel na sklad a já se mám rozhodnout. Buď mi ho pošlou a vyměním si ho sám (takže bych počkal, až se zase vyse*e) nebo mám poslat kolo a vymění mi ho u nich. Druhá varianta je lepší, ale zase pří té první můžu mít „náhradní“, protože pokud jim to tam pošlu tak předpokládám, že ten starý si nechají nebo pošlou do Německa.

                  0 0
                  • domcak  

                    Určitě si ho nech poslat, když si na výměnu netroufnes, určitě se najde někdo kdo ti to vymění a nebudeš muset kolo balit a posílat bůhví na jak dlouho pryč.

                    0 0
                  • kejda  

                    Nechtěl si snad reklamovat a ponechat si ten původní? Že ne? Zavání to tak trochu…

                    0 0
                    • P1azer  

                      To mě nějak nenapadlo, že je to vlastně standardní postup. Nemám důvod něco krást, takže jsem napsal mail, jak se k tomu postaví, když teď zase chodí…

                      0 0
                    • siskin  

                      A proč ne? Je to věc, co se může kdykoliv podělat. Mít náhradní není od věci..

                      0 0
                      • P1azer  

                        Uvidíme, co napíšou, když budou ochotni ho zaslat aniž by chtěli ten starý, tak není co řešit. Iza tu cenu, že bych si případně výměnu zaplatil v servisu a starý zrepasoval. Mít dva by bylo fajn.

                        0 0
                        • Nutribird  

                          Určitě bych reklamoval, jestli se to bude vysírat stále do kola, můžeš odstoupit od smlouvy. Třeba tě to přestane bavit řešit pořád dokola. Podle toho co jsem zde na fóru už čet, není to nic neobvyklého. Asi jako praskání zadní stavby jednoho modelu stejné značky.

                          0 0
                          • lubosalbi  

                            A prosimtě kolik že si ty měl těch Canyonů, že tady tak blábolíš? Jo, Spectraly občas praskaly, ale už to je vyřešeno. Praská stejně všechno ať je to nebo ta značka, záleží jak se to kolo používá.

                            Shapeshiftery se sypaly v první generaci 27,5" verzí Strivů z roku 2015. Vyřešeno výměnou v reklamaci. U novějších modelů 2016 vejš s tím už problémy nebyly.

                            Na modelu 2019 je toto první zmínka tady na BF, že to někdy zlobí.

                            Měl jsem Striva 27,5" 2017, teď mám 29" 2019, nikdy žádný problém. V mém okolí jezdí další 3 kusy, taky bez problému.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              A co ten křivý Strive a druhý prasklý už z výroby?

                              0 0
                              • lubosalbi  

                                Kamarád teď třeba reklamoval křivý Specialized Sworks Enduro. Tak že asi tak a to je kolo za 250 000,–

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  :0) je třeba si toho Canyona obhájit za každou cenu :0) Člověk by skoro se skoro mohl ptát, jestli jsi za něj musel platit :-D

                                  0 0
                                  • lubosalbi  

                                    Jo, platit jsem za něj musel stejně jak za všechny ostatní kola, co jsem kdy měl.

                                    0 0
                              • vili  

                                A co ta kriva a druha praskla Lajtvila 301 pri xc jezdeni? Kua na takovej vykrik uz tu ses snad docela slouho, ne? :-)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  To bych být tebou nesrovnával ;0) že po deseti letech jedno LV praskne je docela dobré, když srovnáš s Praskalem, který má problémy už pomalu deset let :-D

                                  0 0
                                  • vili  

                                    Tady nejde o srovnani samozrejme, ale o to ze reagujes na imho naprosto spravny prispevek od lubosalbi tim, ze vytahnes uplne jednotlivy pripad, kterej tu byl zatim jednou a kterej se muze stat i u daleko zvucnejsi znacky…

                                    0 0
                                    • ceo  

                                      To jo, ale jde o to, že u shapeshiferu měli problém u první gen, že vlastně tam je tlak a těsnění, takže otázka toho, že se podělá, není jestli, ale kdy.

