Nevíte někdo o pojištění kola v tuzemsku i do ciziny? Díky
Nevíte někdo o pojištění kola v tuzemsku i do ciziny? Díky
Ty jo, zrovna jsem chtěl thrread s tímto tématem založit!!! Snad se najde někdo, kdo s tím má zkušenosti.
tak sem tě předběhl, nechci nechat nic náhodě, ale standardně se kola nepojišťujou. Tak nevím, zda je vůbec nějaká možnost.
Já jsem jel všera po cyklostesce na silničce a proti mě nějaký magor na kolečkových bruslích, který hleděl do země a měl walkmana a ještě k tomu kličkoval od jedné strany k druhé. Řval jsem na něj jak pominutý, ale on nic všiml si mě na poslední chvíli a jen tak tak jsme se minuli. Kdyby jsme se srazili a já pominul to, že jsem si mohl pěkně natlouct, tak nevím, kdo by mi zaplatil případnou škodu na kole. Do soudního sporu bych asi nešel a nevěřím, že by mi někdo uhradil škodu jen tak dobrovolně. Tak si chci kolo pojistit. Zajímalo by mě, kolik to stojí a na co všechno se pojištění vztahuje.
No to je, ono, auto ti pojistí, motorku taktéž, ale jedeš-li na kola a seš tím pádem účastníkem silničního provozu jako auto i motorka, tak ti to kolo nikdo nepojistí.
Já myslím že jo. Kamarád má pojistěné i hodinky. Já myslím že se to nějakým druhem pojištění pojistit dá. Když se tady nikdo neozve, tak to určitě zjisjím a dám sem informace.
už sem o tom psal myslim Kotěnočkin – pojištění na odpovědnost za tebou způsobené škody je možné a nabízí ho v podstatě všechny pojišťovny (je to ta tzv. pojistka na blbost). Ovšem obdoba havarijního pojištění neexistuje, šlo by aplikovat jeden produkt ČP, ale pojistné je tak vysoké a krytí tak omezeno, že je lepší, zvlášť pro více kol, jako pojistný produk stavební spoření.
Nejde mi o havarijní pojištění. Spíš pojištění proti krádeži a poškození. To by snad mělo jít, ne??
to je součástí havarijního (bouračka, krádež, živel, vandalismus) a ani proti jednotu ti kolo nikdo mimo domácnost nepojistí. Když kolo stojí doma tak v rámci pojištění domácnosti, ale jinak ne.
Do háje, to je dneska den. Zase jsem o iluzi lehčí… Kdyžtak řeknu, že jsem se vysekal v obýváku:-)
ale nevím zda ti to zbaští,
Dám vědět:-)
díky
chci se zajít zeptat na exoty typ „79“, snad to půjde, ale nedává to česká každýmu, budu se muset tvářit hodně příjemně.
Mě moje pojišťovačka tvrdila, že kolo je pojištěno i když mi ho ukradnou i mimo domácnost, jen nesmí stát u hospody. Před obchodem ano, ale před putykou nesmí, zdůraznila. Jen výše plnění je v rámci pojištění domácnosti do částky 15.000,–
to ti řekla pojišťovačka nebo jsi to vyčetl v pojistné smlouvě a všeobecných pojistných podmínkách. Doporučuju pročíst.
dosud to funguje u starších pojistek domácnosti, ale v nových už to neni.
15 000,–- hm to je pěkný, za to bych ve výprodeji možná pořídil zapletený kola
Ty ti toho nakecaj, jen aby uzavřeli kšft, trošku přeháním, ale to co ti řekla, tak to bych jí moc nevěřil
Ve Velu je článek o pojištění domácnosti + kola proti krádeži. Jěště jsem to ale celé nečetl, tak nevím ni bližšího.
Je to myslím součástí pojištění domácnosti.
