Petice za práva menšin (nejen) v Ústí n.L.

109 nepřečtených
  • dada

    Sem nějakej vytočenej… Jedu si takhle dolů městem na nábřeží ne úplně přes Mírák ale nakonec k předmostí se blížím po zakázané zoně. A tu na mně přítulka volá že naproti stojí biker v družném hovoru se státním cajtem. Jinak nikde nikdo-velikonoční odpoledne, prostě čistá buzerace. zpátky už sme jeli dle pravidel tedy přes obě světelné křižovatky a dál vokolo kulturáku – no přežili sme jentaktak… pak ještě cesta po masaryčce no ty slova co sem říkal psát ani nebudu, kdo nezná ústí nepochopí, ale možná je to v jiných městech podobný-snad jen s vyjímkou HK…

    Ale k věci. Ústí nad Labem má geniálně vyřešenou dopravní situaci tím že už v primárně zkurveně položeným městě uzavřeli 2 hlavní ulice v centru zákazem vjezdu takže se celá doprava kumuluje vevšech zbylých 2(!!!) a v případě záplav pouze v jedné ulici. Kdo nezažil nepochopí. Ty 2 uzavřené ulice ale nejsou pěší zona alébrž tam fičí trolejbusy a taxíci a policajti takže pro chodce je to stejně k hovnu. No jak ste správně pochopili oblíbenou kratochvílí beng místo chytání smažek z Mírového náměstí je chytání cyklistů. Je to celý na budku ostatně jako skoro vše v tomhle posraným městě. Hlavně že místní honorace se chlubí výstavbou cyklostezky podél labe tempem cca 2.5km/rok a sport je vedoucí myšlenkou volebního programu primátora.

    Myslíte že by šlo se nějak sasadit za práva šílené bikerské menšiny. Vždyť ani nejde o jízdu po pěší zoně která je na západě běžná. V čem je kolo horší než trolejbus-tomu fakt nerozumím.

    A druhej nápad-ústečáci pochopí: Bil bych se za cyklostezku/chodník zhruba podél masaryčky z města až do všebořic nebo eště líp až do Chlumce/Telnice…ale to chci asi moc…

    omlouvám se všem pro které je tohle offtopic

    zdar dada

    Anketa: Mrdky sou:

    2x
    10%
    0x
    0%
    4x
    19%
    15x
    71%
    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • orca  

      nevím co dodat třeba plánek by bodl pro lepší pochopení situace . Ale našel jsem tam jediné a dosti podstatné slůvko že jsi jel po „zakázané zóně“ . Takže není co dodat . prostě zákon je zákon ať vypadá jakkoli debilně… Až auto usoudí že přes chodník je to kratší a nikdo tam nejde budeš taky tak benevolentní ??
      Jo jo lehce se kritizuje a nadává …

      0 0
      • Luka  

        Nu tady v praze je to oblibena zabava zkracovat si cestu pres pesi zonu…viz praha 11, okolo milicovskyho lesa..

        0 0
        • orca  

          jasně ale pak se nelze divit že tady ta dopravní situace je taková jaká je … každej by měl začít u sebe.....

          0 0
          • Luka  

            nejak nechapu.. nenapsala jsem ze JA to porusuju. jen ze jsem tam za pet let co jsem tam bydlela videla aut vice nez je zdravo…

            …aaa zkus se nekdy dostat do centra usti na kole. ja tam zakaz vjezdu porusuju, proste jinak to mesto neprojedes (pro znale: mirak vynechavam, ale kolem knihovny nahoru a pak po masarycce az na rondel a tam uhnu mezi vilky a hura pres strizak do vseboric). stejne jako jezdim po chodniku v praze po prumyslovy. Jsou urcity sebevrazedny akce, ktery radsi obejdu porusenim predpisu (treba jizdou po chodniku ktery nikdy nikdo pro pesi chuzi nevyuzil)

            0 0
            • orca  

              Nebyla to ROZHODNE kritika na tvoji osobu jen smutné konstatování skutečnosti … obecný stav věci…

              Já také porušuji občas kde bych neměl jet jedu … žel asi tu disciplínu my češi nemáme … :-(

              0 0
              • Luka  

                tak to se omlouvam, pripadlo mi to jako utok ;) … jsem dneska asi nejaka vznetliva :D To bude tim jak me rozebraly rano ty koleje…jsem skoncila v krovi… :)

                0 0
            • dada  

              no je vidět že víš o čem mluvím…dík za podporu

              0 0
              • Luka  

                myslim, ze kdyz pro to vy ustecky neco udelate, budeme vam vdecny i my, navstevnici. Usti ja fakt na dopravu hodne omezeny… viz vseborice a chodnik do carrefouru, krizovatka u hospody na ruzku, atd atd. na kole nestesti, objizdim jak muzu.

