• frank1

    Zdravím všechny a prosím o radu. Jakou vazelínu do vidlice RS Pilot ( systém olej, pružina) Díky všem za užitečnou radu.

    0 0
    • vlk  

      Jako k čemu vazelínu-to chceš napmatlat tu pružinu aby nezvonila os těny nebo co.Když tak olej ne?

      0 0
      • JSt  

        ono do vazelinou mazane vidlice ta vazelina patri ;) olej akorat tlumi viz www.sram.com/…LService.pdf

        jinak pro franka: dal bych origos judy butter. drazsi, ovsem dosahnes s tim asi nejlepsich vysledku.

        0 0
        • vlk  

          no nevím, já mám za to že piloty jsou mazané olejem.I v tom pdf jsou mazané olejem.Pod těmis tíráky je molitan co ho nacucá a pak stále přimazává.A když se podíváš jak to montují tak když nasadí vnější nohy, tak než to tam namontují ty dolní zajišťovací šroubky, tak tam stříkačkou vpraví olej.Ten se pak stará o mazání.Piloty co vím, tak jsou mazány olejem.Olej není prostě jen v patroně-v tomto případě polopatroně, ale v obou nohou i v prostoru mezi vnitřní a vnější nohou.

          Jinak snad každá vidla jde předělat na mazání olejem.Stačí dát dole pod zajišťovací šrouby těsněni.Pod gufero stočit trochu molitanu.V něk­terých případech se mesí vyměnit těsnící kroužky(Gufero-i když toto je spatné pojemnování) za jiné, které udrží i olej.Doporučuji od RS-tříbřité.

          Fakt se mi to nějak nezdá.piloty v tom pdf mají mazání olejové.

          0 0
          • JSt  

            beru zpet. su dobrak, dam sem odkaz, co si neprohlidnu a je tam opak toho, co sem napsal :). sam mam judynu xc 04 a myslel sem, ze ten pilot je to samy v lehcim + air assist. neni. o nejake aplikaci vazeliny pod gufera se tam zminujou a za sebe a svou judy muzu zopakovat, ze ta judy butter se osvedcila nejlip…

            0 0
    • pali  

      ja tam davam jak do rs ak2-plasticke mazivo tak aj do skareba no problem

      0 0
    • frank1  

      Měl jsem na mysli vazelínu na mazání noh ke zlepšení chodu vidlice. Zatím to řeším silikonovým olejem. Na jiné diskuzi na jiném serveru jsem někde našel, že se dá použít i naše vazelína s označením LV 2–3. Ale nemám s tím moc zkušeností, proto ten dotaz. Ještě jednou díky všem za radu.

      0 0
    • Staenly  

      ja tam strikam finishline – dokud nezaschne tak se ti krasne rozleze a az to zaschne tak to vytvori takovou jakosi vazelinu a nic lepsiho sem tam jeste nemel… Jednou sem tam dal jakousi vazelinu primo pro tydle ucely a bylo to uplne stejny akorat o dost drazsi…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.