• Micey

    Zdar,chtěl bych poradit s výběrem bot k trail pedálům s pinama. Nikdy jsem to neměl na noze, jsem rozenej spdčkař a chci zas zkusit něco novýho, takže na novýho HT traila pudou platformy a budu se učit techniku:)

    Chtěl bych něco s pevnější podrážkou, typu https://www.adidas.cz/…/FW2823.html. Co tak čtu, todle je taková nejdoporučovanější bota, hlavně co se týče gripu. Určitě chci něco s pevnější podrážkou, žádný bačkůrky. Nějaký rozumný alternativy? U těch Five Ten sem četl nedobrý reference na tu podrážku – sice prej supr lepí, ale za chvilku odejde.

    Budu rád za zkušenosti a doporučení.

    Díky.

    0 0
    • novas752  

      Nejen Five ten, dobrý boty na platformy jsou v podstatě spotřebák, čim lepivější podrážka tim rychleji odchází. Něco trochu míň, něco trochu víc.

      Já aktuálně spokojeně jezdím v Shimanech GR7, před tim jsem měl Leatt DBX 3.0 a tam podrážka odešla sakra rychle, možná 200h ježdění a nějaký běhání okolo, Shimana mají zatim odježděno zhruba stejně a podrážka začíná být lehce nakousaná… Pedály mám buď Bontrager Line Elite nebo OneUp Alu.

      Taky jsem dřív jezdil spd, prvních pár měsíců s platformama bylo perných, zejména pro holeně. :-) Na endurku u platforem zůstávám, teď mám čerstvě taky trail ht, kde je budu asi často prohazovat s spdčkama.

      0 0
    • Manas  

      Hledali jsme ted pro zenu – chtela hrozne moc 5/10. Objednali jsme, vyzkouseli a zhnusene vratili. Byli to Freeride Pro, bylo to uplne hrozny na noze, takovy umelohmotny. Dalsi co jsme zkouseli a tentokrat uz to bylo o dost lepsi pocit:

      Endura MT500 boty – super na noze, ale hrozne vysoka podrazka. Nevyhovovalo.

      Giro Tracer – nejprijemnejsi boty, super podrazka, pocit ale bota je celkove strasne nizka, kryti kotniku nula

      Leatt MTB 3.0 – super pohodlne boty, podrazky drzi a kryti kotniku nejlepsi → koupili jsme je .. taky cena oproti vsem vyse o dost lepsi.

      Ja vozim soucasne 5/10 . ale starsi, jeste driv nez to koupil Adidas .. A budu kupovat bud Leatty a nebo O'neal Pinned Pro.

      0 0
      • Micey  

        Panove diky za obe reakce. Na ty Shimana koukam taky, daj se koupit za supr prachy, ten nejvyssi(?) model – https://www.bike-discount.de/…ravity-shoes

        Leatt mrknu, ale trochu me odrazuje ta pohodlnost – to uplne nehledam, spis bych preferoval pevnejsi/lepsi prenos sily do pedalu, pac je mi jasny, ze bych byl jinak po 25 letech na spd nasranej:)

        0 0
        • novas752  

          U žádné platformové boty nehledej vlastnosti tuhé karbonové tretry, všechny jsou o něco ohebnější v podrážce. Ty Leatty jsou takové festovní boty, snad i díky té ochraně vnitřního kotníku v tom máš takový ten pocit „sucha a bezpečí“ jako když vlezeš do vysokých pohorek. Spd tretry jsou proti tomu takový „střevíčky“.

          0 0
          • Micey  

            Tak toe jasny, necekam tuhost spd tretry, ale nerad bych backurky:) Ono jak pisu, nikdy sem to nemel na sobe, tak treba i ty zakladni Five Ten Freeride sou vlastne tuhy dost, mel bych to nekde vyzkouset..

            0 0
        • goofy  

          Vozím tyhle Shitmana, a za mě fajné botky. Podrážka tuhá, a na to, že se tváří tvrdá, tak na pedálech drží pěkně. Za tyhle prachy bych asi neváhal. Sám si teď říkám, jestli nekoupit druhé do zásoby… :-)))

          0 0
    • K2  

      mrkni i na Spešly, mají dobré recenze https://www.bike24.com/p2402720.html

      0 0
    • kolo.bazar  

      Za mně ION Scrub 2022. V porovnání s 5.10 Freerider (model 2017) pevnější a malinko vyšší podrážka, lepší větrání a cítím se v nich bezpečněji. Na pedálu drží dost srovnatelně. Na bike24 se dají sehnat za rozumné ceny ve slevách.