                                      To samozřejmě platí pro tlumiče a vidlice a teleskopy taky, jenže tyhle věci člověk vymění za jiný a jede dál. Na trhu je dost alternativ. Alternativa shapeshiferu není, takže jakmile je Canyon vyšplouchne novým modelem s jiným řešením, můžou si maximálně nechat vysoustružit nějakou pevnou rozpěru…

                                      0 0
                                      • lubosalbi  

                                        Náhrada za shapeshifter na starší 27,5" verzi rámů se vyrábí. Buď jednoúčelová na DH pozici nebo s možností nastavení do DH nebo XC

                                        https://r2-bike.com/…-2015-2018_1

                                        https://r2-bike.com/…-2015-2018_1

                                        0 0
                                      • vili  

                                        Sice vubec nerozumim, jak se to tyka me debaty s mptrojkou, ale kdyz uz jsi to nakousl tak bych se spis zeptal co delaji uzivatele dalsich X atypickych reseni treba u tlumicu. Napr specialized, merida atd… myslis ze jedinej canyon dela atyp?

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Nekupují to :0)

                                          0 0
                                        • ceo  

                                          Na treku mám zrovna atyp, takže dobrá otázka. A v mém případě se odpověď jmenuje offset bushing – cca. 600 kč a s tím tam v pohodě dám standardní tlumič při plném zachování funkce a všeho dalšího.

                                          Co se týká roztahovacích tlumičům co měl Scott a Cannondale, tak to jsou IMHO pasti. To co teď používá Scott by IMHO mělo jít nahradit standardním tlumičem, a přijít o změnu zdvihu, ale aspoň pak nebude rám na vyhození :)

                                          takže atypy jsou 2 druhy- jeden, který spočívá v rozměrech a lze snadno redukcí/offsetem vyřešit a druhý, který je čirá past a raději nekupovat, pokud člověk chce mít kolo na dýl než 5 let. Sluší se ale poznamenat že aspoň podle mě u Cannondale a Scottu bych věřil, že po nějakých 5 letech člověk sežene díl. Naopak Canyon z vlastní zkušenosti i logiky nízkonákladovky nebude držet náhradní díly v takové míře, takže riziko bych aspoň já u něj viděl ještě o to větší.

                                          0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Pochybuju, že si nějaká zvučnější značka dovolí poslat zákazníkovi prasklý rám.

                                      Lubosalbiho a jeho příliš nekritické komentáře a zavírání očí před problémy jeho oblíbené značky asi už nechci dále komentovat. ;0)

                                      0 0
                                      • lubosalbi  

                                        Já nejsem nekritickej, jen neřikám, že to kolo je šrot na základě jednoho špatnýho shifteru a jednoho prasklýho rámu. V partě jsme měli 4 starý modely 27,5", 3 byly modely 2015, všem shiftery odešly po chvíli ježdění, vyreklamovány a do loňska co ty kola kluci měli fungovaly bez problému. Já měl model 2017 a sezónu co jsem ho jezdil já a další sezónu, co to měl kamarád, taky bez problému. Teď máme všichni 4 modely 2019 a zatím shiftery fungují.

                                        0 0
                                        • theedge  

                                          Uz toho nech. Ty jsi jak hystericka zenska co se chce hadat a stejne prekrucujes slova :-) Tady nikdo nerekl ze Strive je srot. Akorat tam nechcem dalsi potencionalni kurvitka.

                                          Chapu ze ho mas a jsi z neho nadseny. Tak to tak nech, dej si studenej hadr na hlavu a uz se na to vyser…

                                          0 0
                                      • lubosalbi  

                                        A jak jsem psal o reklamaci toho Spešla, tak ten přišel dvoustopý už z výroby a to taky kamarád reklamoval. Tak že asi tak „zvučný“ značky

                                        0 0
                                        • mirorek2  

                                          ale spešlu stačí fotka a posílají do týdne novou rámovku… to se může jít canyon schovat s několika měsíci čekačky na reklamaci

                                          0 0
                                          • JudyN15  

                                            …no vidis a me Canyon poslal novy ram na zaklade fotky, rozhodnuto 2. den a odeslany do 5 dnu.