Já si chtěl kolo nechat pojistit asi před 3ma rokama proti krádeži (cesta do ciziny). Prej jenom když mi ho ukradnou ze zamčený místnosti v hotelu, jinak smůla, bouračka smůla a pojištění do 15kkč, takže nanic. Na drahý kolo je 15 málo a plečku za 5 z marketu si nikdo pojistit nepůjde, takže nechápu na co ten produkt je. Jestli už se něco v tomhle směru hnulo, přivítám info.
Musí pojišťovat jen věci, který se nekradou.Přeci je lepší brát, než dávat.
Jak už jsem psal výše: Kámoš má hodinky Omega v ceně tak 100 000 a nechal si je pojistit proti krádeži i poškození, tak jsem si myslel, že alalogicky to půjde i u kol. Asi jsem se spletl.
To ti ,ale neřekl ,že je musí mít v trezoru. Kdyby je náhodou nosil na ruce tak by porušil smlouvu a nemá nárok.
To zase pojišťovák chytil hejla…Tak ať se mu s nima hlavně nic nestane.
Tak česká pojišťovna od 1.7.2006 zavedla novinku vycházející z exoty 79 – Pojištění movitých věcí – pojištění až do výše 200 000,–, uvidíme, vyřizování cca 14 dní, s tím, že ti to nemusí dát, výši neznám, přijde mi nabídka, tak uvidíme, zatím jen na ČR, a jen na krádež.
To ti řekli „A“, tak si ještě přečti nebo nech říct B-Z.Tady nejde ani tak o pojistnou částku, ale o rizika, které pojistka kryje a speciálně o riziko krádeže.A na 200.000 Kč ti ho venku nepojistí ani u Lloydů, nebo jo, ale za 10%.
Uz Ti prisla ta nabidka a co v ni presne stoji???Docela by me to zajimalo…
Hoši, hoši, já se vám píšu do Vela s článkem a vy to vůbec nečtete:-) Tak hlavně nedejte na rady dědy porady, co vám budou říkat v pojišťovně, ale pěkně pročíst VPP.
…oni to totiž v pojišťovnách sami moc neznají…podle mých zkušeností. Ještě je potřeba přečíst i smluvní PP.
od 1.9. bude nabízet pojištění kola česká podnikatelská pojištovna.Jedná se o havarii,krádež,poškození a ztrátu mobility kdekoliv na území ČR.
To by bylo fajn, ale ještě by chtělo vědět, že v případě pojistné události ty peníze někdo uvidí, přece jenom nemá moc valnou pověst. :O)
ja tam náhodou dělám likvidátora a o valné pověsti nic nevím :-)
nemuzes prosim podat o tom pojisteni nejake podrobnejsi informace? Nebo nejakej link…
jedná se o pojištění bud na havárie, poškození, zničení, ztráta mobility nebo na odcizení, loupež a nebo jde jako balíček obojí. při kole za 15 000 první a druhé stojí 750 kč, na ten balíšek 950 na rok.pokud chceš vědět víc napiš na email
a co třeba maximální pojistná částka, rozsah pojištění (území)
pojištění je na území čr, maximální částka není nikde uvedena, třeba u kola za 80000, pojištěné na 80000 je ročně u toho prvního a druhého 2880,–, u toho balíčku je to 4000,–. Je potřeba mít ale kolo opatřeno bud mikročipem,nebo mikrotečkami s PIN kodem, nebo výstražnou etiketou a zároveň ho mít v policejním registru.V případě havarie,zničení a nebo odcizení se hradí do výše nové hodnoty jízdního kola stejného druhu a parametrů za v místě obvyklé ceny. Spoluúčast je 500 kč, u kol nad 50000 je spoluučast 10%.
mikrocip nebo pin kod…o tom slysim poprve…kde se to da zaridit a na kolik to zhruba vyjde??? A jak je to se stavenejma kolama? Musis mit uctenky od vsech komponentu, nebo jen radove urcit pojistnou cenu?
to nevím, cituju pojistné podmínky. to bych to musel vypsat celé. kdo chce tak mu je pošlu na email.