      0 0
    • Mr.Duck  

      Za me nejlepsi je ted UnParallel Dust Up. Drzi lip nez cokoliv jsem zatim mel moznost vyzkouset.

      Shimano GR9 me taky prijemne prekvapily, maji sice celkem tvrdou podrazku, ale myslim ze v kombinaci s naklonenymi piny u prvni generace RF Atlas to drzi prekvapive dobre a nemyslim ze o nic hur nez 5.10.

      Loni jsem koupil behem 1 tydne unParallel, 5.10 a Shimano, a z techto 3 vozim skoro jen ty unParallel a drzi do ted. S 5.10 se mi jeste nestalo ze by po sezone byly v takovem stavu..i kdyz beru v potaz par mesicu bez kola po urazu.

      0 0
      • benobiker  

        Když jsme u těch Atlasů, neměl jsi náhodou možnost otestovat tu novou generaci? Na první jsem měl příležitost se svézt a příjemně mě překvapilo, jak ta noha na pedálech pěkně drží, i když nejsou skoro vůbec konkávní. Přisuzoval jsem to právně těm nakloněným pinům, který teda ten novej model postrádá. Jinak se mi zdaj vychytanější, tak by mě zajímalo přímé srovnání.:-) Nějak po nich trochu pošilhávám :-)

        0 0
      • kondor  

        Ahoj

        Můžu se zeptat jakou más velikost těch UnParallel? (délka chodidla / velikost boty) Rád bych přešel z SPD na platformy a ty Dust Up jsou pěkný. Freerider Pro jsou prý úzký a mám strach, že na mojí kachní nohu nepůjdou.

        0 0
      • Manas  

        Tvl, bral bych hned. Jenze mam halux palec a tvl, bez vyzkouseni to proste koupit nejde …

        0 0
    • Sulka  

      Jezdim tyhle. https://dolekop.com/…ovych-botach

      0 0
    • Atilla  

      Zatím nejlepší co jsem měl, tak Vaude moab těch.

      0 0
    • Micey  

      Nakonec sem vzal todleto, i kdyby to nebylo ono, za ty prachy aspoň vyzkoušim. Plus sem na barvičky..:)

      https://www.bike-discount.de/…ub-mtb-shoes

      0 0
    • Micey  

      Dneska ho poslali, trochu sem doufal že bude před Velikonocema doma, ale tak etě to vydržim.

      0 0
    • Popelus19mtb  

      Loni sem jezdil na 5/10. Po cca 2500km děravá podrážka takže sem vzal teď https://www.dookie.cz/…o-black-red/?… a zatím můžu jen a jen doporučit. Nosej se mi líp jak 510 a držej minimálně stejně dobře.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Goratrix  

      Potvrdzujem, tiez sa snazim najst nejake vhodne, a je to zufale, asi zase nakoniec skoncim pri nejakych skejtovych teniskach. Mam vpredu siroku nohu, a okrem toho dlhy druhy a treti prst. Freeridery aj Shimano su nepouzitelne uzke, a dnes som si skusal Hummvee Flat, sice su sirsie, ale pri mojej normalnej velkosti 45,5 ma tlacili prsty a urcite by tlacili aj pri 46.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Sulka  

        Co tohle, to se vypada jako papuce pro kazdou nohu…

        0 0
      • MirosPikos  

        A to jsem si myslel, že mám nohu širokou. Přitom Shimano za mě v pohodě. Asi to se mnou nebude až tak špatný.

        0 0
      • Kejmil  

        Mam taky širší chodidlo a ride concept Live wire se zatím jeví ok.

        0 0
        • scoty  

          Jak ti sedí velikost? Na BD píšou objednávat o číslo větší, že jsou prý malé.

          0 0
      • vaclaw  

        Když už se to tady řeší… neexistují něco jako barefoot boty na platformy? Je mi jasný, že bez pořádný podrážky bych měl do 5 minut děravou nohu, ale jde mi o to, aby byla bota rozumně tvarovaná, lehká a pokud možno flexibilní, tak jestli někdo nemá nějaký tip.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.