                                            0 0
                                            • mirorek2  

                                              to byl někdo s modelem který neměli skladem a a přecházeli na nový model, tuším neuron

                                              0 0
                            • theedge  

                              Hlavne v klidu :-) Beres to moc osobne. Spousta lidi si Striva nekoupila jen proto ze se bala presne techto problemu s kurvitkem.

                              Jinak je to urcite super kolo. Sam bych na kole nechtel dalsi „tlumic“ o kterej se musim starat a s dalsim bovdenem k nemu.

                              0 0
                            • Nutribird  

                              Tebe to nějak vzalo ? Pokud tě neživý prodej této značky o co ti jde ? Je to kurvitko, je.

                              0 0
                              • lubosalbi  

                                Ne, neživí mě to. A pokazit se to může stejně tak, jako jaká koli jiná věc na kole. To bys mohl jezdit bez teleskopu, tlumiče a přední vidlice, protože to může přestat někdy fungovat.

                                0 0
                            • ceo  

                              Jenže třeba 2007–2009 jim chronicky praskaly hlavy u Nervů, zadní stavby Spectrala praskaly taky roky a nebyli schopni to řešit. Jestli se to už povedlo, tak super, ale trvalo to a mlžili hodně (několikrát reklamujícímu psali, že už je nová a byla stejná).

                              Přijde mi, že v každém modelovém roce mají někde docela velký *******.

                              Přesto stejně jako Suntoury i Canyonu držím palce, ať to vyřeší, protože jinak dobrý věci. Ale ten strach z vytáhnutí černého petra už znovu nechci.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                +1

                                Taky jsem nad Canyonem přemýšlel, ale pak to dopadlo jinak.

                                0 0
                                • kejda  

                                  Taky jsem přemýšlel nad kaňonem, ale pak mi přišlo jednodušší skočit ze čtvrtého patra :)))

                                  Jen pro odlehčení.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    :-D né já regulérně přemýšlel nad Spectralem, ale pak mi přišlo líto dát takovou pálku za Canyon, když jediná použitelná verze je CFR 9.0

                                    0 0
                              • mirorek2  

                                já se třemi rámy Praskala bych mohl vyprávět :-), ale mě taky rupne všecko…

                                0 0
                                • lubosalbi  

                                  Říkám, záleží jak se na tom jezdí :-) nebo spíš co se na tom jezdí a kolik šofér váží. Ale nic to nemění na tom, že ty první generace na to dost trpěly.

                                  Z prvního série nového modelu byly taky ještě nějaký trable, ale teď je to nejspíš vyřešeno.

                                  0 0
      • Treeper  

        Ta vyměna je uplně jednoduchá…, není se čeho bát, sundaš kruhovou krytku na druhé straně vahadala a odšroubuješ matičku, pak odšroubuješ hlavní čep vahadla a povoliš oba malé imbusy zhora. Sundáš horní plastovou krytku a jednu stranu vahadla. Potom odšroubuješ horní čep na tlumiči tim odpojiš vidličku Shapeshifteru… jak tohle budeš mit mužeš sundat i druhou polovinu vahadla a s tim i SS, potom stačí opatrným pohybem vykroutit SS z nalisovaného čepu co je ve vahadle a pak už jen odpojit lanko a je hotovo…

        0 0
        • lubosalbi  

          tak to bylo na Strivu 27,5, tady to je jinak, žádná krytka na vahadle není

          0 0
          • Treeper  

            Aha, jo takhle to mam na svym Strivu rok 2015, nevedel jsme ze na tech novych to je predelane…

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • domcak  

      Dotaz na majitele strive cf 6.0 ve velikosti L, je tu někdo kdo má v plánu prodej?