                K rondelu ani nedojedu, tam u papoilu uhnu za telecom a beru to zadem uz tamodsud…

                Rondel je vubec uzasnej. Ani mistni nevedi kdo tam ma prednost. se divim ze tam jeste nebyla zadna vazna nehoda…

                0 0
                • dada  

                  jojo všude akorát silnice a bordel-přitom sociální situace obyvatelstva není taková že by všichni jezdili autem-ale pořádnej chodník taky těžko najdeš, jinak třeba směrem na kerfur hafo volnýho prostoru, stejně jako okolo rondelu bych postavil stezku zadem podle potoka a pěkně okolo koní – tam se teď taky nedá ani projít no a seš ve všebo a eště jedeš i přírodou…uff marnost…

                  0 0
      • dada  

        dokud to neuvidíš tak nepochopíš…rozhodně se tu nebavíme o ježdění po chodníku…prostě zkurvená dopravní situace v kombinaci s postavením cyklity na okraj společnosti…no ona je ta společnost v ústí celkově tak nějak okrajová…

        0 0
    • enjoy  

      nahodou tam mate docela pekny beachovy kurty…:-)

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • DW6  

      Já osobně městem moc nejezdim,jedině Vaníčkovou ulicí za divadlem a následně kolem autobusového nádraží,zde je zákaz vjezdu.Ovšem,pokud znáš definici této značky,tak zjistíš,že na kole městem jezdit můžeme.Stačí se zeptat jakéhokoliv právníka,tak se dozvíš,že by tam musela být značka s přeškrtnutým kolem,potom by tomu tak bylo.Sám jsem měl jednou problém s benga u Hraničáře,když jsem jel na silničce od Adámka.Nakonec jsem z toho vyšel za dobro,benga mě sice 1/2hodiny zdržel ,ale zjistil,že sám nezná zákon.Divím se že toto ví jen pár lidí,co jezdí městem,Romes(A­dámek) nedostal pokutu nikdy a to jezdí městem skutečně každý den.Také záleží,co chytíš za vola.Pokud si všimneš,tak v létě městem jezdí např desítky Němců a nic se nestane.

      0 0
      • dada  

        to je dobrý s tím zákazm vjezdu až se mi tomu nechce věřit…já znám tedy spíš lidi co platili.

        0 0
      • dada  

        no teď sem našel něco na cykloserveru co tvoji teorii nepotrvrdilo. a přidávám obrázek z téhož článku prej se ty značky vzájemě vylučujou :)

        0 0
      • pepino  

        S cajtama mi to připomnělo,známej říkal,že vez kámoše na štangli a cajti na něj vyrukovali s oblíbeným,že mu seberou řidičák.

        0 0
    • hmi  

      pravidlo č.1 – nezastavovat, prchat;) …tak doufam, ze me neska lapnou;o Jinak bych ani nerek ze je Usti pro bajkovani zkurveny…

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • RFK  

        Ale to mesto na prdlacku je.. Houmi, kdyz chces opravdu jezdit podle pravidel (to asi odporuje terminu FR :) ), tak je pro bezbecnost vsech lepsi pouzit chodnik.. Mame sice i cyklotrasu, ale nejni se na ni jak dostat. Ne pro bikery, co jezdej proste skoro vsude, jen ne po silnici, ale proste pro rodinku, ktera si chce vyjet. Nevim jak bys dopravil bezpecne rodinu na kolech na cyklotrasy… :( .. A jeste, kdyz se snazis neprudit v doprave a pouzivat prirozenejsi trasu (chodnik na kterym stejne nikdo nechodi), tak te pokutujou bengoni.. Nastesti kolo nema registracni znacku..Ostatne i kdyby melo, tak si ji ohnes jako kazdej motorkar nebo na ni das uloveny tangace a jsi OK ;)

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • RUMcajs  

      Mno, kdyz mas cas si stezovat na B-F jiste najdes i cas obejit cyklo prodejny v UL, zjistit jestl je tu najake sdruzeni ci iniciativa, k te se pripojit. Muzes udelat i plakat a dat ho do vsech cyklo obchodu v UL. Je to i na tobe.

      0 0
      • dada  

        jojo to bych vcelku mohl. ale právě vzhledem k tomu že cyklisti sou v ústí exoti si myslím že i kdyby se spojili všichni stejně to bude k hovnu. tak si spíš myslím že to chce zapřemýšlet nad možnostmi vlivu a ovlivňování-když znáš správný lidi tak dou věci nekdy strašně snadno. já si jen nemůžu zrovna teď na nikoho vlivnýho vzpomenout.

        0 0
        • Luka  

          RUM to nahodou nemysli spatne. myslim ze spojit se s ostatnima cyglistama ma tu vyhodu, ze nekdo z nich ty spravny lidi znat urcite bude ne?

