• JR

    Rád bych občas vyvezl s sebou svého malého potomka. Nevím však, zda se rozhodnout pro samonosnou sedačku (přidělanou na sedlovou trubku) nebo variantu nosič + sedačka. U samonosné sedačky mám strach z působení silné páky na sedlovou trubku (promáčknutí, o poškození laku nemluvě). Máte někdo zkušenosti?

    0 0
    • te-pe  

      Dporučuji sedačku na sedlovou trubku. Při jízdě se totiž krásně houpe=pruží a dítě není tolik vytřesené. Pokud nemáš nějaký ultralight rám, tak bych se poškození nebál.Samozřejmě se sedačkou se dá jezdit jen po silnici, ovladatelnost není nic moc(vysoké těžiště). A nepřetěžovat.

      0 0
      • JR  

        Nepřekáží uchycení lanko a bovden přesmykače?

        0 0
        • te-pe  

          Přítelka má sedačku na 18" rámu.Objímka pro uchycení sedačky je ze zadní strany jen plechová, cca 3mm silná, takže se vejde i pod lanko od přesmykače. Jen jsme měli trochu problém, s takto relativně malým rámem, musí být sedačka max. vysoko a posunuta max. dozadu, aby se při šlapání nepotkávaly paty se špičkama dítěte.Ale to určitě záleží od každého typu sedačky.

          0 0
    • munro  

      Vozil jsem na Meridě sedačku Hamax na sedlovou trubku a taky jsem se bal – žádnou paseku to ale nedělalo. Je fakt, že oproti uchycení na nosiči to líp tlumí (ale nesmí se to přehánět s rychlostí a obtížností terénu). Konkrétně v mém případě jsem s pozicí uchycení sedačky musel laborovat jednak abych se vyhnul lanku a jednak abych patama neštrejchal dceři do špiček nohou. Výsledkem bylo, že jsem ji vozil výš než bylo doporučeno, ale pokud si jseš na kole alespon průměrně jistý, tak to nevadí.

      0 0
    • Kalic  

      Doporucuju misto toho vozik za kolo, viz napr. www.dveplusdve.cz. Je to pohodlnejsi a bezpecnejsi. Sam jsem to mohl vyzkouset, je to fakt dobry.

      0 0
      • munro  

        Jo, jo pristi tyden ho budu taky kupovat – mam uz dve zensky na vozeni.

        0 0
      • RomanH  

        Ja si ho taky chtel koupit, ale minuly tyden jsem byl na sluzbece v Hanoveru, kde ten vozik tahalo po meste za kolem spousty lidi, ale prave tam jsem si to rozmyslel – prislo me to takovy moc u zeme, bez primeho kontaktu s ditetem a takovy cely spinavy. Proste se mi to uz tak moc nelibilo, jako na obrazku. Navic se mi zdalo, ze s tim taky do terenu moc nemuzes, takze jses na tom stejne jako se sedackou. Ale zkusenost s tim nemam, mozna jde o predsudky.

        0 0
        • munro  

          No, ze to nebude moc do terenu tak nejak tusim a jsem s tim smireny. Doufam ale, že rovne lesni cesty a sotolina pujdou. Jinak i se sedackou jsem se snazil nejezdit moc po verejnych komunikacich a pravdepodobne ve vetsine pripadu jeste za vozikem pojede manzelka. To s tou spinou me jediny dela starosti – ne tak spina, ale prach kterej se za kolem viri. Podle me to pujde deckam rovnou do obliceje.

          0 0
          • RomanH  

            Stejne argumentovala i moje :o)) Ja jsem ji rikal, ze to bude OK, ale po tom Hanoveru jsem znejistel – kdyz vozik uzvres, dite se v lete uvari a kdyz daz sitku, tak prachu nezabranis.

            0 0
          • Kalic  

            Do tezsiho terenu to fakt neni, ale lesni cesty a sotoliny jsou v pohode. Taky je treba si uvedomit, ze za sebou budes tahnmout 20 kg – zvlast do kopcu to da zabrat. S tim prachem nevim, ze predu je na voziku pruhledna folie, tak to snad trochu chraneny je.