      0 0
    • Spongebob  

      Caute, uvazujem ze kupim canyon strive ale nakolko je pandemia tak zrusili vsetky testovacky. Zameranie biku bude drsny teren v lese a trail centra. Na nahananie km mam silnicku. Obcas chodim aj so zenou a ta je rada ked sa vyhneme terenu a kopcom a ideme len polne a lesne cesty cca 40–50km. Otazka: da sa to zvladnut na xc mode alebo si mam kupit este nejaky hardtail? Dakujem.

      0 0
      • goofy  

        50 km ujedeš i na sjezďáku. ;-)

        0 0
      • domcak  

        Striva můžu jen doporučit i na delší vyjížďky, v xc módu absolutně žádný propedal, žádný houpání, nic, jede se na tom fakt dobře, no a terén, tam je jako doma, fakt boží kolo.

        0 0
        • Spongebob  

          Ok super to rad pocujem. Keby nezrusili testovacky tak si to skusim ale takto musim strielat na slepo. Dakujem

          0 0
          • domcak  

            Nevím v jakém stylu probíhaly testovacky, ale myslím že by to kolo stejně nepůjčili na celý nebo půl den někam do lesa, a takhle když pětkrát šlápnes kolem půjčovny zjistíš max to jestli ti sedí velikost si osobně myslím. Určitě bych se tím ale nenechal odradit, když to projedeš někde na polní cestě a asfaltu, tak si myslím že s případným vrácením není problém ;)

            0 0
            • TheJD  

              Na testovacce na Koprivne stihnes 2 nebo 3 jizdy a dolekopcom ti to rekne hodne, jinak cas na nejake testovani do kopce nebo tak neni. Kazdopadne budes vedet, jestli ti to sedi stylove. Cely den nepotrebujes.

              0 0
    • Spongebob  

      Tak jazdim na 7kg cestaku … Na endure som nikdy neisiel tak to neviem porovnat ako to ide po rovine. Jasne ze prejdem aj na zjazdaku ale ide mi oto ci to nebudem chcet jebnut do jarku a ist peso :D

      0 0
      • goofy  

        Tak všechno je o tempu vyjížďky a profilu. Když se budeš prvních deset kiláků po asfaltu hnát, tak pak už tě to asi bavit nebude, pokud to pojmeš výletně, tak nevidím žádný problém. Poslední dobou se z endur dělají spíš takové malé sjezďáky, ale Strive mi přijde ještě ok.

        0 0
        • Spongebob  

          Tak s mojou zenou len vyletne inak zacne prskat :D ale som rad ze ju to bavi nechcem jej to znechutit

          0 0
      • Nutribird  

        Pokud sedneš ze silničky 7 kg na kolo co má pomalu 15, tak ti to bude připadat určitě hrozné. Hlavně pokud tam dáš pořádné gumy do terénu. Zase se ženou to bude ok, ty nepoletíš a ona bude spokojená.

        0 0
      • mirorek2  

        Zameranie biku bude drsny teren v lese a trail centra. Na endure som nikdy neisiel tak to neviem porovnat ako to ide po rovine.

        to jsi viděl v televizi, nebo podle čeho jsi to rozhodl?

        0 0
        • Spongebob  

          Jazdil som na xc biku a dal som natom aj bikepark ale nebolo to v pohode.. neviem to porovnat s endurom a preto som chcel radu.

          0 0
          • Nutribird  

            Ber to tak, že xc s obutím na xc jelo o kousanec hůř než silnička a to trail enduro s adekvátním obutím pojede o ten samý kus hůř než to xc. Ty zvyklí jezdit budeš ok a žena taky. Zase v bordelu to bude pecka.

            0 0
            • Spongebob  

              Jasne uz to mam v hlave zrovnane, idem do toho maju striva skladom aj moju velkost. Dakujem za rady

              0 0
    • THORX  

      Koukám na geo strive 2020. Není to nějaké dlouhé? XL 695mm? Mé XL má 645 to strive má v L 660mm co tedy je pro mě vhodné když těch 645 je mi cajk?

      0 0
      • embi  

        U kol orientovanych na cestu z kopce se divej na reach & front-center + délku sedlové trubky.

