Cyklo brýle s dioptrickou vložkou...

52 nepřečtených
  • blaff

    Hoja…chtěl bych se poptat na zkušenosti,rady apod…Se slunečními brýlemi na kolo co je podle vás nejlepší, jestli sehnat brýle u kterých je možno udělat přímo dioptrická skla (celkem asi dražší možnost), nebo sehnat brýle s vložkou či klipem do kterých se dají čirá dioptrická skla?

    0 0
    • Martin  

      a o čočkách jsi neuvažoval?

      já x let vozil brýle s vložkou Bollé Parole. Nebylo to špatné, brýle byly super, zorníky nezkreslovaly, klip taky ne, ale loni na jaře jsem přešel na kontaktní čočky a je to úžasná svoboda. ke klipu se vracím jenom když v zimě jedu kousíček a nemá cenu brát si čočky (v zimě vozím jednodenní, vyjedu jenom občas, jinak přes jaro léto podzim mám měsíční čočky)

      čočky vyjdou ve výsledku dráž než kvalitní brýle s vložkou, ale svoboda s nimi je super věc.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • šimlos  

      Nějaká vlákna už o tom byla..Mám tyhle s dioptrickým klipem,v černé barvě,komplet to stálo 6.500 Kč.Klip může být drátěný – do určitého počtu dioptrií a pro nás s brejlema jak dna od jogurtů – klip plastový. Jsem s nima spokojený,skla jsou výměnná,mám klasický černý zrcadlovky a pak načervenalý – Racing Red.

      http://www.slunecnibryle.cz/…l-rydon.html?…

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • capis  

      Nahlédni do historie, už se to tady probíralo několikrát.

      0 0
    • pstasek  

      Za mě velká spokojenost s Rudy Project Swifty s klipem a fotochromatickýma sklama. Kdo nemá dioptrie, jednoduše brýle sundá, když vleze třeba do místnosti, nebo se vyjížďka protáhne. Za tmavých podmínek jsou skla téměř čirá, na slunci jsou dostatečně tmavá a reagují hodně rychle.

      0 0
    • Josef Šimon  

      Já chci zkusit toto: http://www.bbbparts.cz/…

      Budou mé první, tak snad to bude OK.

      0 0
      • borda  

        Premyslim, ze se zbavim Rudy project ekynox (ne sx). Jsou jak novy. Zorniky smoke(nepouzite, jesteb s nalepkou), cire a zlute. Nepouzity klip. Tak kdyztak pisni maila. Ale asi by to bylo za vic, nez ty BBB.

        0 0
      • pocestny  

        Zkoušel jsem na nose jeden model brýlí od Force, moc mi neseděl, a při přidání diopt.klipu seděl ještě o 5% hůř. Tyhle BBB vypadají podle vzhledu, že by mi mohly sedět líp (dle mých dřívějších zkušeností s podobným designem na mém xichtu…). + rozumná cena.

        Nevěděl jsem, že je BBB dělají. Takže díky za odkaz!!!

        PS: tvar je samozřejmě individuální podle xichtu, někomu to sedět bude, někomu nebude… asi do toho půjdu ještě letos.

        0 0
    • McKouba  

      osobně jsem šel do HQBC brýlí (http://www.mcbike.cz/1206-bryle…) a spokojenost, sedí dobře a jsou dostatečně „pogumované“ takže drží pevně na hlavě.

      0 0
    • Richard83  

      Ja pouzivam „strelecke“ bryle s dioprickou vlozkou.

      Mam presne tyto http://www.anareus.cz/detail.php… , ale az se mi casem znici, tak poridim ESS http://www.marines-shop.com/cs/38-bryle s ESS dioprickou vlozkou (je kopatibilni na vsechny jejich bryle). Ty uz jsou pak „nesmrtelne“ beznym pouzivanim proti poskrabani apod

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • M@C  

      Tak po letech jsem se podival na nabidku a ziram jak jsou nektere slunecni bryle s klipem levne, kdysi byly v nabidce snad jen Rudy Project za x-tisic, ted se daji sehnat nejake obyc Force Ride nebo BBB do litru, tak do toho asi pujdu. Zatim pouzivam kontaktni cocky, ale ve spojeni s alergii to ted na jare neni idealni a dost me svedi oci.

      Kdyz si bryle s klipem koupim, tak zajdu s tim klipem do optiky a tam mi do neho vyrobi skla, ze? Jsou s tim nejake problemy nebo to udelaji kdekoli?

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • obda  

        S klipem by problem mit nemeli, nijak zvlastni parametry nema.

        0 0
    • dali  

      Potřebuji poradit – koupil jsem si první cyklobrýle Force Ride s klipem a nevím, jestli mám do něho nechat udělat dioptrický skla skleněný nebo plastový. Mám dvě a čtvrt dioptrie.