            0 0
            • BoB  

              Do terénu to je, jenom člověk nesmí bejt měkkej, vloni v Leogangu jsem viděl úchyla na trekingovým kole, jak v tomhle vozejku veze po 4× dráze asi půlroční mimino. A divil se že neskáče jako ostatní. A co se tepla týče, Na korsice jsem v poledne viděl chlapíka dusat do kopce s vozejkem ve kterým byly 2 děti. Ty igelitový okna byly zevnitř totálně zapařený ale chlápek vypadal š?astně. Takže resumé: Vozej vydrží všechno, otázka je co děti.:-))) P.S. toho chlápka na 4× mám natočenýho

              0 0
    • kannon  

      Uvažuji o koupi něčeho, kde bych mohl vozit naši malou. Vozíky se mi líbí a myslím, že jsou i lepší a využitelnější než sedačka, ale při pohledu na cenu znejistím a začínám přemýšlet jestli to za to stojí. Myslíte si, že se vyplatí dát takovou cenu.

      0 0
      • RomanH  

        Ano, viz jine prispevky, hledej „Croozer“

        0 0
      • kuzňa  

        Hlasuju pro vozík. Zatím žádná špatná zkušenost. Co se nákladů týče, tak si myslím, že vozík nahradí několik sedaček / předpokládám, že se sedačky musí měnit s tím jak dítě roste /, že stačí jeden pokud máte dvě děti a především, že se dá velice dobře prodat jako „ojetina“ až děti vyrostou do vlastních bajčíků.

        0 0
      • Soptík  

        Myslím že koupit vozík je dobrý nápád.Mám ho už skoro rok.Malou jsme do něj dávali od 3 měsíců,tenkrát na adaptér pro kojence,který jsem v předu odpružil cyklo pavoukama a usínala zásadně na hrbolaté cestě.Na rovině o něm nevíš a do kopce múžeš trénovat,proto jsem ho chtěl,nerad vozím kočárek.Mám Croozer 737 Dá se s ním bruslit,běhat a teď vymýšlím adapter na běžky.Tak.

        0 0
        • kannon  

          Asi je to pravdu po přečtení informací z ruůzných zdrojů začínám věřit, že vozík se vyplatí. Ale ta cena 10 tisíc mě děsí, divál jsem se na něco jetého ale nikde nic. Nebo někdo o něčem víte, nebo neexistuje nějaká firma, která to dělá za měnší peníze a stejně kvalitně.

          0 0
          • RomanH  

            Uz jsem to se mozna psal, Na jednu stranu je tech 10tkc hodne, ale na druhou stranu : Nam treba nema kdo malou hlidat. Bez voziku nebo sedacky bychom se na kolo nedostali. Solidni sedacka Te bude stat okolo 3tKc, za vozik das tech 10tkc. Dival jsem se vsude mozne po netu, ale pred rokem ojete Croozery nikde nebyly a nove drzi vsude po svete stejnou cenu. Jine voziky se mi nelibily (jedine Chariot, ale ten je jeste drazsi). Ten vozik Ti vydrzi teoreticky do 25kg ditete, ale pocitam, ze mala tam bude chit byt tak do cca 4 let. Pak se bude dat ten vozik prodat okolo 5-ti tkc, takze oproti sedacce (kterou asi tezkou prodas nad 1tkc) budes tratit okolo 3 tisic

            0 0
          •  

            Jestli sedačku nebo vozík jsem se taky rozhodoval a po přečtení recenzí a zkušeností uživatelů jsem se rozhodl pro vozík a to od fi. AZUB-model Wave za 5490 Kč (www.azub.cz). Už loni jsem v něm vozil svoje dvojčata(v tý době cca 13 měsíců) a můžu jen potvrdit, dětem se tam moc líbí, o bezpečnost je taky dobře postaráno(akorát jsem přemýšlel o přilbách, ale asi to pro děti není nic pohodlnýho), velkej úložnej prostor. Uchycení je za rychloupínák zadního kola, akorát se pod tím odlupuje barva z kola, vozík je skladný a co se týká samotnýho provozu, jezdím s dětma po Jizerkách a v lehčím terénu se taky dá(žádnej velkej problém).Takže naprostá spokojenost moje,dětí i manželky, která si kolem dětí krouží na svým kole. Ahoj