        0 0
        • THORX  

          Sedlová 533mm Mé, u XL 500 a L 455 strive. REACH autor nepíše

          0 0
        • THORX  

          Sedlová 533mm Mé, u XL 500 a L 455 strive. REACH author nepíše

          0 0
    • Dreg  

      No kluci mám z toho tadx docela smíšený pocity. Jak na fungovani tak na velikost, ale mam 197 takže pro me většinou existuje jenom jedna velilost ta největší

      0 0
      • Dorsiflex  

        Neměl bych. 197 na XL je úplně ok a Strivů je v oběhu taková hromada, že by bylo spíš zvláštní, kdyby bylo naprosto všechno ok.

        Spíš bych se zamyslel, jestli bike s SShifter. Proč ne, ale spousta EN biku umí stejně dobře stoupat a žádný SS nepotřebuje.

        0 0
        • goofy  

          Tak tak… Rozhodoval bych se podle určení kola, geometrie, případně výbavy. Za mě bych SS bral jako takovou další fičuru navíc, ale ne něco co by mělo výběr rozhodnout.

          0 0
          • krabica  

            Přesně, hlavně bych koukal na geometrii, zbytek není až tak důležitý. Pokud ti vyhovují kola se spíš konzervativní geo – kratším reachem, tak může být Strive OK.

            0 0
            • ceo  

              Jen bych poznamenal, že TT měří Canyon nějak jinak než většina. Člověk přece jen dost i šlape v sedě…

              0 0
              • krabica  

                Dřív jsem zastával spíš kratší reach, ale pak jsem pořádně vyzkoušel modernější geo a delší reach mi vyhovuje ve všech ohledech. Do kopce lepší, z kopce lepší, protože jsem víc uprostřed kola, a na rovině taky, bo když šlapu víc pod sebe, tak mě nebolí kolena…

                0 0
                • ceo  

                  TT a reach nejsou úplně korelované. Viděl jsem geo, kde bajky měly o 30mm delší reach, ale stejnou TT jako mám teď. Další rám pro sebe budu chtít delší reach, ale TT stejnou nebo kratší. Naštěstí prostor k postavenější sedlovce tam je.

                  Reach je moderní, ale podle mě není jediný podstatný. Navíc se jedná o hodnotu na rámu, která se přetváří v posed/postoj mnohými dalšími parametry. Loni jsem dal na radu zkušenějších – dej si výš řidítka, bude to jistější z kopce a líp půjde na zadní. Celou sezonu jsem bojoval s nedotáčivostí a zvedáním ve výjezdech. Letos jsem se na.ral, vrazil představec úplně dolů a problémy zmizely. Jen musím dát sedlo víc dopředu, bo jsem na můj vkus moc natažený v sedle.....

                  Tím chci říct, že hodnoty rámu jsou výchozí veličiny, které se praktickým posedem dost mění.

                  0 0
                  • krabica  

                    Však jo, na TT samo musí myslet člověk taky, osobně mi sedí eTT cca 650mm při reachi přibližně 490mm, stack tak 630mm, ale ten se dá poladit… Zase ta eTT je trochu matoucí, protože reálný úhel sedlovky může být různý a výrazně tak měnit posed. Bohužel ho většina výrobců ani neuvádí, proto je lepší zkoušet…

                    0 0
        • mirorek2  

          Spíš asi nebudeš vážit 60kg na které je nový strive stavěný, ale pšššt, o tom se tady .....

          0 0
          • kejda  

            Nesmí mluvit

            0 0
          • Smazaný účet  

            Stavěný na 60kg? =-0

            0 0
            • mirorek2  

              kolik váží jeden takový barel?

              https://www.youtube.com/watch?…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Co to je za blbost? Ten bike samozřejmě musí unést víc.

                0 0
                • lubosalbi  

                  Klasický BF blábol, někdo neznalý si to tady přečte a chytne se pak toho.

