• teffe

    Road Classics

    Hledal jsem jestli tady o tom už padla zmínka, ale nic jsem nenašel. Přečetl jsem článek na mtbs, trošku mám pochybnosti o tom, že to povede i po panelce na Knajpu, to není zrovna příjemný povrch pro silničku a není ani extra krátký. Ale jinak asi docela zajímavá akce, líbí se mi pojetí závod/švih, kdo to nechce hrotit užije si uzavřené silnice a může jet na pohodu.

    0 0
    • ZDRI  

      To si piš že povede… Tahle je to asi i schválně myšleno – viz Pané sektor…

      Ale jinak nádherná trasa, zvlášť při uzavřené silnici, to budou sjezdy, snad se tam moc lidí nepomlátí :-)

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • sm1omos  

      Může to být pro spoustu lidí zajímavé, asi trošku inspirace L'Etape TDF, ale proč ne. Nejvíc se mi líbí možnost zvolit si pohodovou variantu, bez honění výsledku. Už i z důvodu sjezdů, tam prostě vyměknu, třeba ze Smědavy do Hejnic to je docela rychlé s ostrými zatáčkami a určitě bych to nechtěl zkoušet na hranu. Ale bude to v pěkném prostředí, stojí to za úvahu.

      0 0
    • ZDRI  

      Ze Smědavy do Bílého Potoka (až do Hejnic se nejde – uhnou doleva na Bartlovku) budou ještě všichni čerství, to půjde… Horší bude po 100 km v kopcích finální sjezd z Ještědu dolů do Liberce. Ale podle popisu je to neměřený úsek, drtivá většina má rozum a sjede na pohodu. Ale na silnici se vždy najde pár ješitných magorů, kteří si zde budou dokazovat, co pořád umí :-( Každopádně smekám před pořadateli, že v roce 2023 dokáží zajistit uzávěru takové trati, nedokážete si představit, co je to za práci (hlavně DI PČR). Navíc to stojí i hodně peněz, takže startovné je zde zcela OK.

      0 0
      • jiriga  

        .. a jaky jsou ty kopce nahoru? nikdy jsem tam na kole nebyl ;-)

        0 0
        • Krov  

          Celkem normální, spíš dlouhé než extra prudké. Nejhorší bude ten závěr na Ještěd, tam už budeš mít hodně za sebou a pár set metrů je tam myslím 11%. Ale na dobrém asfaltu.

          0 0
          • Redjuu  

            Asi bude nejvíc bolet, protože je na závěr, ale nejhorší je určitě výjezd z Josefáče. To je už poctivá rampa. A bohužel toho máš ještě spoustu před sebou :-)

            Panely ke Knejpě jsou bez problémů, byli jsme si to celé projet. To už je spíš divočejší sjezd z Královky, je to tam hodně rychlé a rozbité. A pak krátkej sjezd od Hubertky do Libverdy, to je velká bída. Tam chce jet opatrně.

            1 0
            • Krov  

              S tím Josefáčem máš pravdu, měl jsem zkrat a myslel, že se jede jinudy. To je nepříjemný výjezd.

              Spíš si už teď moc nepamatuju, jak dlouho jsou panely ve sjezdu z Knajpy. Až na křižovatku s cestou z Protrženky? Tam to pojede dost rychle a dalo by se zadefektit.

              0 0
              • jiriga  

                ok, dikes, no, jeste uvdim , jestli se do toho pustm;-) mam to teda jen na „svih“ , ale snad i tak bude sance se chytnout nejaky skuoiny , kdyz to pujde. Nahoru pak pojedu jako snek sam:-)

                0 0
            • JachymP  

              Souhlas s tou Královkou, jel jsem to před měsícem a asfalt sice na pohled nevypadá tak hrozně, ale v rychlosti to naklepává solidně. Asi je to pojatý jako vzpomínka na stav silnic za komunismu. Říkal jsem si, že na silničním kole tam už nikdy ;)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.