            0 0
          • Soptík  

            Dívám se do katalogu a je tu ještě www.azub.cz www.benecykl.cz Ten benecykl mi připomíná barvou práškovacího čmeláka:o) dítě z toho asi bude chvilku vidět žlutě,ale zas vypadá érodinamicky.

            0 0
        • sousedovicmalymirek  

          Dá se dokoupit lyžeařský set u Dvě plus dvě. Ale není to zadarmo – 7.990,–

          0 0
      • kochese  

        Taky hlasuju pro vozik, dceru vozime od 6 mesicu, nejdriv v sedacce, pak bez. Mame Kiddy Van a polni cesty nebyl zadny problem. Za lonsky rok jsem najel cca 600 km.

        0 0
    • martt  

      mam skusenosti so sedackou vzadu aj vpredu (mam tri deti a vozil som ich urcite stovky, mozno tisice kilometrov).

      Sedacka vpredu taky ten stary model co sa dava na hornu ruru je rozhodne utulnejsia, mas hlavu tesne pri hlave dietata a mozes sa s nim rozpravat. Je to velmi prijemne aj dietatu aj rodicovi. Niekolko krat sme aj spadli, dieta je tam ale v podstate chranene Tvojimi rukami a telom.

      Na sedacke vzadu nemas s dietatom kontakt a pri nasadani na bike ho najskor kopnes do hlavy. Nevadi ak ma prilbu. Tento typ je asi vhodnejsi ak vezies cudzie dieta s ktorym si nemas co povedat alebo ak mas modernu rodinu kde deti a rodicia nekomunikuju. Mojej svagrinej sa sedacka vzadu nejak uvolnila, vypadol sroub a po nom skoro aj dieta.

      Tie deti maju dnes vsetky skoro 18 rokov, takze za ten cas sa mozno situacia zmenila.

      Tie moderne sedacky dozadu, kde je dieta opancierovane a priviazane zo vsetkych stran su uz asi bezpecnejsie, ale asi sa bude citit este osamelejsie.

      0 0
      • náčelník  

        To je pravda, kamarád odvozil obě dcery na sedačce na horní rámové trubce a sám říkal, že posadit je za sebe, kde by neměly výhled a nemohly komentovat okolí, to by nepřežily. Jednou jsem by svědkem toho, jak mu ta malá za jízdy usnula – ruce složila na řidítka a hlavičku na ně (typ čelista) :)

        0 0
        • martt  

          navyse moze dieta „spolusoferovat“, obcas soferoval aj sam. Dalej moze vyzvanat a vobec citi sa velmi dolezito, komentuje premavku atd. Na druhy pokus sme mali dvojcatka, necele dva roky po prvej dcere, to bola normalna bitka o to kto pojde v sedacke.

          0 0
          • náčelník  

            Ano, ty komentáře a ta důležitost jsou velmi roztomilé. Např. když se při cestě objevilo hejno slepic: „Jepice pič, Jofka jede!“ :)

            0 0
    • orca  

      Taky se pridam z vlastni zkusenosti. Odvozil jsem dve deti na zadni sedacce stovky km.. Vzadu pochopitelne pripoutane + přilba. V komunikaci nevidím problém.vždy jsme si povídali. S dítětem nejedu závod ale pohodovou vyjížďku a pokud jedem ve dvou tak povídali s maminou co jela vedle. Já měl tu přichycenou i k rámu takže jako na nosič. O uvolnění apod. co tu byla řeč – stačí to před jízdou zkontrolovat . K vozíku nechci podávat komentář ale osobně bez zkušenosti mi nesedí. dítě -dole prach mnohem dál . A pak bych doporučil podle věku dítěte tu tyč za sedlovku kterou jenom nadzvedneš dítěti kolo . ta je super :-) Nevím jak dobře jsme poradil ..jen má zkušenost…