                  0 0
                • mirorek2  

                  nojo musí, to měl můj Spectral unést taky, ale teď se z nepevné zadní stavby udělá vlastnost pro EWS a je to OK

                  já jen říkám, že mě to už nikdy nepřesvědčí, i kdyby to bylo zlaté, to je vše :-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak už v testu starého Rocky Mountain Slayer udělali z měkké zadní stavby přednost, že Vanderham chtěl, aby mu zadní stavba pomáhala zatáčet, nebo tak něco :0)

                    0 0
                    • logoman  

                      Ale zase sb150 je taky měkký a jak na tom Rude drtí ostatní. Asi je to inspirace z automobilového průmyslu, tam ted taky letí nataceci zadní náprava:-D

                      0 0
                      • krabica  

                        :-D By mě zajímalo, jestli mají kluci tak malou váhu, že se jim to neprojeví, nebo jim nevadí, že jim plave zadek a nebo prostě nemají na výběr… Mě když zaplave zadek, tak teda vůbec nadšený nejsem a hned řeším co s tím.

                        0 0
                        • mirorek2  

                          říkám naprosto to samé, já to úplně nesnáším, nechápu co s tím furt je a furt kontroluju gumy jak pako…

                          měl jsem půjčených pár takových výtvorů a opravdu NE

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Docela by mě zajímalo, co bys řekl na moje 5010. Už se pár lidí shodlo, že je to kolo hodně tuhé a ani já nějaké “plavání” nepozoruju.

                            0 0
                            • mirorek2  

                              To pevně doufám, měl jsem v ruce nomáda a cajk :-)

                              patrol taky cajk, to mi asi stačí :D

                              0 0
                        • logoman  

                          Zrovna rude má pry 93kg. A ostatní i když budou treba lehčí tak stejně jezdi o dost agresivnější než bezny smrtelnik. Možná to nebude tak žhavé :-)

                          0 0
                          • mirorek2  

                            ale já ten pocit vypuštěné gumy v klopce prostě nedávám, takové kolo si nekoupím a hotovo, zvlášť když vím, jak to má a dokáže fungovat

                            tady nikdo nezpochybňuje přece závodnickou elitu, taky znám hodně borců co sjedou všechno na plečce a na nějaké pocity serou, je jim to fuk nebo na to nejsou citliví

                            0 0
                      • Smazaný účet  

                        :-D

                        0 0
    • X-biker  

      Někdo z Ostravy a okolí se Strive 2019 či 2020 ideálně v M? Rád bych na to sedl, kdyby to šlo. Díky

      0 0
    • sket  

      Aktuální verze Strivu má tlumič „vzhůru nohama“ respektive s expanzní olejovou nádržkou dole. Moje otázka zní jestli by s ohledem na životnost tlumiče nebylo lepší jej otočit expanzkou nahoru? Asi se už pak nevleze do rámu lahev ale to by mi nevadilo. Co si o tom myslíte?

      0 0
      • Baluu  

        Ahoj, ne u všech tlumičů je to možný, protože při maximálním zdvihu rámu pak naráží horní vahadlo do tlumiče, doporučuju vyzkoušet. U CCDB coil a RS Super Deluxe coil musí být tlumič vzhůru nohama.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Jaký vliv má orientace tlumiče na životnost?

        0 0
      • lubosalbi  

        Asi záleží na velikosti rámu, někde na netu jsem to otočené expanzkou nahoru viděl, na mým M by se to asi nevešlo.

        0 0
        • Ascomann  

          Zkoušel jsem na XL rámu. Vejde se ale jak jde do zdvihu tak vahadlo jde do kolize s expanzkou tlumiče. Takže neotačet..alespoň s FOX DPX2 ne.

          0 0
          • sket  

            To je divné, ja to jezdil otocene (s expanzkou nahoru) na velikosti L a v pohode. Akorat a neptejte se me proc byl tlumic mene progresivni a dost casto jsem pri stejnem tlaku sel na doraz. Nejde me to do hlavy ale pred par dny jsem udelal servis vzduchove komory a tlumic nasadil expanzkou dolu a za cely den na DM ani jeden doraz. Nechapu.