den na ně odkaz
přesně tak co skládaná kola jako to moje, na kterém navíc měnim protony za eurusy (rozdíl cca 10 000,–- v maloobchodních cenách)
odkaz nemam,ale můžu ti je v PDF poslat když si o ně napíšeš
díky, mail je v profilu
zkus vyhledat krimistop na b-f (uz to tu bylo) jinak produkt napr: shop.krimistop.cz/zbozi_detail?id_zbozi=283 shop.krimistop.cz/zbozi_detail?id_zbozi=516 shop.krimistop.cz/zbozi_detail?id_zbozi=399
Tomu,že mi kolo nahradí pojišťovna v nových cenách bez amortizace při krádeži nevěřím(i když to roční pojistný je dost vysoký). Zvláště ne u podnikatelské…zase lákaj lidi a pak je tam nějakej háček. Vím od lidí,jakým způsobem plní. Takže prosím tě,pošli mi taky na e-mail ty podmínky(mám ho v profilu).Dík
cau, byl o tom docela vycerpavajici clanek ve velu – snad 5/2006 nebo 6/2006, ve zkratce:
presnejsi informace jsou v tom Velu, kazdopadne zaver toho jejich clanku je asi takovy, ze v CR si kolo efektivne nepojistis – zaplatis prilis mnoho a kdyz prijde na vec zaplati ti minimum
Pozor, jako součást pojištění domácnosti je kolo pojištěné u Kooperativy ale NE u České pojišťovny (byl jsem tuto konkrétní věc zjišťovat před pár měsíci) Jinak maš asi ve všem pravdu.
Dopytle špatně sem to zformuloval, kolo pojištěný u ČP je taky ale jenom v rámci domácnosti. Když ti ho ukradnou jinde, byť na místě určeném k jeho úschově, tak máš smůlu.
U Koop se nedá taky pojistit kolo v poj.domácnosti, jen v byt. a nebyt.prostorech. Navíc u Koop říkaj polopravdy u přepážek-nevěřit a přečíst si podmínky!
Pope, pokud by jsi se choval, jak sám doporučuješ ostatním, tak by jsi se dočetl v článku III, odstavec 2 VPP 500 Kooperativy, že pojištění se vztahuje i na události na jiném místě atd.
O.K., a jiným místem mají na mysli co? Pokud ti ukradnou kolo uzamčený ke stojanu na kola zabudovaným do země, tak ti stejně neplněj…a na přepážkách lidem říkají,že se toto plní…aspoň u té co jsem se ptal. Neboj pojistný podmínky jsem četl u více pojišťoven…víceméně stejný.
Tak jsem je vyhledal.
A píše se tam, cituji: Pojištění se vztahuje i na pojistné události, při nichž škoda na pojištěné věci vznikla jinde než v místě pojištění. Podmínkou vzniku práva na pojistné plnění je skutečnost,že pojištěný v době vzniku škody pojištěnou věc odložil na místě k tomu určeném nebo obvyklém (jde o krátkodobé a účelné přerušení užívání věci-např.po dobu návštěvy nákupního,stravovacího,ubytovacího,sportovního nebo zdravotnického zařízení).Z pojištění jsou vyloučeny cennosti,věci zvláštní hodnoty a věci,které byly v době vzniku škody odloženy v dopravním prostředku.
Jo v tomhle máš pravdu a s tou českou pojišťovnou taky. Já mám osobní (bohužel) zkušnost s vyplácením plnění při odcizeném kole. Popisoval sem to tady před dvě léty dost podrobně, tak se mrkni do historie.
Jo mrknu,dík.Celkem mě to zajímá.Já těch zkušeností s náhradou škod mám několik a tak už trošku vím,jak v tom chodit,aby mě moc neokrkali :))).
U České pojišťovny je jako u ostatních pojišťoven kolo pojištěno ve standartu poj.domácnosti,ale jen v bytě nebo nebyt.prostorech…