Mám brzdy Shimano M666 a kolem pravé páky mi rosí minerální olej. Vypadá to, že je to přímo kolem brzdové páky. Dá se to řešit výměnou nějakého těsnění?
Mám brzdy Shimano M666 a kolem pravé páky mi rosí minerální olej. Vypadá to, že je to přímo kolem brzdové páky. Dá se to řešit výměnou nějakého těsnění?
Kolem vicka, u hadicky, nebo nekde u pistku? Dej foto.
vypadá to, že je to u pístku.
Na obrázkách je vidět, že páka je mokrá od oleje.
jestli to brzdí normálně, tak to pořádně utři a sleduj třeba i během jízdy, jestli to znovu nevzlíná a z kama. Třeba došlo jen k nějaké menší netěstnosti například vůli změně teploty.
Mě vlivem mrazu ušel reverb asi o 100 psů, kamarádovi zas tlumič. . . Reverb nový, tlumič po repasu
Utíral jsem to již asi 4×. Zatím to brzdí ;-)
v tom případě bych to svěřil servisu ;)
Děkuji za super radu. V servisu tvrdí, že se to neservisuje jelikož nejsou náhradní díly.
Otáýka tedy zní jak to rozdělat a zda tam jsou nějaké standartní O kroužky nebo něco podobného.
Nevim jak v teto pace, ale na pistku byvaji takove sukynky, proste manzeta, ktera se roztahne tlakem oleje.
Ono prinejhorsim paka neni az takova darda, tipuju, ze z deore by mohl byt pajsl stejnej.
Nevíš náhodou jestli jsou nové SLX a XT brzdy se Servo Wave opravdu znatelně lepší?
Oproti cemu?
Shimano M666 (SLX 2011) proti M675 (SLX 2015) případně M785 (XT 2015).
Tak 785 je prakticky totez co 666. Rozdil 675/666 netusim. Na prvni pokled mi prijdou stejny.
za kolik myslíš, že ty nynější prodáš? Pokud tečou… Kup raději novou páku m666 a máš klid
Neni náhodou M666 a M675 to samý?
Mam pocit,ze ty 666 jeste nemely to servo.Mam totiz ten samej problem,ze mi tecou paky od magury.Takze resim vymenu asi celych brzd.A premyslim nad tema Slx nebo Xt a nebo pri nejhorsim m615 deore.
Z fotky co daval scota je jasne videt, ze servovawe maji :)
Treba melu blbosti,ale nikde jsem se to nedocetl,ze by to servo mely :-D
I 615 deore maji servowave.
m615 jo,ty to maji,ale myslel jsem ty m666
Ty samo taky, kdyz to ma model pod nima. Pozna se to podle packy. Brzdy bez servowave, napr trekove XT, nebo jedna verze XTR ma jinou paku, ktera primo tlaci na kulatinu, ktera zasouva pistek do paky.
Takže servo wave je vlastně přépákování? Páka tlačí na pístek přes malé vahadlo?
Není náhodou rozíl mezi M666 a M675 v tom, že umožnují I-spec uchycení spolu s řazenm?
V podstate jak rikas. V prubehu zdvihu paky se meni pakovy pomer, mezi packou a pistkem. Zezacatku je prevod do rychla, potom vic do sily.
666 umoznuje i-spec taky, viz foto.
Fakt nevim v cem je rozdil oproti tem novejsim.
http://www.shimano.com/…BL-M666.html
Málo čteš:)
Na australkych strankach to maji, kdyz jsem koukal na shimano.com, tak tam jsem je taky nenasel.
Maji ted nejak predelany stranky.
Vypadá to, že mi zadní třemen rosí olej na levou destičku. Dá se to nějak přetěsnit, nebo opravit?
Zlatý véčka ;-)
viz: rozkres
na třmen se žádné díly sehnat evidentně nedají. takže buď zkusit rozebrat a shánět správné těsnění nebo (doporučuju) koupit nový třmen.
Prozradíte mi, kam patří ty tři plastové „podložky“ s nosem?
Na hlavičky šroubů. Když to je takhle vyfocený, tak se to celkem nabízí:)
do plastu ;)