Neřadí levá páka DuraAce 7800

14 nepřečtených
  • dilko

    Ahoj. Prosím o radu. Mám na kole Dura Ace 7800 a levá páka nechce v chladu házet dolů na menší tác. Nedovedu to pochopit, co by to mohlo být za problém? Děkuji za info, než zamířím do servisu :D

    0 0
    • KAPLIS  

      Prostřiknout mechanismus páky i přesmysku nějakým řídkým olejem. Zkotrolovat lanko a bovden. Popřípadě vyměnit. Seřídit dorazy.

      0 0
    • zdenek  

      Ptal jsem se na totéž v jiném vláknu, ale k jednoznačnému závěru jsme nedošli. U mne se to táhne už několik let a na obou pákách, ale řeším to tím, že v chladu jezdím na zimáku. Na Duře jezdím v lepším počasí a tam se problém téměř nevyskytuje (kromě studených rán).

      0 0
    • jecnak  

      Jestli nechce vubec, nebo jen treba na x-tý pokus, tak je nejspíš prasklá západka, která uvolňuje rohatku pro lanko při odřazení. Jako díl se to nedělá, tak buď najdeš šikovnýho mechanika, který tomu rozumí a který ji napájí či navaří přímo na osku a nebo se smíříš se stavem. Samozřejmě to taky může dělat jen roztřepené lanko. Na dálku těžko soudit.

      0 0
    • René Kolísko  

      Zneužiju podobnýho tématu. Mám na svým Duratecu komponenty Ultegra 6500, takže už mají něco za sebou. Problém je ten, že se mi občas stane to, že nejde nahodit větší kolečko na kazetě. Brzdová páka prostě projede naprázdno až na doraz. Vyřeší to jenom to, že odřadím na menší kolečko a až potom na větší. Vypozoroval jsem, že se to stává skoro pokaždý když dám „nástup“ – ve stoje zaberu na těžší převod, třeba do krátkýho kopce místo podřazení, do toho prostě šlápnu a pak nejde hodit lehčí převod.

      Netuší někdo, čím by to mohlo být? Snad není problém v páce. Shánět nějaký na 2×9 řazení aby to nebyly Sory se mi moc nechce.

      0 0
      • tromboonen  

        Tezko rict, ale prvni krok bych doporucil stejnej jako vyse.. vycistit (odmastit treba WDckem, vystrikat vzduchem namazat Dry lube plus po zaschnuti vazelina) vnitrek paky, pak vymenit lanko a bowden (nebo preventivne rovnou) a nastelovat dorazy a index.. jestli nepomuze, zkusit se pohrabat v pace (pokud mas hodinarsky schopnosti) a pak zacit shanet novou/pouzitou..

        0 0
        • René Kolísko  

          Hodinářský schopnosti určitě nemám, takže do vrtání v tom se určitě pouštět nechcu. Promazání a pročištění zkusím. To by ale asi chtělo nějak rozmontovat, ať se dostanu kam mám, co?

          0 0
          • tromboonen  

            Normalne zespodu, je tam dira, ruzne Tim pohybuj a lubrikuj :)

            0 0
          •  

            Problém bývá v západce která chodí po račně,jakmile studne vazelína tkerou je namazaná,tak to dělá neplechu hlavně při nízkých teplotách.

            0 0
    •  

      Delalo mi to taky na dura ace a postupne se to zhorsovalo. Zkusil jsem rozdelat paku a ver mi uz to nedas dohromady. Do sory jit nemusis jde sehnat tiagra a jak jsem zjistil jso minimalne na stejne urovni jako stary dura ace. Nebo cekat na bazaru zazrak.

      0 0
      •  

        Složit se to dá,rozebíral jsem kdysi pravou RSX,a taky jsem byl s toho jelen,nakonec jsem musel rozebrat (pozorně)levou a podle ní to pak dát dohromady:)

        0 0
        •  

          No me s to nepodarilo, byl tam dil ktery se musel napruzit , zaroven vytocit a pak do toho strcit vnitrni dil paky ale v tom momente uz neslo drzet napruzeny ten dil a na tom jsem skoncil. Pak jsem koupil tiagry a cajk

          0 0
          •  

            Já už to taky viděl chvílema v koši, ale bylo by to škoda takový muzejní kus.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.