Diskuse: Brno - Jested - Brno ? (Vyjížďky/Srazy)
Statistika
Odkazy
Diskuse
-
-
CO tuhle sobotu, stejne jako se jede Praha - Jested - Praha
-
To ale neni vůbec špatnej nápad, mohli bysme se tam sejít. A světlo už je docela dlouho, takže těžko hledat lepší termíny :-))
-
a viděli jste předpověď počasí na tento týden? :-(
-
Co predpoved. Hlavne jestli videli tohle:
mapy.cz/?fr=route:obec%20obec%20Brno,%20okres%20Brno-m%C4%9Bsto%3Eobec%20obec%20Liberec&q=2&tr=1&st=search&mp=base&ocx=136330018&ocy=135604784&ozm=6
-
-
Hele ale nezapomen na Praha -> Viden. Tenhle plan se musi jednou splnit.
-
-
-
Já! Ja jsem jen chtel napsat, abyste se mnou nepocitali.
-
Neco nahod, je to jenom 480 km
-
Ale to by šlo ujet.. Akorát jedině kdyby bylo hezky…
-
-
Stavba domu je psychicky velmi náročná záležitost. Někteří lidé to neunesou. Jeden nejmenovaný brněnský bajker tak dlouho podnikal výlety po "blízkém" okolí města, až zmizel beze stopy. Podle neověřených informací byl naposledy spatřen u kostela v Źelezné Rudě…
-
:o))))))
-
Ale no dobra. Ze jste se ale lekli :)
-
bych se moc nesmál. těm dvoum chtům to evidentně nestačilo. :)))
-
Uprimne, cekal jsem, ze dalsi dva dny budu trpet vice.
Jedine, co me ale trapi, je brneni malicku a prstenicku na leve ruce. Nicmene dalsi takovou silnicni vyjizdku letos neplanuji, radeji budu jezdit po lese. Pristi rok bych si Praded klidne znovu zopaknul, ale v peknem pocasi, aby si clovek mohl po ceste vychutnat i pivo. Takhle jsem se tesil do kotelny na slivovici (samozrejme ze zdravotnich duvodu jako prevenci proti nachlazeni).
-
Hranice sou vod toho aby se posouvaly.. Před pěti rokama to byla štreka do Jedovnic… Tak proč nejet na Ještěd.. :o)
-
-
-
lol …
-
-
Praha - Praďed - Praha?
to za chvíli budete jezďit na Grossglockner…G-H se aspoň konečně rozjede…;-)
-
Jedu,ale beru si spacák.
-
Ježíš já už jsem se lek že toho nemáš dost a že budu muset jet taky abych nebyl měkej, ale něco šílenýho by jsme mohli letos ještě dát.. :-))
-
www.mapy.cz/?fr=route:obec%20obec%20Brno,%20okres%20Brno-m%C4%9Bsto%3EVelk%C3%A1%20Javorina%20vrchol&q=2&tr=1&st=search&mp=base&ocx=135549861&ocy=134989697&ozm=5
-
-
Tak…mohli bysme..S jídlem roste chuť a celkový škody na organismu jsem po Pradědu taky čekal větší.., dokonce jsem se šel v neděli dobrovolně projet na silničce :-)
-
Hlásím že jsem na tom podobně, asi jsme fakt ujetý. Cekal jsem to taky mnohem horší, jenom mně pořád brní ty malíčky. V neděli jsem se taky trochu protáhl a dnes už to byla pohoda. Btw:jak sednu na bajka tak mně přestane všechno bolet.
-
Jeduuu takyyyy :o)))))
-
Tož kdy pojedem? At nechodíme dlouho kolem horké kaše. Koukám že jsme o tetnto druh utrpení probudili docela zájem, nebo chce tolik lidí zjistit co se dá vydržet?
-
A nepočkáme ,až se trochu oteplí a přestane pršet.
-
nebo chcete jet už tento víkend???
-
Nac cekat na vikend? Odpoledne po praci.
-
Ježiš ty seš extrémista:o) Bych to viděl výhledově… ne za týden.. Třeba za měsíc:)
-
-
-
-
tak na to bych si netrouf.nebo tak na tejden se stanem. obdivuhodné.
-
Pokud si chcete zopakovat lehčí verzi akca Brno-Praděd-Brno s panem Zimovčákem, který to pojede, předpokládám, na vysokém kole, zkuste se přidat k akci uvedené níže…
www.kalab.cz/info_detail.php?id=12867&lang=cz -
Tak a teď vážně..
Asi by to chtělo někoho kdo pojede taky autem..
