• sikipiki

    Pred dvoma tyzdnami som kupil meridu matts speed s vidlu Suntour XC-75 LO,a vidla pruzi tak maximalne do svtrky mozno do jednej tretiny.Mam 65Kg a bojim sa ze by som na nu mohol byt lahky.Neviem ci je to len novotou,alebo chladnejsim pocasim ale je to tak.Pradte pliz ak mate njekto podobne skusenosti ako to riesit.Z vodpovjedi vrelyy diiik

    0 0
    • Daf  

      Existuji vidlice ktere spolehlive funguji i s nizsi vahou v mrazech, ale bohuzel zrovna tento Suntour k nim nepatri :( Ten nefunguje za jakehokoliv pocasi. Casem se trochu rozchodi ale necekej zazraky.

      0 0
    • jeniik  

      Pokud chodi do tretiny zdvihu, tak z toho proste vytahni jednu pruzinu a mas to…

      0 0
    • bubo  

      Mám sice jinou Suntourku (NRX 7500 LO), ale velký rozdíl mezi nimi asi nebude: Zkus ji rozdělat a vyčistit od té jejich původní vazelíny a pak použít nějakou jinou (spíš řidší konzistence – viz můj příspěvek v recenzích na tu moji vidli). Taky mi pomohlo zkrácení té černé gumy vložené do pružiny (já jsem ji zkrátil o 2 cm, na tvoji váhu bude asi lepší ji vyndat celou – to bylo na mě už příliš měké – mám 90 kg – pak už to chodilo moc lehce až nadoraz). To je ale potřeba vyzkoušet podle váhy každého soudruha :-)))) Po těchto úpravách mi chodí (podle odřené zlatavé barvy na vnitřních nohách) tak asi 6 cm, celý zdvih má 75 mm. Na doraz ji v klidu dostanu, při jízdě spíš vyjímečně. Pokud i potom bude na tebe moc tvrdá, tak zkusit vyměnit pružiny za měkčí.

      0 0
    • Pebe  

      Na levé noze povolit kleštěma regulační kolečko, vyšroubovat a z pružiny, kterou vyndáš celou ven vyndat celý elastomer, co je uvnitř té pružiny. To je asi jediný „tunning“ téhle vidlice. Ale na tvojí váhu to asi moc nepomůže :-( Jedině měkčí pružinu, ale nevim kde.

      0 0
      • sikipiki  

        Ked to regulacne kolecko vysroubujem,tak ho potom podobnym sposobom zasroubujem a bude to v pohode drzat? nemam ani paru o rozoberani vydlic tak sa pytam. A napriklad v servise by mi to nespravili? neviem ci sa take veci v servisoch robia

        0 0
    • m-k-1  

      Regulační kolečko nevytočíš, musíš točit tu podložku pod ním. Já to dělal plastovým klíčem, kterej byl u kola. Ale měl jsem kolo v krabici z velkoskladu, pokud jsi koupil kolo sestavený, velmi pravděpodobně klíč nemáš. Asi by to šlo i kleštěma, ale opatrně, a? nesjedeš zuby. Já zkracoval ten gumovej váleček uvnitř pružiny o necelý 2cm. Zdvih na doraz je 8cm, ale v terénu co jezdím chdí 7cm a v pohodě. Jinak pokud ten elastomer vyndáš, na tuhost vidle to žádnej vliv nemá, jen na zdvih. Aspoň podle mé zkušenosti.

      0 0
      • Doktor  

        Jednoduchý,reklamuj vidlici,oni jí pošlou do servisu a tam jí vyladí a seřídí na nižší hmotnost,běžná praxe u těchto vidlí,trvá to asi 10 dní,přítelkyně řešila v létě to samé.A nic to nestojí a když se do toho budeš hrabat sám,máš po záruce.Honza

        0 0
    • Air  

      na tuhle vidlici je i 100 kg malo :) Kdybych vazil jako ty, tak si koupim neco jineho. Ja ale vazim vice a tak musim resit mnohem vice veci – napr. jak to vydrzi kotoucovky (pro mou vahu 95 kg jsou velmi vhodne :) a taky at se to nerozsype az se na tom povalim z kopce :) Ale pokud nechces ted investovat, zkus pouzit navody vyse uvedene.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.