          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • scret  

          Jde o to ze treba „blby“ vcelari jsou podle mne taky okrajova zalezitost ale diky obcanskymu sdruzeni maj treba lepsi „dovolani“ nez cyklisti…

          0 0
          • dada  

            no to to trvalo tys dneska nebyl v praci nebo seš nedejbože tak moc vytíženej??? :)

            0 0
            • scret  

              Jsem:(No lidi sice nechodej,ale byli tu nejaky dodavatele atd.:) tak holt az ted:)))

              0 0
              • dada  

                no já du pomalu dom ale sem spokojenej-už mám přes 70 reakcí i když většimu sem si napsal sám :)))

                0 0
                • scret  

                  Jj,to se ti machruje kdyz to pises po 3 stejnejch reakcich:)))))))

                  0 0
    • Seppy  

      Priklanim se k cykloztezce do Chlumce, nebavi me porad jezdit pres hlavni kdyz je to ted rozkopany pres letiste!

      0 0
      • Luka  

        jo, tam by byla dobra. clovek by to mel krasne bez rizika az do kopcu

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • dada  

        no když to vemeš vod rondelu vokolo habráku dozadu až do bánova tak pak zbývá jen překovat stavbu dálnice a seš na silnici Teplice-DC v místě kde ji přejiždí Telnická lokálka.Tak přejedeš tu hlavní a dojedeš k trati a podél ní vpravo jedeš po vrstevnici a dostaneš se do telnice skoro zadarmo…takže problém je jen se dostat k tomu rondelu…no a okolo toho habráku by taky mohli udělat pruh jako cyklostezku. jen tak z principu!

        0 0
        • Luka  

          na habrak? tseee, v pohode kolem vseboricke hasicske stanice dozadu a pak polni cestou az k rybniku

          0 0
          • dada  

            pro mě je výrazně výhodnější cesta okolo dvou kanců-plzínka a gábinka mooc mnam!

            0 0
            • Luka  

              sakra, tam to neznam

              0 0
              • dada  

                no normálka buď vokolo starýho baumaxu na skorotickou náves nebo vpravo nad jízdárnou z tý křižovatky vpravo vod rondelu co vypadá jako téčko ale ve skutečnosti se dá jet rovně-to je pak trochu do kopce ale pak sjedeš dolů zas na náves ve skoroticích tam je taková hospa kde maj zlatopramen blee a pak hned na další křižovatce sou Kanci-G10+12 a Plzen v supr kvalitě, 2 zahrádky drobné pochutiny, ceny mírné-to nelze minout!

                0 0
                • scret  

                  Radsi taky jezdim zadem,ale vobcas jsem se u kancu zastavil:)))Je tam vzdycky ale docela dost lidi:((

                  A co mas proti zlataku?!?

                  0 0
                  • Luka  

                    v posledni dobe se zlatak neda pit. preradila jsem na zelenyho kozla… taky 11tka.. a da se pit…

                    0 0
                    •  
                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                      0 0
                  • dada  

                    to mi připomíná ten vtip z obchodu se zbraněmi a střelivem kterej končí že se cikán ptá prodavače kterej mu nechce nic prodat: „Co máte sakra proti cikánům?“ A prodavač na to: „Všechno co tady okolo sebe vidíte“

                    0 0
                    • scret  

                      hmm,znam. No me zlatak zas az tak nevadi,ale ze bych sel nekam jenom kvuli zlataku,to asi ne:)

                      0 0
                    • Luka  

                      ja to znam trochu jinak… prijde „indian“ do obchodu se zbranema a rika: „mate noze?“ „mame“ „mate pistole?“ „mame“ „mate kulomety?“ „mame“ „a prodate mi je?“ „ne!“ „Héj, co máte proti ciganum?!?!“ „noze, pistole,kulomety,…“

                      0 0
                      • scret  

                        ale no taaak,preci tady nejsme zadni rasiste,ze ne?:))))))))))

                        0 0
                        • Luka  

                          nejsme, my jen bydlime (bydleli) v usti :)

                          0 0
                        • RUMcajs  

                          Mno, jestli se nemyslim tak jsem proste xenofobni – nejak se mi to etnikum a zivotni styl nezamlouva.

