Začínám intenzivně přemýšlet o nových kolech, chtěl bych něco do 5 tisíc na kotouče a nechci CrossRidy. Našel by se typ na něco, co trochu vydrží, moc to nestojí a slušně to vypadá? Dík :)
Začínám intenzivně přemýšlet o nových kolech, chtěl bych něco do 5 tisíc na kotouče a nechci CrossRidy. Našel by se typ na něco, co trochu vydrží, moc to nestojí a slušně to vypadá? Dík :)
Asi to tak dobře nevypadá,ale vzal bych náboje od authoru,ráfky mavic nebo dt špice klidně od marka a kola jsou na světě.
Poslední dobou se ve spojení se slušnejma levnejma kolama setkávám furt s nábama od Authoru. Začínám uvažovat taky o výměně kol – čím, že je Author tak dobrej?
Napadají mě snad jedině Motexy – nestojí moc, vypadají suprově, o výdrži nemám zdání, ale určitě něco snesou.
Jako vtip dobry.
Tomu říkám příspěvek, který má duši… Ale já jsem zapomněl, to byl jen vtip, že??
Ty kola jsou vazne spatny – praskajici draty, extra tezky rafky, mizerne
utesneny naby, orech atd. Za tu ceny jsou podestatne lepsi alternativa ty
Crossride.
Doporucovat neco na zaklade toho, ze se ti to ci ono libi mi prijde jako
zhovadilost.
Jinac bral bych co doporucuji ostatni – nejaky Mavic/DT rafky, znackovy draty, mosazny niple a naby Author. Pokud chces trochu zagramarit, tak ztencovany draty a Al niple, ale nevim, jestli se vejdes do rozpoctu.
Má je kamarád a velice si je pochvaloval. Jen na nich jistě nenatočil ještě víc než 1000 km (aspoň myslím), proto jsem se k výdrži nevyjadřoval.
Vtip to byl od tebe :o) Motexy jsou snad ještě horší kola než CR, neskutečně těžký a navíc výdrž opravdu nic moc. Musíš si koupit spoustu drátů aby si přečkal dobu než si koupíš jiný kola :o)
Neskutečně těžký jako většina kol v týto ceně. Musíš si nakoupit spoustu drátů no já mám doma 6 náhradních kousků a nic. Co jsi na těch kolech najezdil, že je tak hodnotíš. My máme jedny doma s cca 10 000 km a i když je jezdí žena tak žádný problém. Pak znám ještě dva lidi kteří je mají taky a nemaj problém. Je to v licenci dělaná Vuelta a myslím si, že za ty peníze je to dobrý.
Nejezdil jsem je, ale znám pár lidí co je měli a už je nikdy nechtěj vidět. Jenom ráfek na motexech váží přes 500g…Když jsem se na nich tak mi přišli jak setrvačníky, do terénu opravdu ne. Jsou to shity s výrazným designem nic víc.
jen pro doplnění – ráfek má přes 600 gr :o)
No ale jinak nejsou tak strašný jak píšeš, minimálně jsou mnohem tužší než CR
Uf, 600g je hodně moc. Proto jsem měl pocit, že to jsou setrvačníky. Po tom co jsem se spálil s CR, vím, že komplet kola do čtyr opravdu ne.
Já jsem s CR byl naprosto spokojenej. Teď mám na kole komplet DT Swiss (náby Onyx a ráfky 4.1 d) a Crossridy mi přišly lepší a navíc mají lepší design…
V cem Ti prisly CR lepsi?
no taky by mě zajímalo – pokud to porovnám já tak DT – menší váha, lepší zrychlení, větší tuhost…odolnost zatím nemůžu sloužit i když vzadu už jsem chytil jeden šutr a přerazil dva slušný klacky a moc to s něma nehlo :o)
Tak, tak a hlavně ta větší tuhost. A pokud ji někdo nepozná, tak asi nejezdí v terénu. Váhově na tom jsou ty DT sice o něco lépe, ale ten rozdíl není moc velký (mám podobné co ty, Onyx + X455 + comp. 2/1,8).
no to bude rozdíl 100gr :o)
Včetně upínáků a pásek.