      0 0
    • scota  

      Jakou sedačku doporučíte pro prcka který bude mít 1,75 roku? Přijde na starší trekové kolo tedy 28". Chtěl bych nějakou kvalitní, koukal jsem na tuto Römer:

      http://www.britax.cz/…-relax-grey/

      0 0
      • MirosPikos  

        Vzal bych klasiku HAMAX, třeba SIESTA a nedělal bych s tím nějakou vědu. Letos jsem s tím vozil celkem úspěšně malýho. Jediný problém, že jak se houpe tak do půl hodiny usne a pak je třeba jezdit jako v bavlnce, kvůli klimbající hlavě.

        0 0
        • zdenal8  

          Taky bych doporučil HAMAX.

          Už jenom kuli tomu, že oproti tomu Romeru (aspoň podle fotek) jsou ty plasty kolem nohou sundavací. Pak za to budeš rád, že jdou dát pryč a nekopeš do nic při šlapání patou. Dítě stejně nohy do kola nestrčí, když je má připnutý na těch stupačkách.

          0 0
          • corben  

            +1 Hamax. Jeste k predchozimu doplnim, ze proti te Britax se Hamax Siesta naklapi vic a naklapi se cela vcetne sedatka, ktere se trochu posouva dopredu (takze se tolik nemeni teziste) a predo/zadni posun se dela bez naradi (co jsem ted koukal na ten Britax, tak to je chyceny dvema srouby).

            A po tom vychvaleni pridam jeste informaci, ze pokud by byl zajem, mam jednu Siestu a jednu Smiley (stejna sedacka, pouze bez naklapeni) na prodej vcetne zamku/drzaku navic :).

            0 0
          • pocestny  

            klimbající hlavu spícího dítěte decentně zafixuješ k opěrce a je po problému

            0 0
      • scret  

        koupil jsem pro prcka bazarovou Hamax Siesta…

        … jinak abys nemusel googlit… Siesta je podobna Sleepy, ale jsou tam drobne rozdily a ten asi nejvetsi, ze Siesta se naklapi vic…

        0 0
      • ladiki  

        Ahoj,

        dobře rozmysli jestli je nutné vozit dítě 1,75 roku na kole. Tak malé děcko má prostě na své tělo velkou hlavu a na kolách dostávají dost zabrat. Zadní sedačky bych zrušil všechny. Pro děcko, které stejně vidí jenom tatínkovu zádel to nemá žádný smysl. Je to jen výmysl rodičů a výrobců.......

        Doporučuji počkat až bude mít dítě 2,5–3 roky. Potom sehnat starou dobrou sedačku s upevněním na štanglu-třeba starého oceláka. Potom si za jízdy můžete s dítětem pohodlně vykládat, ukazovat věci. Navíc dítě se u toho vlastně i učí, protože vidí jak volíte stopu apd. Navíc má i víc rozumu a celá taková cesta má větší smysl, než někde plandat hlavou na konci kola s plínou na zadku…

        0 0
        • scret  

          kolik mas deti? diky…

          0 0
          • ladiki  

            Mám klučinu, 6 let…

            0 0
            • MirosPikos  

              To si malej asi moc neužije :)

              Já tedy pokud mluvím za sebe, malým se siesta líbila moc. Koukal kolem sebe (umí se dívat i do stran). Občas mě pozlobil, zatahal za batoh, zaplácal do zadku a obyčejně poblíž cíle usnul (rybník Dvořiště). Když se probral, dal si něco dobrýho, vykoupal se a pak se těšil zase do sedačky. V životě mi v ní nebrečel, vždycky byl spokojenej. Pravda ale, že jsem s ním jel maximálně opatrně, aby mu hlava když spí neklimbala apod. Takže já bych to hned nezavrhoval. Vozil jsem ho od nějakých 15–16 měsíců.