                          0 0
                          • scret  

                            Jsem rad ze my z UL vime vsichni ze to neni rasismus!:)

                            0 0
    • scret  

      Jinak co se tyka dopravni situace v UL na kole,tak mi fakt nevadi.Myslim ze to je v poho,zatim jeste:)))Mohlo by bejt hur:) Ja teda problemy nemam a vsude se dostanu!a nikdy me benga pokutu nedali! Mozna to bylo jenom stesti:))

      Ale stala se mi docela ftipna situace: jel jsem rano na Háru do prace a v Krasnaku chytali benga jakoby u ZOO,koukali jestli dodrzujes stopku co je u pumpy. No a jedu si to po chodniku,nikde nikdo a policajt na me,jestli mu muzu jako rict duvod proc jedu po chodniku?:) A ja jeste vypruzenej po ranni hadce s matkou,jsem mu vpalil: Nech me dejchat!:) zcela automaticky mi to vyjelo z pusy,jak jsem porad probiral jeste tu skorokazdodeni hadku s matkou:))) Policajt jenom zmatene koukal a nechal me jet!:))) Normalne ovsem takovej sigr nejsem:)))))

      0 0
      • dada  

        tak to je slušný!!!!!

        0 0
      • RUMcajs  

        A jestli se neprobral z soku, tak tam stoji dodnes :-))))

        0 0
        • scret  

          No to nestoji!:)) Jo jinak mrkni do fotek biku,uz tam mam blejsklyho divocaka:)jeste musim vyfotit nekde belouse:)

          0 0
    • dada  

      chachá děkuji všem že ste mi nechali příležitost začít den v práci tímto sdělením: STO!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0 0
    • dancing dog  

      ústí z nám, strávil sem tam poslední rok školy, vim jak to tam vypadá, jak to popisuješ..ten zákaz kol v tý zóně je fakt iracionální, pěší zóna tam není, MHD se tam prohání a zbylý cesty jsou narvaný a pro kolo mimo víkendy doslova nebezpečný..ale moc se nediv, je to jedno z mnoha typických rozhodnutí úřednických beznosků, co se bez auta nedojdou ani na záchod… asi bych zkusil dát dohromady skupinu lidí a jít večer co večer primátorovi před barák pískat píšťalkou a troubit na trubky a bouchat do bubnů…

      0 0
      • scret  

        hmm,napad dobrej,ale problem je v tom,ze bys mel videt jak tam rychle byli benga a minimalne by rychle cloveku vystrihli pokutku za ruseni klidu…

        panove,tohle je dost policejni mesto!

        skoro na kazdy druhy krizovatce jsou „kamery“, no a jelikoz to samozrejme bylo mastny,tak aby se to klukum zaplatilo,tak nechavaj bezet nesmyslne semafory i o vikendech,kdy tam projede 10 aut za hodinu,takze vsichni cekaj na zelenou jak blbci treba 2 minuty… Mestka policie v tomhle funguje jako velice slusnej prisun penez pro mestskou pokladnu,slusnej byznys! jak mi rikal znamej,kterej tam dela,cas od casu dostane prikaz od veliciho,aby vyrazili do ulic a „vydelali“… ale priznejme si to,na co by honili smazky a vsemozny a hajzly,z tech rachy nekapnou…takze vyrazej do ulic buzerovat normalni lidi…vcetne bikeru atd. Pamatuju kdyz jsem za mlada jezdil na bruslich,tak na nas delali cely „hony“,jak na nejaky gangstery:) clovek nekdy jezdil na jednom miste a najednou se tam priritily treba 3–4 policejni auta,z kazdy strany jedno…se divim ze na nas neposlali tezkoodence:))) na treba 8 tehdy sestnactilety kluky…asi abysme je nezbyli nebo co:))))

        uff,to jsem se rozepsal,ale uz me to tady pekne sejri! bohuzel mam tohle mesto,nebo spis polohu a krajinu okolo hrozne rad,jenom tenhle kocourkov rizeni mesta me silne irituje…

        0 0
    • papaya22  

      ahoj bikeri tez jsem z usti nad labem a tez jsem to zazil. naposledy jsem je poslal do prd… a ujel jsem jine reseni zatim neni.

      0 0
      • Blabas  

        vždycky na výzvu zastav ( vykání jim nic neříká ) zrychluji. Sázím na to, že jim to běhání za to nestojí. Autem jsou bez šance, stačí sjet ze silnice. Jednou mě asi zastřelí na útěku, ale chodit v UL pěšky vedle kola po chodníku mě nedonutí. Asi fakt nejhlídanější město, zárověň statisticky nejmíň vzdělané, s rozkvetlou komunitou nepracujících zevlujících a škodících „potřebných“ A benga? Jeden příklad. Masarykova ulice plná kamer a radarů. Na radaru foťák, na foťáku fotka sanitky jak houkajíc s majákama porušuje padesátku. To oni si asi kluci záchranářský jeli pro svačinu. Pozvání na úřad k vysvětlení přestupku řeší až ředitelské jednání na nejvyšší úrovni.Zabojovat bychom mohli, jen jestli jsme tu masaryčku trochu neprošvihli. Byla docela a vlastně pořád je rozkopaná a ten jeden proužek s malůvkou cyklisty by se jistě vešel.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.