jsem ani netušil, že jsou tak težký – slibovali že komplet to je do 2000 – 2100 a tohle je teda ještě víc :o(
Slibovali jsme vám 2kg a slibi jsme dodrželi. Dokonce jsme vám dodali bonusových 300g navíc :-)
Chovají se jako spousta jinejch výrobců. U kol si vždycky přihoď 20 deka a jsi na svejch…
tyhle jsem mu chtel taky poradit, jenze ty si mi je vyfouk :D
jo, DT s Ceritama by nebyly spatny, jenze mam kotouce na centerlock, takze to vypada na naboje od SH…
to iste, len na centerlock (trosku drahsie): www.bottico.cz/…yrobkysk.php?…
takze v pohode aj cerit…
hmmm, dík
takhle to asi dopadne…
napiš na netbike. myslím že není problém sehnat i CL verzi
XT náby , MAVICy 317, DT dráty 1,8 na 1,5 na 1,8 a Alu niple , lehky pekný a vydrží
za slušný peníze jsem našel tohle: www.koloshop.cz/index.php?…
jo tohle je slušný, ale místo XT bych si asi vybral Author na průmyslech
Listere Listere:-) s kónusama se to má stejně jako na vojně s poddůstojníkem. Vždycky jsme říkali, že nám chytřejším stačil podůstojnický kurz a pro ty ostatní byla péeška :-) No a s kónusama je to stejný. Nic lepšího neexistuje, ale musíš na to mít ruce. Pro ty ostatní se dělají kónusy. No a jestli je XT špatný, tak ať už visím :-)))
oprava: pro ostatní se dělaj průmysly…
já proti konusům nic nemám…tady jde hlavně o váhu :o)
PS: ale Petryk potřebuje stejně CL a authory se na CL asi nedělají.
Jinak konusy jsem si sám servisoval asi od 12 roků, na tom není nic složitýho a zvládně to každý apraktik :o)
tak tak:)
DT na Cerit nabojoch.
Já mám ty to www.netbike.cz/select_det.php?… a naprostá spokojenost…
Nejste náhodou s Listerem jednovaječná dvojčata?? :-)))
a něco stříbrného byste neměli??
dej stribrne spice a naboje a rafky nech cerne vypada to dobre:)
Ale šlo by i stříbrné provedení s DT Champion 1.8mm:) www.netbike.cz/select_det.php?… Zeslabované dráty jsou zbytečně dražší, o malinko ještě lehčí a 1.8mm nejsou černé…jedině na zakázku:(
nejsme, já mm Onyxy, zeslabovaný dráty a ráfky 4,2D :o)
www.bagbike.cz/?… Já bych vzal třeba ty…
jak by řekla má tříletá dcera: ale já ci číbrné celé!! i náby. jo,sorr petryku,že se přiživuju..:-))
tieto mal syn na biku a radsej som ich kym boli este nejazdene vymenil za XT+Mavic 517. Tie hotove kolesa od Shimana na mna neposobili, ze by mohli prezit co len jediny zavod.
mavic 717, naby novatecy, draty dt (pokud bys mel kacky navic urcite bych zkusil zeslabovane draty) … cim lehci kola tim lip …
to zni celkem pekne… podle vypoctu, baj voko 5500 sakumprask :) to by Vizloi sluselo! :D
Tak sem se pridal do klubu :-) Ten jejich patent H2 („vykování otvorů ráfku za studena, které zpevní materiál proti vytržení niple“) vymyslel nakej asi moooc chytrej soudruh. V mym pripade se sice jednalo o moju chybu, kvuli pretazenymu dratu, ale i tak…no kazdopadne sem to osral podlozkou, a zadni kolo bude jezdit dal ;-)
Jo a jinak bych sel do tech DTcek.
Tak nakonec bude tohle: rafky DT Swiss XR 4.1d, naboje Shimano Deore XT centerlock, draty, niple DT
takhle vypadaj moje, ale na Véčka: www.bike-forum.cz/…ponenty.html?…
a váhy máš v mým profilu
to je dobrej výběr. lepší než nějaký zapletený kreace :)
na 717kách bys to měl lehčí. ale ne nějak výrazně.
S tymto obchodom mam pomerne zlu skusenost ale ceny maju dobre www.nubuk-bike.de/index.php?…