A někdo se hlaste, ať sme aspoň 3.
-
tam a zpět je to 500+
Občas po humus silnici, ale radši trochu provozu, než další metry směrem nahoru...
-
prima vejlet :) jak psal vejš pádlista. hubertus, hucula a kalendář. :)
-
Jezis, Ty jsi vytahnul kostlivce.
Uprimne, nechci Vam brat sanci, ze to date. Takze, ted nas ceka bikovy Praded, pak silnicci Kersko a kdyz zjistim, ze na to po te silnici alespon trosku mam, tak klidne pristi rok.
-
Taky myslim, nejsme Bolt, abysme rekordy posunovali takovym stylem;)
-
Kersko to u Sadský? To můžem dát spicha Praha - Brno :-)
-
jj :-)
-
Takhle nejak se rodi silene napady;)
-
-
-
Sem se lekl, ze chces jet druhou trasu do takovyho vinglu a ona je to D1 ;D
-
No pane jo..
-
Pojedu kdyz vezmes Sasu s sebou :-D Letos mam uz normy splneny, ale jako support se klidne nabizim.
-
Počkej počkej, nad kancem se ale domlouvala veselejší varianta – Brněnská klika z Brna, setkání po cestě, spolu na Ještěd a pak všichni do Svijanskýho pivovaru! :)
-
…to jeste Splinta nemohl vedet, co si za rok vymyslime;D
-
Tak tak :-)
-
Měl předvídat přece! :)
-
tehdy mel jeste velky plany, ted ani do toho Kerska nakonec nejel…
-
Jo vis to bylo slozitejsi. Renca byla v nedeli na 9tou na skoleni v Jilovym u Prahy.
Takze sme zmapovali v nedeli Sazavu…No a kdyz uz nic tak sme jeli v sobotu na zavod a nestihli sme start. Nakonec sme byli v Havlickove Borove na bajkach…
Takze tento veleuspesny vikend vam zavidim…
-
Vy jste byli v sobotu v Havlickove Borove? Jsme si mohli dat scuka, my tam byli 2×;) nejdriv kolem 8 rano a pak cca 19:30.
Nebos mohl klidne v sobotu jet s nama a pak s treattem a hrochem za Karkulkou do Jiloveho…prijemnych 250 kilacku;) -
co furt máte všeci s tou havličkovou borovou, tam jezdim kalit já :D (teda bajkovat)
-
-
-
-
-
Hmm, to zni dobre!
-
-
-
Opetovne vytahnuti kostlivce, protoze jak rika Karliner, uz nam otrnulo ;-)
Prvni nastrel : http://www.bikemap.net/route/520128
Na prvni pohled hroziva cisla, na druhou stranu je to az na Vysocinu + samotnej Jested po rovine. Pokud bychom meli pristi rok trosku rozumne najeto, nemuselo by to byt az tak nerealne… No a pokud zjistime, ze to nejde, zapichnem to na zpatecni ceste ve Svijanech a bude :-)
-
todle nemuže byt zdravý pro tělo :D
-
Myslis jako tam a zpatky? To je i pri prumeru 28 pres 24hod., timpadem jizda i v noci, to je takovy naprd mi prijde.
-
Já vám tedy do toho nechci mluvit, ale když už chcete z Brna někam do hor, proč ne na Zlaťák? Do Pardubic stejnou trasou a pak to ohnout na Hořice, Novou Paku a Jilemnici. Bude to kratší, je to atraktivnější, hezčí a vyšší kopec, nahoře je lepší bufet, dá se to protáhnout už i na Labskou boudu atd.
-
Tohle vlakno je primo plny legendarnich hlasek;D
Z Brna je to tam a zpet cca o 40 km vic a o 200m vetsi prevyseni, tj. 540km/4200m(podle zkusenosti z Kerska tipuju aspon 4500m)…neni to sice jeste uplne jak jecnakuv lonskej Glockner (sice o neco kratsi, ale podstatne vetsi prevyseni) ale nevim, nevim, jestli na toto mame…mozna spis jeden den karlineruv Zlatak, par kousku Svijan ve Svijanech;) druhej den Jested a domu…coz by asi byl taky peknej zahul…-
No prave. Ja byl celkem v pohode, ale druhej den bych asi na kole trpel.
Ad prevyseni + km Kersko : vzdyt to celkem sedelo…
Jako prositi bychom byli… Sam nevim, jestli na to mam. Uvidime za rok, mety se maj posouvat postupne.