              0 0
              • zdenal8  

                jj. To plácání a povzbuzování cestou do kopce. Přidej nebo nás máma dojede :-)

                0 0
              • ladiki  

                no, hlavně, že se v těch 15 měsích bavil :-) Každý máme svůj přístup jinak nastavený. Já myslím, že těm dětem nic neuteče a místo na kole mohl být jinde, což ke věku 16 měsíců by bylo určitě vhodnější. Tím bych to ukončil.....

                0 0
                • scret  

                  mymu malymu je 18mes. a vubec nemam pocit, ze by to nezvladnul z toho, ze ma slaby svaliky na krku atd. Mozna je ma silnejsi nez my dospeli sedici v kanclu neustale u kompu:)

                  0 0
        • zdenal8  

          Takhle dítě před sebou, to se musí dobře šlapat na delších vyjížďkách. To je dobrý tak na rovnou cyklostezku.

          Jasně, samonosná sedačka vzadu je na prd. Dětem se vůbec nelíbí se v tom většinu cesty schválně houpat a vůbec z toho nemají hroznou legraci. Vozil jsem takhle (a jistě nejen já) dvě děti a naprosto v pohodě.

          Jediný omezení co se týká věku bych viděl v tom, že je dobrý, aby to dítě už chodilo. Dost to usnadní nakládku a vykládku. Pak s tím neni problém.

          Ve třech letech už jsem malou vozil na 12" kole vzadu na tyči. To už je v sedačce docela záhul.

          0 0
          • ladiki  

            Otázkou je proč by ta cyklostezka nestačila? To si každý tatínek musí splnit objem km? Na tyč mám stejný názor jako na sedačku vzadu za sedlem.....je to jen pro rodiče, ne pro dítě!!

            Nikomu to necpu! Jen vidím kolem sebe co se děje. Nerad jsem členem stáda, syna jsem vyjezdil tak, jak jsem popsal. Dnes, v 6 letech cyklistiku miluje…a to mu neskládám 7kilový speciál z XTR hazkou.

            The END.

            0 0
            • Morchella  

              Cyklostezka by jistě někomu stačila, ale proč bych nemohl jet třeba i rybářskou pěšinkou podle řeky, nebo na nějakou zříceninu? Prostě tam, kde to baví děti.

              ......je to jen pro rodiče, ne pro dítě!!......

              Můj syn se teda do sedačky sám drápal a bavilo ho to. Jen bych nikdy nepořídil sedačku dopředu na rám. Dítě tam trpí otřesy a kolo je hůř ovladatelné. Také hrozí, že při pádu dítě přimáčknu. Vozil jsem 3 roky Hamax Sleepy a kluk se tam houpal někdy tak, až sedačka drhla o plášť :-) Jezdil jsem většinou normální turistické trasy terénem a výhodou této sedačky je, že když terén nedovolí jízdu, tak není problém kolo chvíli tlačit, nebo poponést, což zase nejde u těch přívěsnejch vozíků. Je dobré dělat často přestávky, aby se dítě proběhlo a hlídat, kdy usne a přizpůsobit tomu styl jízdy. A hlavně nepouštět kolo z ruky a vůbec hlídat, že těžiště je jinde a že na stojce, kterou jsem dřív dával, se převrátím dozadu :-)

              EDIT: holka moc jezdit v sedačce nechtěla, tak jsem ji povozil jen párkrát.

              0 0
        • scota  

          No velké sjezdy nepředpokládám ;-) spíš takové ty stezky a pěšiny v Polabí, protože sedačka přijde na staré krosové kolo. Do jara snad syn ještě povyroste.

          0 0
    • scota  

      Jaký je rozdíl mezi sedačkou Römer Jockey Comfort a Jockey Relax?

      0 0
    • JankoTleskac  

      Já chodím na kolo s malým synem. Už nemá sedačku ale vlastní malý kolo. Chce se mi co nejvíc podobat, proto jsem mu koupil i malý dětský cyklodres z www.proficyklodresy.cz/deti

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.