            0 0
    • JudyN15  

      Jen nadhodím, kdyby to někoho zajímalo – cca do měsíce bude na prodej můj Canyon Strive CF 6.0 2019, L-ko, (Sram GX, Lyrik 170mm, RS SuperDeluxe,…), černý, bez škrábanců.

      https://www.vitalmtb.com/…CF-6-0,25104

      0 0
    • vili  

      Tak po 3 letech na scott genius (viz profil) se obracím znovu na vševědoucí bf :-). S kolem jsem spokojený až na drobnosti typu lupání v horním uložení tlumiče a opakující se lehké vůle ve vložkách, ale je čas zkusit zas pomalu něco nového. Vzhledem k mým proporcím 193 cm, 105 kg, inseam 95 cm, je nabídka docela tristní. Omezující rozměry jsou délka hlavové trubky minimálně 125 mm a délka sedlové trubky minimálně 480 mm. Pod tyto rozměry nejede vlak. Ideálně sháním samotný rám, na který bych přeházel věci ze scotta, ale když to nepůjde jinak beru i celé kolo. Po nějakém zkoumání geometrií a možností na mě zatím vykouklo toto:

      • santa cruz megatower XXL
      • propain tyee XL
      • canyon spectral

      Má někdo nějaký nápad na další možnost z této kategorie? Zdvih bych chtěl vzadu od 140 výš, karbon. Díky za nápady.

      0 0
      • lubosalbi  

        Myslím, že Spectral CF7 nemá na trhu moc konkurence vzhledem k ceně a výbavě a hlavně ho lze taky objednat s rozumnou dodací dobou.

        0 0
      • mirorek2  

        máme skoro totožné proporce

        ber MT, je to moc fajn kolo, dej pružinu a budeš spokojený na dlouho

        je tam mega hodně místa uvnitř kola, pro ty, co mají rádi kratší geo to není

        doživotní záruka a možnost ladění (cascade), ložiska zadara!

        velmi vysoká hlava, napřed jsem si myslel, že si dělají prdel, za chvilku si zvykneš a není cesty zpět :-)

        jezdím ho na low a dlouhý zadek- vleze se s přehledem 2.6 guma

        Kdybych si měl vybrat jedno kolo na úplně všechno, beru MT, pro mě je to trail bike jak má být!

        0 0
        • vili  

          Dlouhá hlava mi vyhovuje. Co mi trošku vadí je sedlovej úhel…pružina nevím, já asi radši ten vzduch a taky nechci mít 16 kilovej tank :-)

          0 0
          • mirorek2  

            sedlový úhel jen vypadá dramaticky, v reálu je to v poho

            tak sls pružina je u foxu půl kilo navíc, to je obhajitelné :-)

            0 0
      • novas752  

        Proč to omezení délky hlavovky, to je imho zbytečné. Na rámech které mají trochu méně bys dal o 5 nebo 10mm podložku pod představec víc a bylo by vystaráno. Nebo řídítka s vyššim zdvihem jestli už tam nemáš nějaký extra vysoký.

        0 0
        • vili  

          Když se podíváš na můj profil tak pochopíš. Hlavová trubka 125 mm. Podložek mám maximum co doporučují výrobci, vlajdy mám 20 a i tak bych potřeboval řidítka klidně ještě o 20 mm výš, abych neměl drop jak na silničce…

          0 0
          • novas752  

            Tam máš právě velký prostor v těch řídítkách. Spousta se dělá v 35–40mm rise provedení, některé i více. A ty 2cm udělají dost, to hned můžeš mít hlavu o cm nižší než teď (což výrazně zvětší výběr) a ještě ubrat cm podložku.

            0 0
            • vili  

              Jako toto mám poměrně jasně promyšlené, takže asi zbytečná diskuze. Řidítka s šířkou 820/35 se dělají s rise 35 mm. Krom toho, že jsou hnusný tak i když je použiju tak se ani nedostanu tam, kam by moje záda poslední dobou potřebovala, natož abych ještě ubíral z délky hlavové trubky.

              0 0
              • mirorek2  

                Teď jsem bral pro kámoše Title 810, 35, 38 rise a jsou parádní! Hned bych si je dal i s představcem

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.