-
Koukam, ze matika neni uplne tvuj kun;D ale stihls to rychle opravit…
Kersko sedelo na vzdalenost, ale prevyseni melo byt cely az dona celou trasu az do Brna 2630m uz v NMNM jsem mel 2670, takze do Brna by to hodila cca 3100m.-
druha veta mela znit nejak takto…prevyseni melo byt za celou trasu az do Brna…;D
-
Byl jsem odhalen. Nejak jsem prehlidnul tu jednicku na zacatku, no… :-)
Ale to Kersko mi furt sedi – melo to byt 2630, ja mel z Ususi 2981. Tisnov je tusim na stejne vysce jako Brno, k nam je to o 200 metru vyse. Tech cca 100 metru rozdilu nemuzes brat v potaz.
-
ja mel v Novym Meste 2670m nastoupano (tj. uz vic nez to melo byt az do Brna) a to zbyvaly kopce na Rozinku a Olsi…kdyz jsem zadal NMNM-domu v bikemapu, tak mi vyhodil 450m nastoupano, kdyz das od nas do Tisnova tak to vyhodi 210m nastoupano, zpatky 170m – az se tomu nechce verit, ze by na tech skoro rovnejch 24km clovek tolik nastoupal…
-
NMNM-Brno cca 430m + 2670 = 3100m.
-
Ted jde o to, jak moc se behem dne zmenil tlak. Ale to je nakonec jedno, Jested je na hrane a Glossglockner mimo realitu. Smekam pred Jecnakem, musi slapat jak robot.
-
to je pravda, nejaka chyba tam bude, cestou zpatky jsem taky rikal, ze mi vyskomer ukazuje rostouci maximalni vysku, pritom jsme jeli stenou cestou jako tam…to bys mohl vedet jedine ty, o kolik bylo po prijezdu Ususi vys nez pri odjezdu;), ja jsem koncil v jine vysce nez zacinal…jo a jecnak je robot, o tom nepochybuju, kdovi, jestli navic nema v kole motorek jak Cancellara;DDD
-
-
Zase kdyz vezmu tyto udaje z bikemapu NMNM-Brno 430m (opacne 840m), tak ja mel v NMNM 2670/2270, tj.
2670+430=3100
2270+840=3110
odchylka 10m, coz je neco pres 1hPa, vzhledem k vyvoji pocasi ten den bych ale cekal rozdil podstatne vetsi…-
Uz toho nechte, ste jak bartos :-D
-
Barometrický komp zapíše s velkou chybou stávající n. výšku – samo že tlak se s frontou mění – to víme. Avšak nastoupané metry nechybují skoro vůbec, protože komp je vyhodnocuje intervalově jako zmenu tlaku podle času a tato změna není nikdy skoková. Promiňte prosím, že „poučuji“, mám vyzkoušíno.
Taky přijměte můj obdiv k vašemu letošnímu výkonu. Poslední Bonbonky jsem zamknul, nechat objevy mladých chlapců proplout bez výchovných povšimnutí by snad příště pomohlo také..-
nj, mas pravdu, nejak mi v tu chvili nedoslo, ze vzhledem k intervalum, ve kterych kompjutr udaje uklada, je chyba zpusobena zmenou tlaku nemeritelna + navic vzhledem k presnosti mereni na metry se to v nastoupanych a sklesanych metrech nemuze odrazit, zmena tlaku se odrazi pouze v aktualne namerene nadm. vysce (proto vyskomer pri navratu pres Vysocinu ukazoval rostouci max. dosazenou vysku, prestoze jsme jeli stejnou cestou), takze spravna otazka byla ta puvodni – o kolik bylo Ususi pri prijezdu vys nez pri odjezdu?
Romane, neumis z toho Hacu vytahnout graf prevyseni? -
Ano, nechal jsem se unést.
-
-
-
-
Nechce se verit, ale tak to skutecne je – uz nekolikrat jsem se dival na prevyseni pri ceste do/z prace.
-
takze priste nas s tim krpalem na Ususi neohromis, kdyz to mas jen o 50 vyskovejch metru vys;D co teprve chudak Standa, ten to mel jeste s vetsim prevysenim do Lisne;D
-
Jsem akorat meril to same :-)
-
-
-
Slovíčkaření :-)
-
Tezko verit tem prevysenim, vzdyt uz z Novyho mesto na Tisnov je tam par houpaku ale jinak vicemene z kopce, a od tisnova sama rovina, az na usek za kurimi pokud se jede kolem pryglu… Pokud ale jezdite pres Reckovice tak nechapu kde se ty metry nastoupaj :)
-
-
-
-
-
-
-
Kdy ? ;-)