      0 0
      • Meluzina  

        stopro plastová, skla jsou těžší a při případné kolizi nebezpečná…

        já se ještě předloni bála čoček a měla jsem dvoje R2 s klipem, postupně zničené a ztracené, teď čočky a opět R2 a jsem fakt spokojená, obojí zatím dobře snáší moje „něžné“ zacházení:-)

        0 0
    • JakubCh  

      Lék na tohle všechno jsou kontaktní čočky :)

      Vím, o čem mluvím. A kdo říká, že čočky „nemůže nosit“ kecá. Nasazování je věc zvyku, po měsíci úplně v pohodě. A normálně o nich vůbec nevím, že je mám. A cenově to taky už nevychází tak hrozně. Takže myslím, že pořídit si je byť i jen na sport stojí za to :)

      0 0
      • Martin  

        čočky jsou super

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • JakubCh  

          Jj, brýle bych už nemohl nosit, nosím čočky od 17ti a nikdy bych už brýle nevzal. Loni jsme musel asi 14 dní a nemohl jsem se dočkat, až alergie povolí…

          0 0
      • Trey  

        S tím kecáním, sice to není moc častý, ale jsou i lidi, kteří čočku v oku prostě nesnesou a kolikrát mají problém si do oka vůbec nechat sáhnout/nakapat atd. To beru jako celkem akceptovatelný „nemůžu nosit“ :) Jinak souhlas.

        0 0
        • JakubCh  

          Jj, ale to budou výjimky…

          Já mám třeba smůlu, že mám hrozně ploché oko, zakřivení 8.8 a moc takových čoček není…paradoxně zrovna levné Frequency 55 od CooperVision. Teď chci zkusit tyhle čtrnáctidenní, jde v nich přespávat, třeba na čundru nutnost. A nevychází cenově nijak zle :)

          Jinak ten shop doporučuju, ceny nejnižší, co jsem našel. Jednou za rok si skočím k očnímu na kontrolu (zároveň odborník na čočky), beru na netu…

          0 0
          • Trey  

            No zrovna ty 8,8 čočky mám taky, dělá je třeba i Johnson&Johnson. Nicméně na spaní vyndávám. I na fesťáku se v pohodě dalo večer najít pět minut na to, abych si opláchl ruce, sundal čočky a ráno znova nandal + vyměnil roztok.

            0 0
            • JakubCh  

              Na horách pod širákem prostě nemáš kde opláchnout někdy a než se v tom oku hrabat v takových podmínkách…

              0 0
      • tomxxx  

        Čočky sem zkusil na závod párkrát a někdy to je taková prasečina, že bahno stříká všude. Takže mi střiklo do oka, což nechápu, když sem měl brýle. Pálí to celkem fest. Další věc je pot, když teče do očí, tak s čočkou je to hrůza.

        Teď mám brýle s klipem a je to naprosto perfekt. Ani nevim, že tam nějakej klip je.

        0 0
        • JakubCh  

          Pot v očích? Běžné…a že by to bylo horší s čočkou než bez ní? Ani omylem. Že se na ně chytá brach a binec? Však večer se „umývají“ a dávají na noc do roztoku, po měsíci (či 14dnech) vyhazují. Když ti do oka letí bahno, taky ho tam máš… :)

          0 0
          • Martin  

            závody teda nejezdím, ale jinak souhlasím. za ten rok, co vozím místo sportovních brýlí s klipem čočky, se mi nestalo, že bych měl problémy s bahnem v očích nebo s potem – na čočky si sice musím stále zvykat, nenosím je pořád, jenom na sport, takže nějakou dobu po nasazení z nich mám divný pocit, ale k brýlím s klipem bych se nerad vracel

            0 0
            • JakubCh  

              Já si zvykal na levné Johnson & Johnson Surevue asi měsíc, pak šlůůůs a od té doby fakt nevím, že je mám. Sem tam lehčí boj ráno v koupelně – jak člověk spěchá a je nervózní. Když má čas a je v klidu, jsou nasazené do 10s obě :)

              0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Trainman  

          Nenechával si někdo v poslední době dělat dioptrický klip? Nějaký tip kde v Praze? Jsem trochu v šoku, že nejlevnejši varianta na plastová skla do klipu s tenčením 1,67 v dioptriích –5,5 na osobou stranách vychází podle dvou “civilních” optik v mém okolí na téměř 4 tisíce, což mi v brýlích za celkem 4 stovky moc nedává smysl… Před 10 lety jsem tuto záležitost řešil za 15 stovek a nechce se mi věřit, že by to mohlo skočit na skoro trojnásobek.

          Dík (a slepejm zdar)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.